taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Ground Cable

View previous topic View next topic Go down

Ground Cable

Post by manbai2002 on Thu Feb 02, 2012 12:24 am

Assalammualaikum semua...

Disini saya ade beberapa soalan yg hendak di tny kpd bro2 sekalian mengenai grounding cable..harap kpd bro2 yg da pasang grounding cable @ pernah pakai dapat berkongsi pengalaman bersama..

1. ape fungsi ground cable kt moto fz??

2. mcm maner nk pasang ground cable kt moto fz ni?? (mula dari panel bateri negetif..ending nk letak kt mane??kalau ade vid cara pasang lg bagus)

3. ground cable ngan Volt Stabilizer (vs) sama fungsi atau lain??

4. kalau da pakai Volt Stabilizer (vs), bole pasang ground cable x?? takut ade kesan sampingan yg negetif..

5. jenis ground cable ape yg sesuai ngan moto fz??

sekian sahaja soalan saya..harap bro2 yg berpengalaman dapat membantu..

*p/s :- saya buka topik ni sbb x jumpa topik pasal ground cable kt forum ni..kalau ade mungkin saya terlepas pandang*

manbai2002

Posts : 13
Join date : 2010-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Ground Cable

Post by taj on Sun Feb 26, 2012 12:05 pm

1. untuk lancarkan lagi aliran negatif cas

2. letak ja kat mana2 bahagian metal body motor ..selalunya letak kat tempat yg ada komponen..so effect charging lebih cepat positif dan negatif

3. lain fungsi tu tapi serupa..tujuan VS untuk dapatkan refresh rate bateri dgn cepat so arus tak terputus2 masa high voltage consumption i.e. masa laju dan on semua komponen elektrik motor.

4. mmg itupun yg selalu org buat tapi untuk motor amp rendah jadi maybe effect tak sama dgn kereta..

5. selalu pakai jer mana2 cable ground yg ada.. cuma jgn terlalu besar...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Ground Cable

Post by manbai2002 on Fri Mar 02, 2012 5:48 pm

tq bro taj...

manbai2002

Posts : 13
Join date : 2010-06-07

View user profile

Back to top Go down

Re: Ground Cable

Post by Sponsored content Today at 1:58 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum