taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Page 4 of 37 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 20 ... 37  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Tue Dec 22, 2009 5:24 pm

sama la bro..nampak tinggi pasal potong ekor...tu yg nampak tinggi..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by erol_aza on Wed Dec 23, 2009 3:47 am

salam taj...moto aku warne merah, so warne die matching x klu nak psang ng warne blazing red tu?? n nak tnye saiz tayar yg ideal tuk moto FZ ni bape ek??mcam dlm gambar 1st page tu...thnks

erol_aza

Posts : 2
Join date : 2009-12-23

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Wed Dec 23, 2009 8:11 am

of course masuk..aku rasa matching dgn merah tu...cuma kita punya merah jenis deep red metallic...

tayar ideal untuk motor kita aku rasa

depan 80/90 belakang 100/80...ni spec tayar r-15..aku dah test rasa selesa...

kalau nak yg besar..paling besar ada yg pernah try 110/70...belakang 120/70..tapi kalau ikut kelebaran rim tak sesuai..nanti kalau lap cecah siku ..bahaya..

back to topic...faring r15 tu nak kena pre order...pilihan warna dah byk sekarang ni..tapi kalau nak puas hati beli yg plain then cat sendiri la...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by alep on Thu Dec 24, 2009 7:54 pm

bro, kalau cover depan je brape rm?

alep

Posts : 4
Join date : 2009-12-24

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Thu Dec 24, 2009 10:18 pm

yg mana satu? be specific....susah nak quote harga kalau tak tau part..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by ahmadpooh on Sat Dec 26, 2009 8:12 pm

harga siap pasang brape?ke kene pasang sendiri?

ahmadpooh

Posts : 3
Join date : 2009-10-21

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Sat Dec 26, 2009 8:22 pm

rm1600 brg..siap pasang rm1800

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by wafagenius on Wed Dec 30, 2009 9:37 pm

Bos kalau Roadblock JPJ Xkene tahan ke?

wafagenius

Posts : 1
Join date : 2009-12-30

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Thu Dec 31, 2009 7:43 am

nak kena tanya jpj..aku tak tau..kalau ikut teknikal/rule..sebarang pengubahsuaian kena dapat kebenaran jpj..so boleh pikir sendiri sikit kut...

tapi dari segi praktikal...kalau motor tu nampak macam original dan sesuai untuk motor tu..jpj lepaskan ja...bukannya modi sampai tahap motor jadi motor gaban... Smile

even kalau ekzos nob1 lalu kat jpj pun diorang lepas ja....pasal apa?..pasal fz tak nampak rempit... Smile

so harap maklum

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by akmd on Thu Dec 31, 2009 2:11 pm

Bro macam berminat jerk...

Kalau bli sume set yang bro jual tu mmg bolehpsang sendiri ke.. atau kene tambah pape slain drpd kne welding tu... mcm fork tu sume kene tuka amik dari motor lain ke?? sy ni bute cket pasal motor... cume suke tgk nampak smart... nak ubah x reti... sy ingat nak order tp nak suh bengkel kat sni pasang sbb kedah jauh sgt la bro..

Kalau bro lukis manual atau snap gambar tunjuk kat mane kne welding sume tu boleh x?? atau buat manual tunjuk2 cara2 pemasangan... hehehe..

tq

akmd

Posts : 4
Join date : 2009-12-25

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Thu Dec 31, 2009 3:00 pm

aku cuma boleh bagi katalog so boleh nampak gambaran nak pasang kat mana..

yg kena buat hanya weld main braket kat center frame di depan kat kunci utama...dan tambah braket untuk hold cover engine dibawah...

handle ikut citarasa sendiri nak guna yg asal atau nak guna jensi sprotbike macam tzm/kips...

kalau bagi kat pomen dia tau macam mana nak pasang...

nak lukis manual tak dapat bro...harap maaf,,,

cara pemasangan fairing dimoto mana2 pun sama...bagitau pomen macam pasang fairing tzm la..modification pun sikit jer bro nak kena buat kat meter..

better bro survey powmn yg pernah pasang fairing dulu...then dah dapat baru puas hati pasal pomen tu berpengalaman...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by akmd on Thu Dec 31, 2009 3:18 pm

modification kat meter tu mcmmane?? wiring ke?? atau pon modi ape??

akmd

Posts : 4
Join date : 2009-12-25

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Thu Dec 31, 2009 3:34 pm

maksud saya meter asal fairing r15 ni adalah digital speedo...

motor fz ni jenis analog..so disebabkan kelebaran dia bro kena adjust la sikit untuk bolehkan meter tu berpusing ikut ruang yg ada di fairing...

brother yg dah pasang fairing tu turunkan fork sikit untuk bolehkan meter tu berpusing...cuba perhatikan betul2 meter tu kat fairing...

wiring kalau nak kena modi sikit pun kalau bro nak dua lampu kat fairing tu,,kalau tak mau wiring pakai 1 lampu jerla...just plug kat casing lampu tu...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by worldhafiz on Tue Jan 05, 2010 6:06 pm

bro akhir tahun maybe sye nak tukar bende ni... tapi kalau bro pasang brape... moto nak kene anta sndri ker....
avatar
worldhafiz

Posts : 63
Join date : 2009-10-23
Age : 24
Location : kemaman

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Tue Jan 05, 2010 8:46 pm

terpulang bro...nak pasang kat terengganu pun boleh saya hantar jer barang ke sana....

tgk bajet lah..kalau siap pasang rm1800

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by worldhafiz on Thu Jan 07, 2010 7:13 pm

aku dah tanye jpj dah..pasang fairing ni x de masalah.....
avatar
worldhafiz

Posts : 63
Join date : 2009-10-23
Age : 24
Location : kemaman

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by zaman80 on Fri Jan 08, 2010 12:19 pm

As salam..
Taj kalau half fairing Fazer150 berapa agaknya.Agak2 boleh
masuk kat FZ x.Survey dulu..

[You must be registered and logged in to see this image.]

Very Happy Very Happy

zaman80

Posts : 7
Join date : 2010-01-08

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Fri Jan 08, 2010 1:21 pm

boleh masuk tapi kena modify la...konsep nak pasang sama...

perlu ada main braket untuk hold main frame tu..

kos kurang sikit ja dari full fairing..cuma tank kita agak kecik...so nak kena buat something bagi lebar sikit

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by zaman80 on Fri Jan 08, 2010 3:56 pm

okeh..cam 2 kena beli kondom tangki ni. x pa2 cukup nanti aku order.
Baru sesuai dengan fazer ni. fz fazer santai..

zaman80

Posts : 7
Join date : 2010-01-08

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Fri Jan 08, 2010 3:59 pm

kondom tangki fazer tu tak sesuai dng fz...hehehe

kena cari yg mmg untuk tank fz...tapi apa apun bleh try dulu pasal nampak cutting macam fairing r15 ja...maybe sama..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by balang on Mon Jan 11, 2010 3:47 pm

bro taj, aku berminat nak pasang fairing nih, duit pun da ada nih, cuma nak tanya, kalau pasang siap semua nih, bergegar tak fairing kalau bawak laju? motor bro yang putih tu ker? nanti aku gi alor setar boleh test ride dulu tak bro? Cool Cool

balang

Posts : 4
Join date : 2010-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Mon Jan 11, 2010 4:18 pm

motor putih tu bukan motor aku...hehehe...motor aku bro boleh tgk kat gallery fzian..

motor putih one of fz rider la ..stay kat sg petani...

aku dah test ride...ok even dalam 80kmj la max aku bawak pasal area taman...ok ja..

imho, frame ni adalah original parts yamaha.....aku tak rasa fairing ni akan sebabkan vibrate..lagi pun fairing ni ada main mounting kat head frame...untuk pegang main franme fairing..so mmg stabil la,,dan parts2 yang direka adalah sesuai untuk potong angin....

aku rasa kalau hang test drive confirm nak satu set..hehehe...aku dah alamai lepas test ride...tapi motor aku pun dah modi tajap gaban rasa sayang plak....hahaha

apa2 bro PM saya untuk urusan lanjut...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by balang on Mon Jan 11, 2010 5:06 pm

taj wrote:motor putih tu bukan motor aku...hehehe...motor aku bro boleh tgk kat gallery fzian..

motor putih one of fz rider la ..stay kat sg petani...

aku dah test ride...ok even dalam 80kmj la max aku bawak pasal area taman...ok ja..

imho, frame ni adalah original parts yamaha.....aku tak rasa fairing ni akan sebabkan vibrate..lagi pun fairing ni ada main mounting kat head frame...untuk pegang main franme fairing..so mmg stabil la,,dan parts2 yang direka adalah sesuai untuk potong angin....

aku rasa kalau hang test drive confirm nak satu set..hehehe...aku dah alamai lepas test ride...tapi motor aku pun dah modi tajap gaban rasa sayang plak....hahaha

apa2 bro PM saya untuk urusan lanjut...


uish, ni betul ayat meracun aku nih..hahahaha.pandai kau bro, Laughing Laughing Laughing okeh, apa2 hal aku pm kau bro, aku ingat nak gerak alor setar gak jumpa kau, tapi ingat tunggu member aku angkat motor FZ dulu, baru gi ride sesama n tukar apa2 yang nak, kau takder cawangan kat Kl ker bro? kalau ada, dengan sepantas kilat aku pegi..hehehehehehe..lagi satu bro, aku minat yang midnight tu, memang dapat colour sama kan macam dalam gambau? cuma brake disk belakang jela yang takder yer?

balang

Posts : 4
Join date : 2010-01-11

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by taj on Mon Jan 11, 2010 7:26 pm

ya...warna semua ada la...bagitau nak yg mana then aku cek dgn supplier...

nak ambik brg bagitau dulu..tak semua brg aku simpan stok...give notice in advance.

harap maklum

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by Dja_hanafie_888 on Wed Jan 13, 2010 10:01 pm

kirim ke Indonesia jadi berapa harga? Very Happy

Dja_hanafie_888

Posts : 1
Join date : 2010-01-13

View user profile

Back to top Go down

Re: R15 FRONT FAIRING SET RM1400 [INCLUDE ALL NUTS/BOLTS ETC] RM1200[EXCLUDE NUT/BOLTS]

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 37 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 20 ... 37  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum