taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


PEMANDU VS PENUNGGANG

View previous topic View next topic Go down

PEMANDU VS PENUNGGANG

Post by ambo on Mon Oct 17, 2011 11:35 pm

ambo ada ingat dulu ada satu iklan. 2/3 kemalangan yg melibatkan motorsikal adalah disebabkan oleh kesalahan kenderaan yg lebih besar (kreta, bas, lori dll).. tp skrg dah xde ya iklan tu? pg td ambo turun awal pg ke tpt kerja. jam 6.00pg. 3 x ambo bunyikan hon kerana sikap pemandu yg kurang hajar. keluar simpang melulu. tukar lorong xde signal, potong double line x bg signal dan meluru pd kita yg jln sebelah mcm nak langgar ambo affraid . Ambo rasa mcm nak gocoh Evil or Very Mad jer manusia mcm ni. x hormat pd penunggang mcm kita. mentang2 ambo bwk moto. klu ambo bwk lori atau trailer tak pun kreta kebal, agaknya brani x dia org ni buat mcm tu??

sajer nak kongsi.. topik ni bukan utk nak race dgn kreta, cuma nak semua ahli penunggang mcm kita ini lebih hati2 dgn makhluk allah yg mcm ni.

ambo

Posts : 16
Join date : 2011-06-24
Age : 39
Location : Sg.buloh - klang

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMANDU VS PENUNGGANG

Post by dragonfreeze on Tue Oct 18, 2011 1:06 pm

kalau undang2 di negara lain (kecuali siam indon ape la), motor dianggap sebagai kereta dan kita xbleyh selit2 biarpon berhenti di traffic light atau jem. kereta lain pulak perlu potong dengan jarak seperti penunggang adalah sebuah kereta.

dragonfreeze

Posts : 25
Join date : 2011-07-10

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMANDU VS PENUNGGANG

Post by adamkitaro on Tue Oct 18, 2011 9:04 pm

kalu ambo..ambo gocoh side mirror dio..pas tu pump 2-3 kali...lain kali dia beringat..kalu rajin tunjuk jari tuttttt........marah tahap gaban.. Evil or Very Mad

adamkitaro

Posts : 65
Join date : 2009-12-23
Age : 36
Location : Putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: PEMANDU VS PENUNGGANG

Post by taj on Wed Oct 19, 2011 10:32 am

thats why kena defensive riding ...as rider kena berhati2 lebih dari orang sekeliling kita memandangkan rider ni kecil dan apa2 perlanggaran risiko kecederaan/maut tinggi...

as a note, untuk seseorang yg bernilai mcm public figure as sportsman atau politican yg dilindungi insurans....motosikal adalah diharamkan kerana risiko tinggi,,

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: PEMANDU VS PENUNGGANG

Post by Sponsored content Today at 4:05 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum