taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

View previous topic View next topic Go down

Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by balang on Sat Dec 03, 2011 10:59 am

salam, nak tanya fzian kat sini, aku lepas ni akan berulang kejer dari melaka - Kuala Lumpur setiap hari, maybe dalam sebulan lagi, berdasarkan pada kondisi motor aku yang hanya boleh cecah top 120kmh, rasanya macam tak berapa nak best kalau nak berulang bagi mileage 3++ km tu setiap hari..nak beli ER6n tak mampu lagi, motor lain memang aku tak minat. Jadi memandangkan ekonomi aku yang tengah tak mengizinkan dan jugak kondisi aku ni, aku nampak 1 jeq iaitu untuk tambahkan top motor aku jadi kepada 150-160kmh. dibawah kondisi motor aku :

Motor : Fz150i (2010)
Status : Standard Mended
Aksesori : Standard Mended jugak (cuma tambah surbo ngan iridium beli kat bro taj ari tu)
Mileage : 10k KM

Top Speed : 120kmj ( Crying or Very sad Crying or Very sad )


so sekang ni aku ada budget lebih kurang dalam RM500.00 jeq..ada solution tak untuk upgrade top speed tu? tapi mesti lingkungan budget aku tu la..lebih sikit RM600.00 pun takper..

p/s : jangan dok suruh aku upgrade superbike, duit tengah takdak ni..hahahaha
..



balang

Posts : 4
Join date : 2010-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by balang on Sat Dec 03, 2011 12:10 pm

takder sapa2 nak replyy ker?????

balang

Posts : 4
Join date : 2010-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by muhammad_zfy on Sat Dec 03, 2011 11:17 pm

uma throttle body, block uma, fcu. dah memadai. lebih baik guna je yg standard. bawak laju bahaya. jauh tu ko keja 300 km.

muhammad_zfy

Posts : 22
Join date : 2011-05-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by taj on Sun Dec 04, 2011 11:03 am

rm500 takder la nak laju daris egi top...maybe lepas nak tukar silinder dan cam..boleh dapat pickup laju la tapi kalau nak top kena set sproket dan tayar jugak...fuel injector controller kena spend jugak..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by rosli123 on Mon Dec 05, 2011 10:39 am

rasanya tak perlu sampai rm500...lingkungan rm200 pun dah cukup memadai.....utk moto baru kuar kedai...tukar set rantai dan sprocket,(15-40), tukar spark plug NGK G-power,(kalau ada duit lebih tukar iridium) dan tukarlah tayar yg agak stabil seperti Duro atau michelin (kalau byk duit, battlax)...satu lagi engine oil.....Devlac mx terbaik...
avatar
rosli123

Posts : 9
Join date : 2011-12-02
Age : 39
Location : Banting Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by rosli123 on Mon Dec 05, 2011 10:41 am

confirm 140 - 150km/h dgn angin dibawah tahap sepoi2 bahasa kat hiway takde masalah...
avatar
rosli123

Posts : 9
Join date : 2011-12-02
Age : 39
Location : Banting Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by zulf on Mon Dec 05, 2011 12:02 pm

Salam Balang,
Jika inginkan top speed lebih kurang 140km-160km/h pakai FCU + Dragotech beserta aftermarket ekzos (tk nk pakai pon takper)...dan ia sesuai utk blok standard FZ... Minyak jimat walaupon speeding...

p/s: Tapi kalau nk laju sampai cecah 170km/h baik pakai 2 stroke... Wink
avatar
zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 39
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by wakjikin on Wed Feb 08, 2012 5:15 pm

Salam Belang..

same la kita..akupun tiap ari 260km sabak bernam-selayang,terpaksa sabar dgn kelajuan FZ ni..betul tu bro zulf..dulu pakai rxz tukar fz laen rasenye..minyak fz tip top laju rxz mantop..tpi aku pilih fz ekonomi dan sesuai dgn usia aku yg dah masuk 40 ni..huh4

wakjikin

Posts : 12
Join date : 2012-02-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by tangos80 on Sun Apr 29, 2012 3:04 pm

wakjikin wrote:Salam Belang..

same la kita..akupun tiap ari 260km sabak bernam-selayang,terpaksa sabar dgn kelajuan FZ ni..betul tu bro zulf..dulu pakai rxz tukar fz laen rasenye..minyak fz tip top laju rxz mantop..tpi aku pilih fz ekonomi dan sesuai dgn usia aku yg dah masuk 40 ni..huh4


btol tu wakjikin...saya sokong 200%...hahahha
avatar
tangos80

Posts : 1
Join date : 2012-04-29
Location : seremban- cyber

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by ahmad simpang on Thu May 03, 2012 2:45 pm

fz aku kekadang leh lari standart 120km/j
kalu aku lenjan dr awal leh dpt 140km/j
pas kalu aku roket ckit,,dpt la dlm 150km/j..
aku pon jns y suka ride ke negeri2 berdekatan kelate..tp sorg2 jer la,,xjumpa geng lg kat cni..
kalu dlm blog ni ader rider fz dr kelate oyak la deh..
avatar
ahmad simpang

Posts : 14
Join date : 2012-03-27
Age : 32
Location : pendang

View user profile

Back to top Go down

Re: Nak Tambah Power motor aku yang sangat slow bangat ni woi!!!!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum