taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

View previous topic View next topic Go down

SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

Post by mamat_teruja85 on Sun Jul 01, 2012 10:58 pm


SHARING IS CARING...KALAU KORANG NAK KOMEN, SILAKAN LA, MAHAL KE MURAH KE, KENE KETUK KE...AKU SEDIA MENERIMANYE...NAMAPUN SHARING IS CARING...KUI3...

sekarang mileage motor aku dah 20,000 km...baru balik dari maju motors ss16 tadi
part yg aku mau tukar atas nasihat ah chun laa..KENAL KORANG DGN 2ND BOSS NI? 'AH CHUN'
Semua aku tkr yg Original kecuali yg dinyatakan brand mcm racing boys ke...

PART NEED TO BE CHANGE

1. sproket depan belakang n rantai O-ring RM210
2. air filter RM28
3. plug NGK G power RM18
(ni 2nd time aku tukar, dulu 10k yg kilang punyr)
4. disk brake lining pad Racing Boy RM32
(ah chun kata xperlu sebb tebal lagi, tapi dah lama sgt 20k, aku mintak tukar)
5. rear break drum RM38,
(aku nak pasang disk brake, tapi ahchun kata xperlu, sebb xsedap bila break, lawa je la dia ckap)
6. coolent radiotor RM25....
7. EO fully syntetic Castrol 10w-40 RM32 [AH CHUN SURUH TRY SEBB RINGAN CIKIT, SEBLUM NI 20000KM AKU LANYAK MOTUL EASTER 5100]
8. Oil Filter rm12
9. Tayar depan belakang....rear (PIRELLI MT75 110/80 TL) RM 225
front (PIRELLI MT75 90/80 TL) RM189
10. setting semula injection N CECK USING YAMAHA FID TOOL
(entah pe tah ahchun bt, pakai computer, tp bkn dyno la)


ACCERSORIES ADD ON

1. FRont fork Stableliser racing boys RM80
2. rear fender, undercowl, rear hugger NAKASONE RM125
3. tankpad RM20, lining rim racing boy RM25, cover radiotor Monsters RM35,
4. Tukar speedometer bulb ke LED T10 & T4.2 putih 3 biji RM45 , TERANG GILER...
5. PASANG LED emergancy light yg blink2 mcm kete F1 RM55
6. GIVI Windshield RM130


TOTAL SEMUA AH CHUN BAGI RM1300....SEMUA HARGA SIAP UPAH

kalau korang nak tau, tayar KENDA yg stock ni, xpernah pancit sejak aku pakai dari dulu lagi...dah dkt 20k dah...rahsianyer, jaga angin kot, sebab tiap kali aku fulltank minyak, aku topup angin...220 kpa rear, 185 kpa front...
tempat paling jauh aku g hanya Muar johor....



SEKIAN!!!!![img][/img]

mamat_teruja85

Posts : 23
Join date : 2010-10-18
Age : 31
Location : KL

View user profile

Back to top Go down

Re: SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

Post by mohd fairus on Mon Jul 02, 2012 9:22 pm

wah...rm1300...mcm downpayment moto baru. xpe asalkan layan.

mohd fairus

Posts : 22
Join date : 2012-02-26

View user profile

Back to top Go down

Re: SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

Post by zaheer2587 on Tue Nov 13, 2012 10:00 am

salam bro, aku nk tanya sket. aku pki moto bru lg, beli kt kedai Maju Motor Racing ni jgk hehe. ape tips2 penjagaan yg seswai utk moto ni sebelum service first 1000km tu?

aku skang salu bwk dr shah alam-selayang-puncak alam sbb tgh practical kt selayang. bwk maintain 4000-4500 rpm. selain tu kene buat apa lg ye?? sorry i'm n00b. :p mintak tunjuk ajar otai2..

zaheer2587

Posts : 9
Join date : 2011-06-28
Age : 29
Location : SHah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

Post by yusrill on Thu Dec 20, 2012 3:42 pm

moto aku da lmbab ni..ape nk wat...da 1 tahun lbh aku brulang dari btg kali ke shah alam...tlg sket

yusrill

Posts : 5
Join date : 2012-12-19

View user profile

Back to top Go down

Re: SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

Post by paanazman on Fri Jan 04, 2013 2:09 am

zaheer2587 wrote:salam bro, aku nk tanya sket. aku pki moto bru lg, beli kt kedai Maju Motor Racing ni jgk hehe. ape tips2 penjagaan yg seswai utk moto ni sebelum service first 1000km tu?

aku skang salu bwk dr shah alam-selayang-puncak alam sbb tgh practical kt selayang. bwk maintain 4000-4500 rpm. selain tu kene buat apa lg ye?? sorry i'm n00b. :p mintak tunjuk ajar otai2..


bro, u beli motor mahal2 u lenjan la rpm sampai maximum.. takkan 4k-4.5k jer? bila la nak abis pantang motor tu...... aku punya moto beli bulan Ogos 2011.. lepas dapat aku terus lenjan sampai max.. every gear... sampai tak boleh pegi..

seingat aku masa aku 1st time start engine aku lenjan
- 1st gear, rpm sampai 3k jer, 2nd gear 4.5k, 3rd gear 5.5k, 4th gear 6.5k, 5th gear 8k..

tapi try kat jalan lurus highway paling terbaik.. (aku guna jalan Airport klia sampai tol klia)
Hasilnya, lepas servis 1000km pakai minyak motul (RM43), moto aku dah boleh pergi 130km/h rpm 9.5k.. siap boleh rpm maximum mengaum2 sampai 10.5k lagik.. tapi aku tak berani lama2 kat line merah tu...sebab merah tanda bahaya+bahana.. tu je la cara nak jaga moto baru ni..


paanazman

Posts : 2
Join date : 2013-01-03
Age : 27
Location : Seremban

View user profile http://paanazman.blogspot.com

Back to top Go down

Re: SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

Post by FreakZer0 on Wed Feb 06, 2013 9:26 am

sama mcm aku....wlwpon moto seken,aku bedal je kaw2....betol2 kaw2 beb...smpai meletop plug aku kat hiway....rupa2nya bengkel tu bgi plug lawya...hampeh...tapi x pe...bedal lg...x tau apa plak nak meletop..

FreakZer0

Posts : 10
Join date : 2013-01-10

View user profile

Back to top Go down

Re: SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

Post by Kush4la on Sun Mar 24, 2013 12:52 am

bro... kdai maju motor ni seksyen 16 kat area mna? memerlukan pomen terbaik.. moto ku problem-teramat-sngat~ nk bg taw prob ap pon x thu (newbie dlm bb moto)
g pomen len kata masalah len,, g pomen lain,, lain jadiknya..
sebulan bersabar ngan masalah fz aq..
aq kat Seksyen 7..
tq.

Kush4la

Posts : 10
Join date : 2013-02-26

View user profile

Back to top Go down

Re: SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

Post by omarba on Tue Sep 22, 2015 10:49 am

fz aku tukar minyak itam tiap2 bulan... tukar tayar bila botak, rantai selalu minyak (rantai ori lagi moto thn 2010). pki smpi lebam... xyah blanje mahal2 ... duit simpan untuk saving masa susah... hehehee

omarba

Posts : 5
Join date : 2015-09-22

View user profile

Back to top Go down

Re: SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM

Post by Sponsored content Today at 5:57 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum