taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


salam semua..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

salam semua..

Post by J3batDerhaka on Mon May 09, 2011 1:20 pm

Gua blom lagi pakai FZ nih tapi dalam masa terdekat akan pakai la. Walaupon blom pakai, gua dah survey macam2. keh keh keh..

Gua perkenalkan diri dulu. Nama gua Redza tapi kt internet ni gua tak penah guna nama tu kecuali official. Gua guna nickname J3bat. Gua lahir pada 5 Julai di Alor Setar, Kedah. Sekarang gua menetap di Seri Kembangan, sudah berkahwin dan dikurniakan seorang puteri. Gua kerja kat gomen spital.

Gua ni asalnya dulu mat rempit. Gua bermula dengan Yamaha SSII. Ini merupakan motor pertama gua. Memang gua make up dan modified gak la. Lepas gua abes sekolah, gua tukar pakai RX-Z. Bila dah upgrade motor ni, bakat gua sebagai mat rempit makin berkembang. Tapi sayang, gua sempat pakai 6 bulan je. Selepas merempit pada malam minggu di Melaka dan malam itu gua ranking, esoknya motor gua hilang. Gua patah kaki baiii..

Tak lama lepas tu gua dapat sambung belajar di UiTM Shah Alam. Akibat desakan gua pada parents gua, diorang belikan gua 125zR. Disebabkan gua ke sana untuk study, aktiviti rempit gua agak slow. Tapi gua banyak abeskan masa di Litar Lumba Batu 3 setiap malam minggu tengok Saturday Night Race. Gua dah mula start syok pada kereta. Tapi x mampu pakai lagi. Study gua pon terlingkup. X mampu nk bawak. So, gua balik la Melaka. Study IT di Melaka dan gua berjaya. Waktu ni dah pakai Satria 1.3. Motor letak kat umah je kasi adik pakai.

Abes study, gua dapat keje kt KL. Bila dok kt KL nih, gua beli motor 135LC. Tapi jodoh gua dengan LC nih tak lama sebab lepas 2 minggu je, motor ni hilang skali lagik. pig punya pencuri. Sakit ati punya pasal Evil or Very Mad , gua tukar amik Waja. Kereta lama tu gua kasi adik gua pakai. Sekarang, lepas kawen dan ada anak ni, rasanya kekangan kewangan yang membuatkan gua kembali nk pakai motor tapi bukan untuk merempit la. Gua nk guna motor ni nk bawak gi kerja je.

Kalau lu orang perasan, motor yang gua pakai semua Yamaha. Sebab gua dah selesa dengan Yamaha. Belom terpikir lagi nak try jenis lain. Ok la.. gua rasa gua dah melalut, dah over sangat karangan gua nih. Brader Taj, nanti lu bagi markah pada karangan gua ni tau. Cheers..~ cheers

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by danauRXfz on Mon May 09, 2011 1:53 pm

Slmt berkenalan dan berforum bro jebat.................ader persamaan aku n ko antaranya : anak sorang puteri,moto lc ilang tambahan ckit, beli sebijik lg lc enjin lak pecah Sad pastu merempit yang ni ko hebat lagi kot......aku mlm terakhir merempit adalah malam hari pernikahan aku pada keesokan hari............dekat 7 round main pesaing member gak xpuas hati betiang2 blkng........walhal aku kekadang jer naik tahta sebelum tu......agaknyer mlm tul jela a Allah beri aku nikmat belumba n duduk tangga 1 ...........hehehehe bukan RIAK tapi menyesal sebenarnye ape keje bodoh yang aku buat........kalu tegolek kompen aku ngan member aku xder dah masani...skrg xmerempit semenjak bekeluarga dan jadi bapak........Fresh Form Farm pi keje balik koje,lelangau2 yang kekadang cuba nak ngetes aku pon pi lantak kolah..........kekadang jer try pulas2 trotel tengok sampai maner leh pulas.....orait bro welkanm saudaraku Jebat.akupong newbie forumer.

p/s : masalah kekangan duitni dgn membeli fz150 banyk membantu.....minyak jimat sesangt3....mentenen berpatutan....beli jela bro aku rekomen.k ridores are beradores.

danauRXfz

Posts : 9
Join date : 2011-05-07
Location : Meru,Puncak Alam Klang.Skyn 18 S.Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by shinji88 on Mon May 09, 2011 1:57 pm

welcome bro.... Very Happy

shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 28
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by adi.putera on Mon May 09, 2011 2:26 pm

welcome gak bro. Bila mau lepak lagi? hahaha

adi.putera

Posts : 6
Join date : 2010-11-29
Age : 32
Location : Taman Melawati

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by RoachJMP7850 on Mon May 09, 2011 3:39 pm

wah buat kronologi hiduplah..hehe..baguslah dah kembali ke pangkal jalan..hihi

kat sini kitorang x merempit..tapi kitorang gunakan istilah meroket..haha..tapi safety first..itu yg penting..kitorang pon selalu buat konvoi gak..

selain itu juga,kita ada buat gathering dgn fzian2 forum taj ni..memang meriah..

tambahan pula,abang zul selaku orang yg bertanggungjawab melakukan to"gather2" ni adalah orang yg bertanggungjawab..

oleh itu,majulah fzian satu malaysia..

oleh hal demikian,belilah fz kerana motor ni adalah motor yg terbaik bagi saya setelah pakai ex5 n rxz sebelum ni..

konklusinya,fz amatlah memuaskan...haha

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by J3batDerhaka on Mon May 09, 2011 4:22 pm

HEH HEH HEH.. gua beli motor ni pon nk gi keje. satu benda la. tatau lagi camana condition moto nih especially corner lap. dulu waktu gua pakai SSII 2 kali tukar brek kaki dan 125z skali tukar ekzos sebab bocor layan corner. tapi tatau la gua bleh layan corner lagi tak sebab badan gua dah sekali ganda naik dari dulu. ahaks...

dulu gila pakai tayar kecik. waktu SSII tuh gua pakai tayar michelin saiz 2.25 depan belakang layan corner. pastu 125z tayar TT900 saiz lufer. tapi kali ni gua nk pakai tayar BESAR PUNYA!!!!

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by wanzdecado on Tue May 10, 2011 10:56 am

welkam bro .. Smile

wanzdecado

Posts : 12
Join date : 2011-05-09

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by taj on Tue May 10, 2011 12:45 pm

welcome...sungguh tacing hehehe...markah tak pandei nak bagi...harap dapat share ilmu lelama dulu ke jalan yg benar..hhhaa

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by J3batDerhaka on Tue May 10, 2011 1:58 pm

ahaks.. btw, gua nk tanye sket ngan bro taj nih. gua ada 2 offer nih. sebuah motor baru, sebuah lagi 2nd. yg baru gua dapat RM8080 OTR. yg tu takde masalah la. yg 2nd tu yg masalah.

budak ni dapat lucky draw tapi dia nk jual. dia baru pakai 2 bulan dan meter baru 2000km. dia nk jual tapi tatau nk letak harga bape. nanti dia bagitau kemudian la. at the same time (gua cakap omputih, gerek) gua pon nk tanya gak otai2 FZ nih. Ikut condition motor tuh, bape harga patut dia letak dan yg patut gua bayar?

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by taj on Tue May 10, 2011 2:12 pm

kalau dapat yg second tu ok jugak tapi tgk condition la..breakin engine dah tak payah..tapi kalau dia letak mahal sgt ambik baru ja...

kalau second di jual sekitar rm5500-6500 masih ok la...kalau 7k sampai 8k better ambik baru puas hati

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by J3batDerhaka on Tue May 10, 2011 4:48 pm

tq bro..

taj wrote:kalau second di jual sekitar rm5500-6500 masih ok la...kalau 7k sampai 8k better ambik baru puas hati
ini base pada condition motor yang gua citer tu ke?

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by taj on Tue May 10, 2011 4:56 pm

brg dah terpakai tak kisah la condition mcm mana pun harga tetap mcm tu...kalau kedai lagi murah dia ambik..yamaha value tak tinggi...honda mungkin la

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by J3batDerhaka on Tue May 10, 2011 5:38 pm

wah.. okeh. tq tq.. gua memula pon expect dalam RM6800, tolak seribu dari harga motor tuh. Rupanya lagi rendah. eheh..

*taj, gua planning cuti skolah ni antara balik kltn atau kedah. kalau gua balik kedah, gua halo2 lu, ok? ehehh..

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by jime85 on Wed May 11, 2011 8:59 pm

selamat datang panglima jebat, heheheeh... kisah hidup yg mnarik bg mereka yg br knal dunia permotoran (terutama aku), heheheh Cool

jime85

Posts : 141
Join date : 2009-12-22
Age : 31
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by J3batDerhaka on Wed May 11, 2011 9:08 pm

ahaks.. ye ek? tq tq tq..

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by RoachJMP7850 on Wed May 11, 2011 9:11 pm

J3batDerhaka wrote:ahaks.. btw, gua nk tanye sket ngan bro taj nih. gua ada 2 offer nih. sebuah motor baru, sebuah lagi 2nd. yg baru gua dapat RM8080 OTR. yg tu takde masalah la. yg 2nd tu yg masalah.

budak ni dapat lucky draw tapi dia nk jual. dia baru pakai 2 bulan dan meter baru 2000km. dia nk jual tapi tatau nk letak harga bape. nanti dia bagitau kemudian la. at the same time (gua cakap omputih, gerek) gua pon nk tanya gak otai2 FZ nih. Ikut condition motor tuh, bape harga patut dia letak dan yg patut gua bayar?
cube kau try harga rm4000-rm5000..mana tau dapat kan..hehe..best gak mcm tu..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by J3batDerhaka on Wed May 11, 2011 11:11 pm

Tunggu dia bukak harga dulu. Tapi max aku bleh pegi pon rm6500. Lepas dia bukak harga, baru aku nk nego.

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by RoachJMP7850 on Thu May 12, 2011 1:10 am

kalau dapat rm6000-rm6500 tu kire da molek da harga tu..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by adamzafuan on Thu May 12, 2011 1:36 am

dapat 4-5K sedap sgt... 6K terbaek! hehe

adamzafuan

Posts : 222
Join date : 2010-11-28
Age : 27
Location : MuO

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by J3batDerhaka on Thu May 12, 2011 9:50 am

@RoachJMP7850: BP kt area mana?

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by VIRUS_Y2H on Thu May 12, 2011 12:50 pm

wellkam bro!! sama la kita pengguna setia yamaha hahaha

VIRUS_Y2H

Posts : 41
Join date : 2011-04-20
Age : 28
Location : simpang renggam, johor

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by J3batDerhaka on Fri May 13, 2011 4:33 pm

Alhamdulillah.. Gua dah close deal ngan member gua. Seperti yang pernah gua cerita, motor dia tu gua dapat ngan harga RM6000. Insyallah minggu depan tukar nama.

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by jime85 on Fri May 13, 2011 7:15 pm

oho jebat, selamat menggunakan kuda besi yamaha fz 150i dan sekali lagi selamat datang Very Happy

jime85

Posts : 141
Join date : 2009-12-22
Age : 31
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by J3batDerhaka on Fri May 13, 2011 7:24 pm

tq tq.. x sabar dah ni. tapi kena tunggu minggu depan gak.

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by jime85 on Fri May 13, 2011 7:31 pm

sabar2, sabar separuh dari iman.. aku pun macam tu jugak dulu... penantian suatu seksa, heheheheh

jime85

Posts : 141
Join date : 2009-12-22
Age : 31
Location : klang

View user profile

Back to top Go down

Re: salam semua..

Post by Sponsored content Today at 1:54 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum