taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Bike Idles at 0RPM, any ideas why?
Thu Aug 28, 2014 7:18 pm by jonravenlocke

» Assalamualaikum dan salam perkenalan...
Wed Aug 27, 2014 6:51 pm by kiva

» exaust dan kesannya
Sat Aug 23, 2014 11:01 pm by mdwaldbz

» Masalah FZ150i yg memeningkan kepala (panjang)
Tue Aug 19, 2014 4:48 pm by Symmetry

» HANDLE BAR RM90 TO RM130
Mon Aug 18, 2014 1:28 pm by endy3997

» Tgh Survey Kat Area KL Ngan area Selangor Harge FZ150i
Sun Aug 10, 2014 11:25 pm by Mohd Rosdi

» FZ150I 2014
Sun Aug 10, 2014 11:01 am by Mohd Rosdi

» FZ 150I 2014
Sun Aug 10, 2014 12:10 am by Mohd Rosdi

» salam perkenalan
Mon Aug 04, 2014 9:55 am by faizhassan

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
September 2014
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar


ngk racing cable plug rm60

View previous topic View next topic Go down

ngk racing cable plug rm60

Post by taj on Wed Apr 07, 2010 5:22 am



Last edited by taj on Wed May 19, 2010 3:07 pm; edited 1 time in total

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts: 6398
Join date: 2009-10-19
Age: 36
Location: Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by bugis on Thu Apr 22, 2010 12:01 am

ap effek kat fz ek klu pasang?
x tau ape2 sgt pasal moto ni..

bugis

Posts: 11
Join date: 2010-03-23
Age: 25
Location: JB, Malacca

View user profile

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by taj on Thu Apr 22, 2010 12:12 am

just supply api lebih...kalau pakai plug iridium rasa pickup la

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts: 6398
Join date: 2009-10-19
Age: 36
Location: Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by kroll potter on Sat May 22, 2010 8:14 pm

kalau pakai plug iridium + kabel ngk racing ni x yah adjust minyak blh x?
mcm mane nak tukar kebel ni?cabut je ke?

kroll potter

Posts: 18
Join date: 2010-04-18
Age: 31
Location: sg buluh,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by taj on Sat May 22, 2010 8:33 pm

kabel tu kena pakai connector...

step..cabut kepala plug asal....then kena sambung cable plug asal ke cable plug nkg...connector ada kat kedai spare part motor...

tuning tu kena test kat motor ulu..kalau rasa macam letup banyak kena naikkan sikit minyak....kena set pakai fid...

by the way , caraalian nak cek adalah dgn tgk kepala plug selepas ride....kalau kepala perang maksudnya tune dah cantik....kalau warna hitam kena turunkan sikit level minyak..kalau warna putih kurang minyak so kena naikkan sikit minyak...

ok bro....btw test jer pakai standard dulu...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts: 6398
Join date: 2009-10-19
Age: 36
Location: Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by kroll potter on Sun May 23, 2010 12:23 am

ok bro..thanks for tip Very Happy

kroll potter

Posts: 18
Join date: 2010-04-18
Age: 31
Location: sg buluh,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by saqosz on Sat Jun 04, 2011 2:39 pm

taj wrote:kabel tu kena pakai connector...

step..cabut kepala plug asal....then kena sambung cable plug asal ke cable plug nkg...connector ada kat kedai spare part motor...

tuning tu kena test kat motor ulu..kalau rasa macam letup banyak kena naikkan sikit minyak....kena set pakai fid...

by the way , caraalian nak cek adalah dgn tgk kepala plug selepas ride....kalau kepala perang maksudnya tune dah cantik....kalau warna hitam kena turunkan sikit level minyak..kalau warna putih kurang minyak so kena naikkan sikit minyak...

ok bro....btw test jer pakai standard dulu...


Assalamualaikum,

Tq bro Taj, setelah seminggu menunggu atas sbb kelewatan pos laju (alasan dia, posman mc scratch ) akhirnya siap dipasang malam tadi. Cuma nak share cara pasang.. tak payah guna cable asal, tarik cable NGK ni direct from Ignition Coil sampai Plug Cap. lagi cun! cuma cable NGK ni kene potong la sket, panjang berjela sangat..haha

step 1: kalo nak tanggal cable tu dari Plug Cap kita kena pulas kan, sbb dia ada align screw dlm Plug Cap tu. Tapi kalo nak tanggal cable dari Ignition Coil, just tarik cable sampai tercabut, sbb besi dia straight jer dlm Coil tu, mcm jarum main jet karburator.
step 2: Pastu dengan memegang cable selari dengan Ignition Coil, cucuk cable NGK sampai dalam. Dah siap Smile
itu saje, renungĀ²kan & Slamat mencuba~~

saqosz

Posts: 6
Join date: 2010-11-06
Location: Salak Tinggi - Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by freezodeedo on Sat Jun 04, 2011 8:52 pm

saqosz wrote:
taj wrote:kabel tu kena pakai connector...

step..cabut kepala plug asal....then kena sambung cable plug asal ke cable plug nkg...connector ada kat kedai spare part motor...

tuning tu kena test kat motor ulu..kalau rasa macam letup banyak kena naikkan sikit minyak....kena set pakai fid...

by the way , caraalian nak cek adalah dgn tgk kepala plug selepas ride....kalau kepala perang maksudnya tune dah cantik....kalau warna hitam kena turunkan sikit level minyak..kalau warna putih kurang minyak so kena naikkan sikit minyak...

ok bro....btw test jer pakai standard dulu...


Assalamualaikum,

Tq bro Taj, setelah seminggu menunggu atas sbb kelewatan pos laju (alasan dia, posman mc scratch ) akhirnya siap dipasang malam tadi. Cuma nak share cara pasang.. tak payah guna cable asal, tarik cable NGK ni direct from Ignition Coil sampai Plug Cap. lagi cun! cuma cable NGK ni kene potong la sket, panjang berjela sangat..haha

step 1: kalo nak tanggal cable tu dari Plug Cap kita kena pulas kan, sbb dia ada align screw dlm Plug Cap tu. Tapi kalo nak tanggal cable dari Ignition Coil, just tarik cable sampai tercabut, sbb besi dia straight jer dlm Coil tu, mcm jarum main jet karburator.
step 2: Pastu dengan memegang cable selari dengan Ignition Coil, cucuk cable NGK sampai dalam. Dah siap Smile
itu saje, renungĀ²kan & Slamat mencuba~~

bg la pic skit tgok huhuhuh

freezodeedo

Posts: 388
Join date: 2011-03-12
Age: 25
Location: penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by taj on Sun Jun 05, 2011 8:23 am

mudah jer bro..kalau nak lagi senang just beli sekali dan pakai cable connector NGK..so potong cable plug asal dan plug in kat cable NGK

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts: 6398
Join date: 2009-10-19
Age: 36
Location: Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by eyeshield91 on Sun Sep 04, 2011 3:39 am

salam bro taj..sy nak beli cable plug nie.. sy dok area aloq star ja.. boleh tak kalau saya nak beli then bro taj psang kan skali?

eyeshield91

Posts: 1
Join date: 2011-04-24

View user profile

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by taj on Sun Sep 04, 2011 7:47 am

boleh call saya 0182477492

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts: 6398
Join date: 2009-10-19
Age: 36
Location: Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by deadpirate on Tue Oct 04, 2011 8:34 am

bro....ada mitos mengatakan...jika api lebih besar,bole merosakkan piston....saya tak berapa tahu pasal enjin ni...tapi kalau takde efek lain,rasa memang berbaloi nak beli ni

deadpirate

Posts: 5
Join date: 2011-09-29
Age: 34
Location: Jalan Puchong

View user profile

Back to top Go down

Re: ngk racing cable plug rm60

Post by taj on Tue Oct 04, 2011 10:37 am

mitos ja tu...nak rosak pun ambik masa yg lama la...maybe kalau bawak mcm nak lumba dan racing apa benda pun cepat rosak...minimal effect on piston tapi longevity penggunaan sesuatu plug tu yg buat api lebih cantik dan kekal sentiasa

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts: 6398
Join date: 2009-10-19
Age: 36
Location: Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum