taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


kawan2 mintak pendapat >.<

View previous topic View next topic Go down

kawan2 mintak pendapat >.<

Post by nafeez90 on Mon Oct 31, 2011 10:41 pm

assalam bro2 yg berada dlm forum ni
aku skrang tgh bingung nk angkat motor baru ni cyclops
aku duk pkr sama ada nk pkai fz ataupun ninja krr 150

nk pkai utk kolej
aku skrang kat kl n belajar kat kuala pilah,negeri sembilan

so korang rsa motor mna yang aku ptt amik
dri segi minyak,cos maintanence dan etc

mntk tlg pendapat thx Very Happy

nafeez90

Posts : 9
Join date : 2011-10-26
Age : 25
Location : pandan indah,kl

View user profile

Back to top Go down

Re: kawan2 mintak pendapat >.<

Post by taj on Tue Nov 01, 2011 11:46 am

aku rasa perbezaan ketara sesuatu kehendak nak bermotor adalah kelajuan kalau bagi berjiwa muda ni...so kalau nak kelajuan pilihlah kips....fz ni mode santai...

tapi kalau nak penjimatan better pilih fz...maintainance bagi aku sama sebab minyak ni dia ikut kelajuan jugak..disebabkan kips kelajuan mcm pelesit mmg minyak kuat sikitlah..even fz pun kalau jenis full throttle mmg kuat jugak sikit minyak tapi taklah sekuat kips...dan beza yg lain kena topup 2t la kat kips...yg aku dapat feedback katanya moto 2t yg paling save penggunaan 2t adalah kips...

so harga motor pun beza byk bro dalam rm1500 dari fz...so faktor pembelian

1. performance
2. maintainance
3. harga motor
4. rupa paras

tanya selera sendiri la atas 4 faktor tu..


_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: kawan2 mintak pendapat >.<

Post by rosli123 on Mon Dec 05, 2011 10:24 am

pepatah org putih cakap..."what u give, u get back"...tapi untuk FZ150i, what u give,u get more than deserved...

rosli123

Posts : 9
Join date : 2011-12-02
Age : 38
Location : Banting Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: kawan2 mintak pendapat >.<

Post by zulf on Mon Dec 05, 2011 12:03 pm

nafeez90 wrote:assalam bro2 yg berada dlm forum ni
aku skrang tgh bingung nk angkat motor baru ni cyclops
aku duk pkr sama ada nk pkai fz ataupun ninja krr 150

nk pkai utk kolej
aku skrang kat kl n belajar kat kuala pilah,negeri sembilan

so korang rsa motor mna yang aku ptt amik
dri segi minyak,cos maintanence dan etc

mntk tlg pendapat thx Very Happy

Susah sangat beli jer moto aku...betul tak Taj?.. Wink

zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 38
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: kawan2 mintak pendapat >.<

Post by Sponsored content Today at 5:53 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum