taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Your FZ Top Speed
Thu Oct 08, 2015 8:17 pm by shonen

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

» SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM
Tue Sep 22, 2015 10:49 am by omarba

» Signal lamp
Tue Sep 22, 2015 10:45 am by omarba

» Lampu belakang fz
Tue Sep 22, 2015 10:40 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
May 2016
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


fz16 masuk malaysia???

View previous topic View next topic Go down

fz16 masuk malaysia???

Post by WV_ on Tue Nov 01, 2011 1:31 pm

fz16 (fz150i new version) masuk malaysia??? anyone can confirm???
http://www.mudah.my/Yamaha+Fz150i+Zero+Deposit+-12114791.htm

WV_

Posts : 10
Join date : 2011-08-01

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by taj on Tue Nov 01, 2011 1:48 pm

apa la diorang ni,,,title dah fz150i...yg gambar tu fz16..takut description silap ja...tak dengar lagi yamaha nak bawak masuk fz16

kalau tgk cara iklan tu bukan booking tapi ready stok.so means dia maksudkan fz150i...kalau booking mungkin ada kebenarannya

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by WV_ on Tue Nov 01, 2011 1:58 pm

btol jugak kn..nway fz16 ni lg laju ka bro compare ngn fz150i?

WV_

Posts : 10
Join date : 2011-08-01

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by taj on Tue Nov 01, 2011 1:59 pm

lagi slow heheh...spec enjin lower than fz150i la

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by WV_ on Tue Nov 01, 2011 2:04 pm

owh yaka..igtkn lg laju..tp outlook die cun laa.. xde projek transform fz150i ke fz16 ni bro? bleh buat ka?

WV_

Posts : 10
Join date : 2011-08-01

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by taj on Tue Nov 01, 2011 2:05 pm

byk kos terlibat sebab body frame dah lain dgn fz

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by Riskbreakerzs on Sun Jan 01, 2012 1:13 am

salam taj

byk kos ker berbading dr tukar mcm body kit r5 ke just sama je kosting dia sbb aku lebih berminat bodykit fz 16 plus tangki mcm street bike..

Riskbreakerzs

Posts : 3
Join date : 2011-12-24

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by ~b0c3T~ on Mon Jan 02, 2012 1:01 am

>..iklan tu dah pon di delete sebab salah maklumat Cool ..

~b0c3T~

Posts : 279
Join date : 2009-10-23
Age : 28
Location : Kangar, Perlis

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by Riskbreakerzs on Mon Jan 02, 2012 8:03 pm

jadi sebenarnya moto fz 16 tu tak wujud ker ?

Riskbreakerzs

Posts : 3
Join date : 2011-12-24

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by taj on Wed Jan 04, 2012 1:25 am

wujud tapi malaysia belum keluarkan produk tu...dalam iklan mudah.my dia silap pakai gambar fz16 ...sepatutnya fz150i...iklan tu tahun 2009 rasanya lama dah..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by ZaBD on Wed Jan 04, 2012 5:15 pm

Sejak kebelakngan ni memang deras desas desus yg FZ16 nak kluar..
Betoi ka info ni atau kabag angin saja..????
Banyak forum yg dok perhangatkan berita FZ16 ni....
Biar apa skalipun akan tetap menanti dan sabar menanti
sampai dia kluar jugak...
Dah pasang angan2 nak sambar sebijik...yes..yes...amin!!!!!

ZaBD

Posts : 5
Join date : 2011-12-27

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by taj on Wed Jan 04, 2012 6:16 pm

mmg akan keluar trend mmg produk kilang di indo dah keluar dalam setahun dua malaysia mmg akan keluar model tu..sama kes mcm fz150i dulu...new product launching adalah untuk boost lagi sale yamaha..dah biasa tu...tapi jgn sakit jiwa dgn performance dia dah la..hehehe

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by ZaBD on Thu Jan 05, 2012 9:27 am

"...tapi jgn sakit jiwa dgn performance dia dah la..hehehe"
Awat hg cakap mcm tu..??? Performance dia teruk sangat ka..??
tengok spec FZ16 tak jauh beza pun banding dgn FZ150. dlm part2
ttentu ada yg terlebih..ada terkurang..
Jgn patahkan hati org yg sdg xsabar menunggu kelahiran FZ16 ni...

ZaBD

Posts : 5
Join date : 2011-12-27

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by taj on Thu Jan 05, 2012 4:16 pm

la...saudara sendiri boleh cek spec motor tu....air cooled, 2 valve, 4 stroke walaupun cc 159cc dan carburator..., kalau standard mmg jauh la spec enjin dgn fz pasai dah la rim lebar sikit dari fz dan tayar besar...untuk town ride ok...maksud saya jgn la expect dari segi performance enjin,,,expectpada kecantikan dan riding santai,,,

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by jman on Fri Jan 13, 2012 11:12 am

tunggu moto ni masuk dulu la.... apa yg ada setakat ni FZ150i mmg terbaik la....

jman

Posts : 9
Join date : 2010-10-13
Location : Bangi

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by Riskbreakerzs on Tue Jan 17, 2012 11:57 pm

erm kena tunggu lor lmbat lg kot tapi harap2 thn ni keluar kalo ikut spec 150i lg best. kalo dah ader 150i tu just salin kulit jer fz16 huhuhu ...

ps: betulkan aku kalo silap info bukan ke r15 ngan fz150i masa mula2 masuk malaysia spec dia tak sama kan... on performance enjin spec.

Riskbreakerzs

Posts : 3
Join date : 2011-12-24

View user profile

Back to top Go down

Re: fz16 masuk malaysia???

Post by Sponsored content Today at 2:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum