taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


aku insan yg slumber

View previous topic View next topic Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by insanslumber on Wed Nov 11, 2009 9:30 am

salam perkenalan
aku pun fz rider, PJH 9***1
warna hitam
aku engineer kilang
tu ja

insanslumber

Posts : 7
Join date : 2009-11-11
Age : 28
Location : Kulim

View user profile

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by taj on Wed Nov 11, 2009 11:20 am

welcome bro..kalau ada apa2 boleh Pm...

salam kenal..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by insanslumber on Sun Nov 15, 2009 3:51 pm

PM tu mcm mana bro? sms ka? ataupun call?

insanslumber

Posts : 7
Join date : 2009-11-11
Age : 28
Location : Kulim

View user profile

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by taj on Sun Nov 15, 2009 3:55 pm

aiyaaa....private message...semua user berdaftar ada function ni ..kira email dalaman forum ni...

boleh beremail sesama user...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by insanslumber on Sun Nov 15, 2009 3:59 pm

ooooo, sori2, aku xtau, huhu, wei, aku interested la dgn full fairing tu, mmg dah ada fz buat ka?

insanslumber

Posts : 7
Join date : 2009-11-11
Age : 28
Location : Kulim

View user profile

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by insanslumber on Sun Nov 15, 2009 4:02 pm

maksud aku yg R15 tu? RM 1600 tu

insanslumber

Posts : 7
Join date : 2009-11-11
Age : 28
Location : Kulim

View user profile

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by taj on Sun Nov 15, 2009 4:07 pm

fairing tu diimportdari yamaha india... motor r15 dan fz150i adalah sama dari segi design kerangka utama..cuma jenis keluaran sahaja berlainan..

maksudnya di india keluaran jenis full fairing....di malaysia versi naked...

so..fitting fairing dari r15 sebenarnya mmg fit dgn fz150i...so, kekurangan hanyalah braket yg perlu di modify untuk mount fairing tersebut...kalau modi pun hanyalah minima...

jadi persoalan fz dah di buat jawapannya adalah tidak,..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by insanslumber on Sun Nov 15, 2009 4:13 pm

ok, satu lg, you ada gambar Fz kat malaysia yg dah bro pasang fairing tu? meter dia sama jugak ka? ataupun blh tukar gi digital?

insanslumber

Posts : 7
Join date : 2009-11-11
Age : 28
Location : Kulim

View user profile

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by taj on Sun Nov 15, 2009 4:23 pm

takdak yg pasang lagi setakat yg saya tahu...meter asal kena modi sikit la..pasal tapak meter dah kena ubah ...

meter r15 lain...jenis digital..kalau nak tukar kena tukar sekali wiring dan ecu r15

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by insanslumber on Mon Nov 23, 2009 12:25 am

1. Bro, nak tanya skit, budget kalau saya nak pasang full fairing R15, skali dgn meter digital brapa? 2.5 k ada x?
2. Kalau full fairing dipasang pada FZ mmg akan jadi sebijik mcm R15 ka?
3. Kalau nak bagi fz pi sampai 140 km/j nak wat mcm mana?

insanslumber

Posts : 7
Join date : 2009-11-11
Age : 28
Location : Kulim

View user profile

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by taj on Mon Nov 23, 2009 4:41 am

insanslumber wrote:1. Bro, nak tanya skit, budget kalau saya nak pasang full fairing R15, skali dgn meter digital brapa? 2.5 k ada x?
2. Kalau full fairing dipasang pada FZ mmg akan jadi sebijik mcm R15 ka?
3. Kalau nak bagi fz pi sampai 140 km/j nak wat mcm mana?

boleh bro..

kalau bajet 2.5k tak cukup rasanya...

meter digital rm450, wiring full set kena tukar rm320, ecu rm600, full fairing rm1600 TOTAL +-RM3K

kalau pasang fairing tu nampak sebiji la pasal body frame sama..boleh dikatakan semua aspek sama cuma tak ada rear disk brake, 6th gear.

aku rasa standard pun dah boleh cecah 140kmj..kena sabar sikit la..ataupun kena ajar motor bagi rpm tinggi sikit..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by insanslumber on Mon Nov 23, 2009 4:16 pm

tq bro, insyallah nanti kita jumpa sebab saya mmg nak pasang full fairing tu

insanslumber

Posts : 7
Join date : 2009-11-11
Age : 28
Location : Kulim

View user profile

Back to top Go down

Re: aku insan yg slumber

Post by Sponsored content Today at 4:30 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum