taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


Kursus berhemah

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kursus berhemah

Post by VIRUS_Y2H on Fri May 06, 2011 1:59 pm

aku nak join!!!! roach org jhr saper lg??? nak buat club mesti ada nama,sticker,t-shirt yg gempak... baru best Cool
avatar
VIRUS_Y2H

Posts : 41
Join date : 2011-04-20
Age : 29
Location : simpang renggam, johor

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by RoachJMP7850 on Fri May 06, 2011 3:41 pm

setahu aku,johor area2 daerah bp,muar,simpang..cuma aku,kau,adam,black zaku jelah..yg lain aku x tau..
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by zulf on Fri May 06, 2011 3:49 pm

Slam Fzian sumer...

Alhamdulillah ramai yang MENYOKONGt untuk tubuhkan kelab FZ.. ; )
Biarlah info ini menjawab tentang penubuhan kelab.

APAKAH DEFINISI KELAB?
Sesuatu entiti kumpulan yang berstruktur, berpelembagaan, berperaturan dan berkepimpinan yang dianggotai oleh ahli-ahli yang mempunyai minat, kegemaran, hasrat dan kecenderungan yang sama serta bertujuan untuk saling bekerjasama, bantu membantu dan berkongsi sumber dalam melaksanakan aktiviti dan mencapai cita-cita serta matlamat yang telah ditetapkan dan dipersetujui bersama bagi memperkembangkan minat, kegemaran, hasrat dan kecenderungan masing-masing.

PENDAPAT
Jika hendak menggunakan TAJ MOTORSHOP sebagai NAMA KELAB perlulah berbincang dan meminta persetujuan dari HARTA EMPUNYA FORUM (TAJUL ARIFFIN KAMARUL). Beliau akan memberi kata putus samada diberikan kebenaran ataupun tidak bergantung polisi dan budibicara beliau.

Memang kita sedia maklum bahawa terlalu banyak kelab permotoran di negara ini. Ada yang berjaya dan ada yang kecundang dan tidak aktif lagi. Pendek kata penubuhan sekadar suka-suka adalah tidak sama sekali digalakkan.
Untuk menjadikan sesebuah kelab itu berjaya dari segi visi, aktiviti dan sbgnya, ahli-ahli kelab perlulah mempunyai TANGGUNGJAWAB, DISIPLIN, MUAFAKAT dan BERSIFAT KERJASAMA (TEAMWORK) yang kuat.

Sebagai contoh, mengapa SBM Forum berjaya sebagai satu forum yang terbesar di malaysia ini? Mereka mempunyai ramai ahli-ahli yang menepati kriteria yang diinginkan. Sifat bertanggungjawab dikalangan ahli-ahlinya menyuntik semangat kekuatan untuk kelab tersebut.

Bagi sesebuah kelab, faktor utama organisasi dan para ahli mereka perlu berkorban dan juga perlu mematuhi kriteria yang dinyatakan tadi justeru barulah kelab tersebut tidak terumbang ambing. Soalnya adakah anda semua sanggup BERKORBAN MASA ANDA? Bukan semua para ahli mempunyai masa untuk kelab malah mereka terpaksa membahagikan masa untuk keluarga dan sebagainya. Menguruskan kelab tidak semudah yang digambarkan. Kesetiaan ahli-ahli kelab perlu ada bagi menstabilkan keadaan sesebuah kelab tersebut.

regards Wink
zulf
avatar
zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 39
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by RoachJMP7850 on Fri May 06, 2011 4:10 pm

aku x ada masalah sgt..tapi kite ni semua ada yg duduk jauh2..mcm mana kite nak kumpul bagi yg jauh2 kalau2 ada aktiviti2 penting?
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by zulf on Fri May 06, 2011 5:12 pm

kira masalah la tu..
avatar
zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 39
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by lurhaysR15 on Fri May 06, 2011 6:44 pm

zulf wrote:kira masalah la tu..

Xpyh nk wt yg besar2 bro. Ade kad ahli, ajk, n aktvt. Tu je.. Collect duit sikit utk baju n sticker. Utk permulaan jer.
avatar
lurhaysR15

Posts : 595
Join date : 2011-04-19
Age : 38
Location : kuale kangsor/ shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by zulf on Fri May 06, 2011 6:58 pm

itu takder masalah... Wink
avatar
zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 39
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by freezodeedo on Fri May 06, 2011 9:03 pm

lurhaysR15 wrote:
zulf wrote:kira masalah la tu..

Xpyh nk wt yg besar2 bro. Ade kad ahli, ajk, n aktvt. Tu je.. Collect duit sikit utk baju n sticker. Utk permulaan jer.
sokong...!!
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by VIRUS_Y2H on Fri May 06, 2011 10:29 pm

yup!! setuju.. kalau nak buat aktvt besar buat yg tahunan punya... senang org2 jauh turun gathering..
avatar
VIRUS_Y2H

Posts : 41
Join date : 2011-04-20
Age : 29
Location : simpang renggam, johor

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by Iss Zuaandy on Fri May 06, 2011 10:47 pm

VIRUS_Y2H wrote:yup!! setuju.. kalau nak buat aktvt besar buat yg tahunan punya... senang org2 jauh turun gathering..

sokong3..... org yg jauh mcm aku ni...huhuhu....
avatar
Iss Zuaandy

Posts : 27
Join date : 2011-01-14
Age : 30
Location : borneo

View user profile http://mykampung.webs.com

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by lurhaysR15 on Sat May 07, 2011 1:36 am

Iss Zuaandy wrote:
VIRUS_Y2H wrote:yup!! setuju.. kalau nak buat aktvt besar buat yg tahunan punya... senang org2 jauh turun gathering..

sokong3..... org yg jauh mcm aku ni...huhuhu....

ko nk turun bwk moto ke semenanjung ke?
avatar
lurhaysR15

Posts : 595
Join date : 2011-04-19
Age : 38
Location : kuale kangsor/ shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by Iss Zuaandy on Sat May 07, 2011 1:43 am

lurhaysR15 wrote:
Iss Zuaandy wrote:
VIRUS_Y2H wrote:yup!! setuju.. kalau nak buat aktvt besar buat yg tahunan punya... senang org2 jauh turun gathering..

sokong3..... org yg jauh mcm aku ni...huhuhu....

ko nk turun bwk moto ke semenanjung ke?

blh... ape salah ny... tp kalu ade aktvt besaran blh le...hehe... tp tlong jmput aku sampai kat sana... nanti tak pasal2 ke thailand plak tak thu jalan...hehehe...
avatar
Iss Zuaandy

Posts : 27
Join date : 2011-01-14
Age : 30
Location : borneo

View user profile http://mykampung.webs.com

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by lurhaysR15 on Sat May 07, 2011 1:47 am

Iss Zuaandy wrote:
lurhaysR15 wrote:
Iss Zuaandy wrote:
VIRUS_Y2H wrote:yup!! setuju.. kalau nak buat aktvt besar buat yg tahunan punya... senang org2 jauh turun gathering..

sokong3..... org yg jauh mcm aku ni...huhuhu....

ko nk turun bwk moto ke semenanjung ke?

blh... ape salah ny... tp kalu ade aktvt besaran blh le...hehe... tp tlong jmput aku sampai kat sana... nanti tak pasal2 ke thailand plak tak thu jalan...hehehe...

itu nohal.. kami jemput dri KLIA. huh! tp blnje besor tu beb sekli turun...
avatar
lurhaysR15

Posts : 595
Join date : 2011-04-19
Age : 38
Location : kuale kangsor/ shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by Iss Zuaandy on Sat May 07, 2011 1:51 am

tak pe 2 bro... stahun skali ok la... nak lepaskn geram nak konvoi sama korang..hehe...
avatar
Iss Zuaandy

Posts : 27
Join date : 2011-01-14
Age : 30
Location : borneo

View user profile http://mykampung.webs.com

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by lurhaysR15 on Sat May 07, 2011 2:02 am

Iss Zuaandy wrote:tak pe 2 bro... stahun skali ok la... nak lepaskn geram nak konvoi sama korang..hehe...

bagus semangat perjuangan harmoni..
avatar
lurhaysR15

Posts : 595
Join date : 2011-04-19
Age : 38
Location : kuale kangsor/ shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by mrakzar on Sat May 07, 2011 9:18 am

cheers
avatar
mrakzar

Posts : 21
Join date : 2011-05-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by AdiEDes on Wed May 11, 2011 10:08 am

xyah bkak kelab fz le..beso bebenor tu

wat underground pnye ok pe..utk kte2 jeh..pning pn ala kdar.tak terikat sgt dgn tnggungjawab nk handle kelab+keje+kluarga ..lama2 tkut tkubur jeh.

sbutir pndapat dri sye..
avatar
AdiEDes

Posts : 218
Join date : 2011-02-06
Age : 28
Location : Kajang & Sepang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by kurb on Wed May 11, 2011 12:55 pm

RoachJMP7850 wrote:setahu aku,johor area2 daerah bp,muar,simpang..cuma aku,kau,adam,black zaku jelah..yg lain aku x tau..

Aku johor are johor bahru...
avatar
kurb

Posts : 44
Join date : 2011-03-15
Age : 33
Location : JB

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by RoachJMP7850 on Wed May 11, 2011 1:34 pm

senang kite buat geng2 biasa jelah..buat sticker,t-shirt geng kite,kalau rajin buat kad keahlian..tu kalau rajin..kalau malas x payah..

so, senang..x payah nak hantar aktiviti club stiap tahun,x payah bayar yuran tahunan club..senang je..
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by zulf on Wed May 11, 2011 4:28 pm

Back to basic...kener ADIL kepada semua FZIAN?
...ADIL dan SAKSAMA adalah perkara WAJIB.
ELAKAN berpuak-puak. Biar semua dapat join walaupon group yg kecik...

So, that's why aku buat GATHERING. Bukan gather suka-suka.
avatar
zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 39
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by wewe on Wed May 11, 2011 7:42 pm

pendapat aku, kita xyah dulu buat secara besar besaran kerana:-

1:-br sekali gathering, kite buat lg beberapa gathering, kemudian br decide samaada semua rakan2 boleh memberikan komitmen.
2:-masing2 masih nk kenal hati budi memasing, bila dh ada chemistry, ada connection yg kuat, br semua aktiviti, permasalahan atau apa2 dpt dijalankan dgn sempurna.
3:-klu nk bukak kelb gak, aku nk join. :p
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by slumber_boyz on Thu May 12, 2011 1:35 pm

biasanya aku ada join club kereta.. tp nk try gak join kelab motorsikal (FZ)..
so klu confirm nk tubuh club, aku join.. Laughing
avatar
slumber_boyz

Posts : 2
Join date : 2011-03-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by RoachJMP7850 on Thu May 12, 2011 5:10 pm

aku sokong dgn kenyataan wewe..
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by taj on Thu May 12, 2011 10:01 pm

aku sokong kalau ada kelab,,,tapi nak manage tu biar ada yg basic dah cukup la ..tak payah nak gah...tubuhkan kelab sebab nak mudah kan aktiviti bila nak deal atau sponsorship/bantuan...

kalau setakat nak gathering dan aktiviti kecil kecilan tak payah pening2 nak buat oficial tapi buat secara underground...buat lantikan sesama ahli dan anjur program..

kalau setakat nak bantuan , boleh la aku bantu dari segi nasihat dan kewangan secara ala kadar...aku behind the scene jer..heheh

tapi ada masa boleh join kalau kena gaya dan masanya...

tapi kalau boleh nak buat kelab guna atas nama fz jgn guna atas nama forum ni sebab aku taknak nanti ada yg tak puas hati kat aku pulak...platform aktiviti kat forum ni aku galakkan...sebab aku wujudkan forum ni pun sebab ada rider2 yg tak sehaluan dgn aku...so harap maklum dgn penjelasan aku ni...

yg mana aku boleh bantu dari kewangan aku chanelkan serba sikit yg aku mampu la...organiser boleh contact aku kalau ada apa2 aktiviti...

serba sikit bantuan yg aku dapat hulurkan...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by mrakzar on Thu May 12, 2011 10:11 pm

sokong
avatar
mrakzar

Posts : 21
Join date : 2011-05-01

View user profile

Back to top Go down

Re: Kursus berhemah

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum