taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

View previous topic View next topic Go down

Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by WTL6051 on Mon May 16, 2011 12:36 pm

Assalammualaikum buat semua Fzian.....

Saya ingin menganjurkan satu Konvoi ke Pulau Phuket pada tarikh 01hb July - 04hb July 2011.

Kepada rider yg tidak dapat mengikuti Ride ke Phuket Bike Week April yg lalu...inilah peluang anda untuk turut serta dan rasai sendiri cabaran dan nikmat Ride Ke Phuket. Memang berbaloi dan teruja.

Kalau dapat kumpul 6-8 orang rider dah kira memadai, kalau lebih pun tak per.

Sila PM saya bagi sesiapa yg berminat untuk turut serta konvoi ini. Perbincangan ride boleh dilakukan di thread ni.

Bagi sesiapa yg ingin turut serta, di harapkan boleh berikan confirmation segera atau selewat-lewatnya pada 31hb Mei 2011 berserta bayaran RM100, sebab kita nak booking bilik.

Tarikh confirmation : 31hb Mei 2011 / beserta bayaran RM100
Sebarang maklumat akan diupdatekan di thread ini.


CADANGAN TENTATIF

30/06/011
23:00pm RV kat RnR Sungai Buloh


01/07/2011
00:30am - Tayar Golek ke Bukit Kayu Hitam
- Singgah di RnR Sg Perak atau Simpang Pulai - Isi Minyak Dan Rehat 1 jam
- Singgah di Shell Juru - rehat 1/2 dan isi minyak
- Di jangka tiba di Jitra dlm kul 6:00am
- Semak dokumen (Passport / geran dan mohon border pass dan insuran moto)
- Isi minyak di Caltex Changlun

06:30am - Masuk Border Thailand (Danok)

07:30am - Sarapan Pagi

09:00am - Tayar Golek ke Phuket (perjalanan akan mengambil masa lebih kurang 8jam)
- Phattalung, Trang, Aui Lek, Phang Nga

17:00pm - Tiba Di Phuket
- Check in hotel. Rehat 2 jam (Refresh)

19:00pm - Ronda-ronda Pekan Patong
- Makan Malam dan aktiviti bebas

02/07/2011
10:00am - Sarapan Pagi

11:30am - Ronda ronda keliling pulau phuket

19:00pm - Balik Hotel dan rehat

21:00pm - Makan malam
- Sambung Ronda Ronda Pekan Patong
- Akitiviti Bebas

03/07/2011

10:00am - Sarapan Pagi

11:30am - Mandi Laut
- Aktiviti Bebas
- Shopping apa yg patut

17:00pm - Meninjau matahari terbenam di Karon View Point (katta)

19:00pm - Ronda ronda pekan Katta

21:00pm - Makan malam dan aktiviti bebas

04/07/2011

08:00am - Check Out

09:00am - Sarapan Pagi

10:00am - Bertolak ke Danok
- (Di jangka Tiba 18:00pm)

20:00pm - Bertolak ke KL (home sweet home) / Bermalam di Danok (bergantung pada peserta)
- Di jangka tiba di KL pukul 02:00am pada 05/07/2011

Tentative di atas adalah sebagai cadangan dan panduan dan mungkin berubah mengikut keadaan. Jika ada cadangan lain..boleh dibincangkan.


BUDGET (Guideline)

Minyak (Border-Phuket-Border) : RM120
Makan : RM30 X 4 : RM120
Penginapan : RM50/per room X 3malam : RM150/per room. Satu bilik 2 org. Seorang RM75 utk 3 mlm (Ini ada lah jumlah anggaran. Kena tgk berapa org yg akan pergi baru boleh buat booking)
Lain-lain & Hure-hure: Kira sendiri

Kalau ada RM500 dah boleh hidup dah utk ride ni. Digalakkan membawa wang yang lebih.

Kena ada kutipan duit bagi urusan booking hotel di Phuket RM100 per head (tidak dikembalikan jikalau cancel pada last minute). Kutipan akan di lakukan pada tarikh 31hb Mei 2011.

LIST PESERTA (confirm)

1. Abg Mie - fz
2. Sniper - fz
3. Jawa (Kwn Sniper) - fz
4. Adik Jawa - lc
5. Ashok Ambardar - fz
6. Redzuan - (Kawan Abg Mie) - fz
7. iylia_369 - fz

8.
9.
10.


List Peserta - KIV

Pejal Manan -Fz
Tok Jan -Fz
Wan Bracket - Fz
Acik - Fz
Hananomey -Fz
En Nizam @ Xiesta -Fz
Wan Ferio - Fz
Keluluk - Fz
Fz NKZ -Fz
Abg Achit (Kawan NKZ) - Piaggio
muss musa - Fz


PS:
1. Jikalau jumlah peserta kurang dari 4 org..pada tarikh 31hb Mei 2011, konvoi ini akan dibatalkan kecuali peserta yg telah membuat confirmation bersetuju untuk meneruskan konvoi ini.

2. Jika anda peminjam PTPTN yang ingkar,sila lakukan semakan kebenaran ke luar negara.


TQVM

Link ke Hotel

www.minihouse27.com

Link Peta Ke Phuket

http://maps.google.com.my/maps?f=d&source=s_d&saddr=Lebuhraya+Utara+-+Selatan&daddr=Phuket+Island+Phuket+Thailand&geocode=FeqmMAAddxUOBg%3BFbfUeQAde2jcBSlrRWkchSVQMDGARV8LvSMCDw&hl=en&mra=dme&mrsp=0&sz=16&sll=3.19035,101.584504&sspn=0.011569,0.022724&ie=UTF8&z=16


Last edited by WTL6051 on Tue May 24, 2011 1:46 pm; edited 4 times in total
avatar
WTL6051

Posts : 27
Join date : 2011-05-16
Location : Sg Buloh, Kuang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by taj on Mon May 16, 2011 1:37 pm

tudia details...trip yg syok bagi saya..tapi tak berkesempatan

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by WTL6051 on Mon May 16, 2011 1:44 pm

taj wrote:tudia details...trip yg syok bagi saya..tapi tak berkesempatan

Tak mengapa Bro Taj....kalau ada umur panjang ..lain kali insyallah kalau ada lagi boleh join...

Smile Smile
avatar
WTL6051

Posts : 27
Join date : 2011-05-16
Location : Sg Buloh, Kuang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by RoachJMP7850 on Mon May 16, 2011 2:16 pm

hmm tumpang tnya,ni dari myenthusiasts pnye kan?hehe
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by WTL6051 on Mon May 16, 2011 2:26 pm

RoachJMP7850 wrote:hmm tumpang tnya,ni dari myenthusiasts pnye kan?hehe

Ya betul.....nie dari Forum FZ sebelah....tapi konvoi nie adalah anjuran persendirian...........tiada kena mengena dgn myenthusiasts.........dan forum myenthusuasts tidak akan di pertanggungjawabkan ...jikalau terjadi apa apa sebelum / semasa aktiviti konvoi....ni....
avatar
WTL6051

Posts : 27
Join date : 2011-05-16
Location : Sg Buloh, Kuang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by Ashok Ambardar on Mon May 16, 2011 6:13 pm

macam sempoi je program ni..

Ashok Ambardar

Posts : 16
Join date : 2011-01-30
Age : 31
Location : Kepala Batas, Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by WTL6051 on Tue May 17, 2011 12:50 am

Ashok Ambardar wrote:macam sempoi je program ni..

Mmg sempoi bro ride nie....tujuan nya adalah utk bercuti sambil menikmati ride di negara org....

Secara tak langsung boleh menimba ilmu ride di negara org....cth dari segi aspek keselamatan, ketahanan diri dan minda...dan mcm mcm lagi........
avatar
WTL6051

Posts : 27
Join date : 2011-05-16
Location : Sg Buloh, Kuang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by WTL6051 on Mon May 23, 2011 12:58 pm

LIST PESERTA (confirm) - terkini on 23/05/2011 @ 12:00pm

1. Abg Mie - fz
2. Sniper - fz
3. Jawa (Kwn Sniper) - fz
4. Adik Jawa - lc
5. Ashok Ambardar - fz
6. Redzuan - (Kawan Abg Mie) - fz
7. iylia_369 - fz
8.
9.
10.


mari mari mari...still open tuk sesiapa yg sudi and ingin join ride nie....tarikh penyertaan masih di buka......
avatar
WTL6051

Posts : 27
Join date : 2011-05-16
Location : Sg Buloh, Kuang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by botaking08 on Sat Jun 11, 2011 11:09 pm

helo Bro ,aku orang baru dari Melaka. Lain kali aku nak join group kau orang. Motor pun belum keluau lagi. Baru order

botaking08

Posts : 2
Join date : 2011-06-08
Location : jb melaka jb

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by oliga80 on Sun Jun 12, 2011 1:00 am

Cambest jer konvoi nih tp nk kene buat passport dulu ler.....
avatar
oliga80

Posts : 30
Join date : 2011-06-06
Age : 37
Location : Puchong

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by WTL6051 on Thu Jun 16, 2011 9:17 am

Penyertaan Konvoi kini di tutup. Seramai 11 org Fzian dan 7 org GTS 200 yang akan menyertai konvoi ke Phuket kali ini...

Terima kasih pada yg telah mengconfirmkan penyertaan. Hotel dan T-Shirt pun dah selesai di uruskan...

Sila pasti kan moto dlm keadaan yg tip top and kini kita hanya menhitung hari.....

LIST PESERTA (confirm)

Fzian
------
1. Abg Mie
2. Sniper
3. Wife Sniper
4. Jawa
5. Adik Jawa
6. Ashok Ambardar
7. Iylia_369
8. Muss Musa
9.MohdRizal-MW+BKC
10.Pejal Menan fz
11.Tok Jan

GTS 200
----------
1. Yusri
2. Jefri
3. Hisyam
4. Zol
5. Zool
6. Lupo nama dia nie...
7. X9
avatar
WTL6051

Posts : 27
Join date : 2011-05-16
Location : Sg Buloh, Kuang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Konvoi Santai Ke Phuket - 01hb July - 04hb July 2011

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum