taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


cable clutch prob

View previous topic View next topic Go down

cable clutch prob

Post by boulat on Mon Apr 09, 2012 1:56 pm

assalam smua..aku nk tnye npe aku nye cable clutch da 2 kali putus..moto xsmpai 1 taun lg..aku bawak biasa je aku rasa..xde la maen hard clutch pon...kali pertama putus aku msuk cable original yg plastik dia cop biru tu..aku xigt TSL kot brand dia.aku tkar kt yamaha nye servis center.still putus jgk.aku da tgok dia msukkan cable tu pon ikut alur dia.sbb ada org ckp kalo xikut alur dia tu nnt cpt putus..tp sama je..da 2 kali da nie...kenapa?

satu lg berkenaan mnyak itam..aku pakai Motul 5100 15w-50..tp mamat servis yamaha tu ckp mnyak tu pekat sgt tuk moto baru mcm aku nie..xsmpai stahun pon lg..dia ckp cbe tkar condition dia yg low skit..mkna nya xlikat sgt mnyak tu..so bleh ke aku truskan ngan 5100 15w-50 atau aku nk tkar ke 5100 dia pnye condition low skit?..aku xigt rasa nye 10w-30 kot aku prnh nmpk..mntak tlong yea..tQ

boulat

Posts : 10
Join date : 2011-10-30

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum