taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
November 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Calendar Calendar


Teringin nak pakai FZ. mintak opinion sikit! hehe

View previous topic View next topic Go down

Teringin nak pakai FZ. mintak opinion sikit! hehe

Post by danialzerox on Thu Apr 11, 2013 1:32 pm

Salam semua. gua skang pakai SYM Bonus 110. Tinggai kat Kg baru, tmpat kerja 5 minit je naik moto. gua ni kaki jalan sket. suka meronda2. buat masa ni pakai SYM sedap la pi keja. tapi bila nak meronda tu, adehh x larat. meter gua 120kmh, member gua naik yamaha legenda sebelah gua meter dia 85kmh ja. pastu hujung minggu kadang2 melawat adik kat puncak alam, penat woo ini SYM. sebelum tu, gua org yg berbadan kecik and kurus, tinggi 163 ja, berat 52kg sja. so la ni tengah consider ingat nak angkat FZ150i, Belang 150 or Honda Future 125. Purpose nak guna pi kerja and pada masa yg sama nak guna buat jalan jauh, sebab kadang2 boring igt nak balik Penang ja, tp jenuh la dok perabih duit tiket balik Penang. better naik moto ye x? heheh. so apa yang gua nak tanya pasai FZ150 skang ni:

1- minyak save x? dengaq kata save gila habaq hang.

3- top speed amacam? max berapa?

2- haa ni yg nak tau ni. kos nak jaga tinggi x? maintenance? spare parts snang dapat x? ada tya sorg brader ni, dia pakai FZ 1st model lampu bulat tu. dia kata kos maintain tinggi, ala2 superbike and ninja250. tp baca kat internet plak, ada yg kata kos maintain sama moto cub sahaja. so tlg ea? kalau bleh nak angkat cepat nih. hahah

danialzerox

Posts : 12
Join date : 2013-04-10

View user profile

Back to top Go down

Re: Teringin nak pakai FZ. mintak opinion sikit! hehe

Post by ikhwanZulkefli on Thu Apr 11, 2013 7:07 pm

1. save gila. aku jenis melenjan. full tank slalu dpt dlm 320km average.
2. kalau nk laju, angkat belang. fz stended top 120-130 je average.

3. senang je nk cari spareparts. maintenance biasa je. tipu sgt lah nk jaga ala2 superbike/ninja250. style jaga dia macam jaga LC je bagi pendapat aku.

and bagi aku, tak jauh beza lah dgn LC. cuma dia besa skit. and naked. dari segi save minyak pun tak beza sgt ngan LC stended. cuma tank lc kecik. kena isi slalu.

ikhwanZulkefli

Posts : 42
Join date : 2013-03-03

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum