taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
July 2017
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar


aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

View previous topic View next topic Go down

aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by BlackAutum on Fri Mar 30, 2012 7:34 pm

aq nk bli moto baru,,, aq ad tnya membe2 aq yg lain,,, kiranya mat2 moto gak aaa,,,
aq tnya diorang sal kalau aq bli fz,,, ok ke x? diorg ckap x brbaloi...
first sbb satu x sdap for long distance means,,, lenguh2 n sakit kaki,,, diorg ckap,,, mmg totally not choice aaa fz,,,
diorang suggest kat aq LC,,,,
aq ni bdan besar skit,, so aq x sbrapa minat lc...
aq minat fz... (sbb ad nk convert2 design)
tp diorg ckap mcm tu,,, aq jem gak aaa nk plih,,,,
tu yg aq nk tnya all fzians yg mmg pro n ad bnyk pngalamn ngn fz,,, help me with this desicion,,,,, lc ka fz,,,
tq Shocked Crying or Very sad No
avatar
BlackAutum

Posts : 6
Join date : 2012-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by ryman on Fri Mar 30, 2012 9:08 pm

Bg aku plak, FZ yg paling seswai guna utk long distance, sbb tangki besar & riding position mcm nek kapcai. Position yg selesa utk santai + jalan juh. FZ guna Fuel Injection utk penjimatan minyak yg maksimas. Pengalaman Penang - Cameron Highland - Penang 5++km full tank skali isi jer + tambah skit RM20 minyak utk standby(Ron97) cheers . LC utk easy riding dlm town.. Tepok dada tanya selera..
avatar
ryman

Posts : 42
Join date : 2010-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by pali on Sat Mar 31, 2012 3:37 am

kena tau tujuan kita beli moto...so anda tidak akan kecewa..long distance FZ la terbek..LC dlm pekan ok la.. Twisted Evil

pali

Posts : 1
Join date : 2012-03-13

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by aboh on Sat Mar 31, 2012 10:43 pm

go with fz, you will not regret it cheers
avatar
aboh

Posts : 5
Join date : 2012-03-21

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by zulfika on Sun Apr 01, 2012 2:26 pm

lame xkomen dlm ni,huhuhu,lc motor panas,xusahla beli,fz men jauh lg best,mnyk belum nmpk nk trun mmbe nek lc dh msuk rnr isi mnyk,jimat lg bnyk dr motor yg laen,position fz boleh wt mcm ikut citerase,amat berbaloi,hehehe
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by amat534 on Mon Apr 02, 2012 12:36 pm

guna fz jew la bro..,sesuai jalan jauh Smile ,top pown ok.,lc nie x twu nk ckp tpi fz the best..,bro jgn tnye soalan moto kt abg2 yg x guna moto fz memg dia ckp mcm2 cuba tnya kt rider2 moto fz..memg lain dri org lain ckp

amat534

Posts : 4
Join date : 2011-03-24
Age : 23
Location : selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by safri on Mon Apr 02, 2012 6:22 pm

just nak share pnglaman ak antara fz n lc:
Dari klntan ke usm nibong tbal nek LC akak ak(stndet),ase nk nangis ats pncak titiwangsa sbb minyak E.......slmt sempat smpai kt stesen minyak.ak slalu nek fz dr s.alam ke klate x pnah pk sal minyak sbb tank bsar.......so utk long distance bek fz la.......tp persamaan nek 2 moto ni 1 jew,bosan ride alone lame2

safri

Posts : 1
Join date : 2011-01-15
Age : 27
Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by Fziyan on Tue Apr 03, 2012 10:55 pm

fz jew r bro....xyah pk pnjang... Cool
avatar
Fziyan

Posts : 21
Join date : 2011-10-22
Age : 26
Location : kuala kubu bharu,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by mohd fairus on Thu Apr 05, 2012 11:51 pm

kalo pikir utk ms panjang baek amik LC coz kalo dh ada anak, bleh dok depan letak dlm bakul hehe. mcm aku, anak aku dok kat atas tank woo...dia x nak dok blakang. dr segi top up baek amik FZ. byk custom body yg bleh masuk.

mohd fairus

Posts : 22
Join date : 2012-02-26

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by Resonance on Fri Apr 06, 2012 9:54 pm

yg bestnyer bila bwk fz nie mase brtembung ngan rider fz lain....wlaupun x knal tp bleh angkat tgn la....hon la....kdg2 tu bleh brenti kat tepi jlan. borak2 wlaupun x penah knal. klau bwk lc....motor lc lalu sbelah pun wat dono jer...ahaks Smile
avatar
Resonance

Posts : 4
Join date : 2012-02-04
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by hafiz91 on Mon Apr 09, 2012 3:36 pm

Resonance wrote:yg bestnyer bila bwk fz nie mase brtembung ngan rider fz lain....wlaupun x knal tp bleh angkat tgn la....hon la....kdg2 tu bleh brenti kat tepi jlan. borak2 wlaupun x penah knal. klau bwk lc....motor lc lalu sbelah pun wat dono jer...ahaks Smile
btoi3 ak slalu gak jdi cm 2.. mmg bes la fz...
avatar
hafiz91

Posts : 6
Join date : 2011-12-26
Age : 25
Location : juru, bukit mertajam

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by dahlan on Mon Jul 16, 2012 11:00 am

salam bro2 dlm ni...gua dah tegok FZ lawan Aprilia ..aprilia xboleh bla lah...dia leh g 150 je kan...knp yea???? FZ leh g lagi lah..sp leh explain dgn aku pasal nie....ni aku tegok aprilia RV125 2012...sebb dia ade cut off ke???

dahlan

Posts : 1
Join date : 2012-07-16

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by Appo on Tue Jul 17, 2012 1:46 am

Resonance wrote:yg bestnyer bila bwk fz nie mase brtembung ngan rider fz lain....wlaupun x knal tp bleh angkat tgn la....hon la....kdg2 tu bleh brenti kat tepi jlan. borak2 wlaupun x penah knal. klau bwk lc....motor lc lalu sbelah pun wat dono jer...ahaks Smile

setujuuuu! haha. balik2 keje tbe2 nmpk gaya2 fz. hon - agkt tgn w'pn xknl..

n klu nk byk idea bikin moto. fz la jwpnya. haha.
avatar
Appo

Posts : 22
Join date : 2012-05-06
Location : Batu Pahat, Johor

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by adib2311 on Tue Jul 17, 2012 2:30 pm

Lawak aku baca ayat kawan hang cakap "FZ xberbaloi beli sebab xsedap for long distance & lenguh2 sakit kaki". Bhahahaha!~

Aku dulu pakai LC. Xtahan sebab ari2 jalan jauh untuk pi kerja. Sakit badan satu hal...pastu tank minyak kecik. Ari2 kena singgah isi minyak. Pastu selang 3,4 bulan aku jual LC beli FZ. Selesa dari LC!~ Minyak plak tahan 6 hari beb!~

Aku dah jelajah merata dah ngan FZ nih. Dari Utara ke Selatan. Pantai Timur plak gi takat Pahang je. Memang best bawak FZ ride jauh2. Minyak save...Posisi duduk masa riding amat selesa.

FZ nak makeup pun senang. Macam2 accessories dijual kat kedai moto. Dulu memang susah nak cari...lani dah berlambak... Wink
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by taj on Tue Jul 17, 2012 3:21 pm

fz!

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by spoket80 on Wed Jul 18, 2012 4:49 pm

aku pun confius nk bg pandangan.......
LC senang2 je nk bwk laju.............
FZ pun laju gak....tp vibrate tu agak terasa la....
pandangan aku la.....

spoket80

Posts : 87
Join date : 2010-09-02

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by Kush4la on Wed Jul 31, 2013 10:01 pm

Appo wrote:
Resonance wrote:yg bestnyer bila bwk fz nie mase brtembung ngan rider fz lain....wlaupun x knal tp bleh angkat tgn la....hon la....kdg2 tu bleh brenti kat tepi jlan. borak2 wlaupun x penah knal. klau bwk lc....motor lc lalu sbelah pun wat dono jer...ahaks Smile

setujuuuu! haha. balik2 keje tbe2 nmpk gaya2 fz. hon - agkt tgn w'pn xknl..

n klu nk byk idea bikin moto. fz la jwpnya. haha.


akhirnya aq bli fz.. mmg terbaik.. da pakai 5 bulan,..  mmg tha best!
yg ohseme nya,,, jmpak rider2 fz siap high beam,, borak2 even x knal..
ukhuwwah terbentuk bermacam2 cara..
mcm td,,  jmpak sorg mmbe FZu (utara) .. smbang2 ngan dy smntara tgggu tffic light,,, skli nk add fesbok lpa nma dya,,,
td smbang kalut2,,, fairul hafiz ka ap nama.. xpasti,,,SOri Bro! nk add FB x jmpak profile!bounce bounce 

tringin gak nk join fzU alang2 dduk KEdah..
ap pon.. spa berulang tiap2 hari Sik-SP via highway.. terserempak hon2 skett..
*KCJ ccfzstanderd la

Kush4la

Posts : 10
Join date : 2013-02-26

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by abdullah_1980 on Thu Aug 08, 2013 2:44 pm

aku ulang alik sik-sp ari2 kerja kat ospital sik..
avatar
abdullah_1980

Posts : 5
Join date : 2013-04-20

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by Kush4la on Sat Aug 17, 2013 9:15 pm

abdullah_1980 wrote:aku ulang alik sik-sp ari2 kerja kat ospital sik..
klu jmpak2 tuh hon2 sekeeet....

Kush4la

Posts : 10
Join date : 2013-02-26

View user profile

Back to top Go down

Re: aq tga serabut nak plih mna satu,,,, fz ke lc?

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum