taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Salah ke naik FZ pakai fullface?

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by Kepci on Wed Jun 22, 2011 6:33 pm

ganazzz22...

Kepci

Posts : 66
Join date : 2011-04-23
Age : 38
Location : kelana jaya - tanah merah - mana2 nak pergi

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by mamat_teruja85 on Sun Jul 01, 2012 9:02 pm

adi.putera wrote:Malas nak cite panjang². Sedang aku panaskan enjin lepas mkn di Ampang Point, tiba² ada satu group bebudak naik moto tutttttt...(model moto terpaksa dirahsiakan bagi menjaga hubungan baik dgn ahli lain dari model yg sama) sound aku:

"Bro, apa barang naik FZ pakai fullface. Klau lu roket 250 baru cun"

Bengkek lak aku rasa.

Klau korang kat tmpt aku, apa korang rasa? Salah ke pakai fullface naik FZ? Klau salah, bg sebab. Klau tak salah pun, bagi sebab.

HAHA...AKU PUN KEJE JGK, MS SDG BELI KEPAK AYAM BBQ, ''bro, boleh bernafas ke pki helmet tu"......SENYUM JE AKU....SIOTTT BETOL....

mamat_teruja85

Posts : 23
Join date : 2010-10-18
Age : 31
Location : KL

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by mamat_teruja85 on Sun Jul 01, 2012 9:09 pm

Gundamrider46 wrote:aku penah pkai fullface time booking fz aku...pastu ader la otai kt kedai tu tanye.."ko pkai helmet nie naik moto aper"...aku jwb naik kapcai jer...tgh booking fz bru...lps tu die ckp, "owh moto besar ok la tu...kalo kapcai nnt nmpk mcm masuk cubprix plak"...
tp aku respek kt otai nie...sbb die lg suke kalo sume rider kt msia nie pkai fullface...safety katenye...

KELAKOR LA STATEMENT POST KO NI GUNDAM........kalo kapcai nnt nmpk mcm masuk cubprix plak"......HAHAHAHA Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

mamat_teruja85

Posts : 23
Join date : 2010-10-18
Age : 31
Location : KL

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by mielebai on Thu Sep 13, 2012 9:28 pm

tapi tu lah kan, masyarakat kat malaysia ni kebanyakkan nya masih lg cetek pemikira pasai keselamatan, klu kita tengok ja rider2 kat luaq negara tu(bukan nak bangga negara luaq, cuma nak wat tauladan)....depa lain, nek motor ja...mst semau pakaian keselamatan lengkap,x dak pulak org nak kata apa2.....tapi, kita sni...bila org pakai jaket+glove+helmtfull face+boot.+.....mula lah depa dok gelak2, entah la aku pn x tau nak kata pa.....yg penting kita jagalah keselamatan sendiri yer..... Very Happy

mielebai

Posts : 16
Join date : 2012-07-28
Age : 27
Location : Bukit Mertajam, Penang.

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by capix on Thu Sep 13, 2012 11:01 pm

haha..lantak diorang nk kata pe...
sbb aq kalau kat highway aq memang ikut lrong paling kanan kalau x da kereta..(140-150 x laju pon)
time ada kereta lebih laju bau ikut lrong tengah..
lorang paling kiri bgi aq mcm x brapa selamat..
kapcai ikut kiri..sbb tu pakai ms88 pon x pe..haha Twisted Evil

capix

Posts : 100
Join date : 2012-06-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by mielebai on Fri Sep 14, 2012 12:38 am

awat aku selalu dapat 120-130 ja....huhuuuuuuuuu

mielebai

Posts : 16
Join date : 2012-07-28
Age : 27
Location : Bukit Mertajam, Penang.

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by anitayusof00 on Fri Sep 14, 2012 1:03 am

Duit masing2, ikut suka la nak pakai apa pun...bukan mintak kat mak bapak depa pun...As for me, bila ride tu distance nya lebih dari 100km, confirm riding gear mesti lengkap dari kepala sampai kaki. Penting untuk safety. Pakai glove itu satu kemestian, walaupun takat pegi-balik kejer (dlm 45km ulang-alik). Helmet pulak setakat ni belum ada full face...insyaAllah coming soon. Itu pun nak cari fullface jenis yg boleh bukak bahagian bawah bila diperlukan. Bukan apa, pengalaman masa overland dulu, tak berapa sesuai pakai fullface sebab kita akan selalu berhenti tanya jalan kat local. Dah la komunkasi terhad, bila pakai full face, local pun kurang jelas apa yg kita cakap sebab dia tak nampak gerak mulut kita. Esok, nak ride Ipoh - Kepala Batas. Lusa, insyaallah masuk border and terus sampai Patthalung. Ahad, Songkhla, Isnin balik reban Smile

anitayusof00

Posts : 33
Join date : 2012-06-27
Age : 48
Location : IPOH, PERAK

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by capix on Fri Sep 14, 2012 10:35 am

biasa dapat memang 140 je...kekadang bau dapat 150... Very Happy
tapi gegar dia x yah ckap la...
tayar 90/90..
x tukar tyar besar agi pon....takut brat.. Twisted Evil

capix

Posts : 100
Join date : 2012-06-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by zulf on Fri Sep 14, 2012 11:33 am

anitayusof00 wrote:Duit masing2, ikut suka la nak pakai apa pun...bukan mintak kat mak bapak depa pun...As for me, bila ride tu distance nya lebih dari 100km, confirm riding gear mesti lengkap dari kepala sampai kaki. Penting untuk safety. Pakai glove itu satu kemestian, walaupun takat pegi-balik kejer (dlm 45km ulang-alik). Helmet pulak setakat ni belum ada full face...insyaAllah coming soon. Itu pun nak cari fullface jenis yg boleh bukak bahagian bawah bila diperlukan. Bukan apa, pengalaman masa overland dulu, tak berapa sesuai pakai fullface sebab kita akan selalu berhenti tanya jalan kat local. Dah la komunkasi terhad, bila pakai full face, local pun kurang jelas apa yg kita cakap sebab dia tak nampak gerak mulut kita. Esok, nak ride Ipoh - Kepala Batas. Lusa, insyaallah masuk border and terus sampai Patthalung. Ahad, Songkhla, Isnin balik reban Smile

Akak boleh gunakan Flip-On Fullface... ;D

zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 38
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by arepeace85 on Thu Mar 07, 2013 1:52 pm

amin kan sahaja , insyaallah ... kalo bukan nak menunjuk atau riak tapi untuk keselamatan, moto cup pon ada pakai full face maaaa...!

arepeace85

Posts : 4
Join date : 2013-03-07
Age : 31
Location : Puchong

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by hafizfizor on Tue Apr 09, 2013 12:31 pm

ala bro relak jek..diorang jeles...aku pon pakai fz dan helmet full face dan pernah kena sound sama,last aku sound balik nie helmet aku dan motor aku,kalau stakat helmet kau tu aku bole beli sepuluh,buang2 jek..terus pedas diorang kena..

hafizfizor

Posts : 6
Join date : 2013-04-06
Age : 26

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by mindbreakurz on Tue Apr 09, 2013 8:11 pm

ala bese la.... org mmg suka wat line panas.... ap ko ckp tu betol ap... helmet ff tu klau jual boleh beli 10 helmet ms88... huahuauha


kawan pkai cmni... brader2 sbk ajk konvoi lg....XD



maap le bilik kwn bersepah..

mindbreakurz

Posts : 143
Join date : 2012-10-08
Age : 25
Location : Skudai, Johor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by nash172 on Thu Apr 11, 2013 10:26 am

Hehe..aku pon baru je angkat fz ni..2 hari lepas..da standby fulface Nolan N104..tapi lom pakai lagi..setakat ni pakai helmet free kedai bagi jek. hehe

nash172

Posts : 4
Join date : 2013-04-11
Age : 28
Location : JB-KL-KK-KB

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by tebu80 on Thu Apr 11, 2013 1:21 pm

xde apa yg salah sbb ni bab safety kepala kita. bkn kepala dorang. xsuka betul aku org yg pelik tgk org pakai full face. jeles ke hape? hehehe.
pakai motor kapcai pun leh pakai fullface. kalau accident at least leh kurangkan risiko kecederaan especially part dagu dan muka

tebu80

Posts : 21
Join date : 2012-09-18
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by mindbreakurz on Thu Apr 11, 2013 3:31 pm

yar...setuju2.... dah 2 org kwn aq eksiden meninggal... sbb helmet MS 88.... bdn semua ok...kepala yg teruk.....

mindbreakurz

Posts : 143
Join date : 2012-10-08
Age : 25
Location : Skudai, Johor

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by jekksperoo on Thu Aug 29, 2013 12:24 am

mielebai wrote:awat aku selalu dapat 120-130 ja....huhuuuuuuuuu
baru lagi kut.same la kite.tapi x tunduk lagi pun.moto kite same wey.kahkah.

jekksperoo

Posts : 10
Join date : 2013-06-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by Sponsored content Today at 3:41 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum