taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendar Calendar


km/h vs rpm meter performance.

View previous topic View next topic Go down

km/h vs rpm meter performance.

Post by cikacer on Tue Jan 03, 2012 6:05 pm

salam..
Aku ade kemusykilan sket dgn performance motor aku nie. Aku dh pakai moto fz aku ni baru setahun lebih tp performance dia cam dh kureng la. Rase cam xleh speed up. Biasenya kalu aku speed rpm dalam 7, aku dpt g blh kurang 100km tp skrg rpm 7 bru dlm 80km. Meter cam berat compare dgn rpm.
Aku ade try tny kedai pasal perkara nie, diorang kate nie prob fuel injection, nk kene tune semula tp diorang xder device tu.
Untuk pengetahuan, service motor mmg jage baik pny x pernah missed.
Ape komen anda?
Thanks.

cikacer

Posts : 3
Join date : 2010-07-13

View user profile

Back to top Go down

Re: km/h vs rpm meter performance.

Post by taj on Wed Jan 04, 2012 1:24 am

motor standard ka?kalau ada tukar spec tyar lain dari asal mmg lari pun rpm dgn kelajuan mcm standard tayar dulu...kalau semua masih standard...maybe ada ralat meter...atau sensor rpm..lagi satu maybe ada problem clutch plate kut..rpm mmg la tinggi tapi speed tak laju pun...kena tgk maintainance jugak la

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: km/h vs rpm meter performance.

Post by hafiz91 on Mon Jan 23, 2012 12:57 am

cikacer wrote:salam..
Aku ade kemusykilan sket dgn performance motor aku nie. Aku dh pakai moto fz aku ni baru setahun lebih tp performance dia cam dh kureng la. Rase cam xleh speed up. Biasenya kalu aku speed rpm dalam 7, aku dpt g blh kurang 100km tp skrg rpm 7 bru dlm 80km. Meter cam berat compare dgn rpm.
Aku ade try tny kedai pasal perkara nie, diorang kate nie prob fuel injection, nk kene tune semula tp diorang xder device tu.
Untuk pengetahuan, service motor mmg jage baik pny x pernah missed.
Ape komen anda?
Thanks.

bro nie kaki lenjan kot... tpi kmgkinan besaq mngkin cluth plate kot.. nak lg sng pi ja yamaha cnter..
avatar
hafiz91

Posts : 6
Join date : 2011-12-26
Age : 25
Location : juru, bukit mertajam

View user profile

Back to top Go down

Re: km/h vs rpm meter performance.

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum