taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by yan on Thu Feb 10, 2011 8:49 pm

tapi aku rasa baik amik gaya coz kalu ko nak laju2 pon nak pegi mana..member aku ada pakai LC punya rak bikin enjin last2 kondem..carik balik barang standard..sampai skang aku nganjing dier "moto ko da bole terbang ke blom?"pastu kalu ada awek nak tumpang,konpem dier tumpang fz yang bikin luar..motor bikin dalam xpandang dah..kalu bawak laju pon konpem dia suh bawak pelan punya yob..takat nih aku cuma bikin luaran je and feedback byk cakap moto aku nnpk smart(sebab aku tukar handle guna scrambler punya+hand guard)

yan

Posts : 45
Join date : 2010-09-25
Age : 32
Location : johor bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by yan on Thu Feb 10, 2011 8:54 pm

tapi jaga2 sumer...aku da dengo citer FZ skang da market..moto panas..kat Jb nih da banyak ilang..sbab blok FZ sdap kalu ltak kat LC..ntah la tue apa yang aku dengar..korang rasa btol kew?

yan

Posts : 45
Join date : 2010-09-25
Age : 32
Location : johor bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by zulfika on Thu Feb 10, 2011 10:31 pm

ko biar tol bro?hbisla moto aq,xteng ht aq law prking kt mne2 ti,wt mse ni yg aq taw,dyorg nk salin lc spark je,lgpon aq bli fz ni sbb xde market+laju+jimat mnyk+ketegori besarla gak+tank besr,

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by wewe on Thu Feb 10, 2011 10:35 pm

huhuhuhu dah panas la pulok........ dah la moto gonjeng je..... dulu aku pakai blok fz kt lc, kejap je jahanam, rebo jd62, lg jahanam, last last lc aku kata bye bye... hahahaha

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by wewe on Thu Feb 10, 2011 10:49 pm

aku nak tanya ckit. dulu masa pakai lc aku pakai meter koso, so bil)a aku set kan meter 120, rpm 12000 moto aku pernah cecah 189km/h,n pomen tu xplain setting 120 berat dr meter biasa so kene tambah lagi 10-15km/h(betol atau salah) dan so sesapa yg pakai meter digital ni, leh xplain x kedudukan meter standard fz ni?berapa setting nyer(berat meter mengikut meter digital?)? atau aku kene gi post kt thread lain?

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by yan on Fri Feb 11, 2011 2:58 am

aku xtau la..nie pon member2 aku budak rxz yang bitau..aku nih lagik la risau dok umah xda parking yang senonoh..rumah kedai la katanya..tapi motor aku kunci sampai 5..tapi kalu org bawak lori angkut camtu nganga jugak la..aku xpnah pakai meter koso lagik so aku xbley nak komen la we..hehehe..

yan

Posts : 45
Join date : 2010-09-25
Age : 32
Location : johor bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by zulfika on Fri Feb 11, 2011 3:22 am

alamak yan,bwu jp td mmbe aq dok tnye,mne leh dpt blok ori fz,dh melayang yg bukn2 dlm kple aq td,

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by yan on Fri Feb 11, 2011 4:06 am

ntah la..skang ni pon kalu simpan kat umah ada pagar pon bole ilang..mmber aku blan lpas citer simpan dlam umah pagar,bole lesap jugak..3 bijik plak tuh..rxz,cepai 2 bijik..mmbr2 aku ckp diorang aim enjin part FZ..memang bahaya siot..

yan

Posts : 45
Join date : 2010-09-25
Age : 32
Location : johor bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by wewe on Fri Feb 11, 2011 7:55 am

camtuh welding kt tanah je la.... kasi pasak x gerak gerak. hahahahaha aduhai perembat perembat motor, gi la masuk surau bawak bertobat.

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by adib2311 on Fri Feb 11, 2011 8:37 am

FZ bukan moto panas~ Sebab ada Injection...bukan senang nak setting Injection nih. Nak kata Sportrim FZ panas...xpernah aku dgr lagi penyamun curi sportrim FZ. Dia nak pasang kat EX5 ke? LC ke? Hahaha xsesuai langsung. Komponen FZ apa yang boleh masuk kat RXZ? Xde kan...LC plak? Block ke? Aku rasa tu pun xsesuai...Tahun 2011 ni LC akan kelua model baru. 5 GEAR beb...Pastu ada Rear Disc Brake...Body depan design baru...Fuh! Pasni LC lagi jadi Moto Panas!~ Shocked

adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by wewe on Fri Feb 11, 2011 10:37 am

lc br perfomance sama je rasanyer, tambah gear jer.....
blok fz kn bole sumbat dalam lc........huhuhu aku dah buat, tp yg halal punyer la.

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by zulfika on Fri Feb 11, 2011 11:34 am

tol uh wewe,blok fz mmg leh msuk kt lc,sme je dy pnye lubg shaft uh,cme saiz piston je len,law dy rembat smate2 nk blok fz yg ori,mmg hbisla,mybw law lc bawu kuar,fz akn selamat kot(xykin,huhuhuhu)

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by yan on Fri Feb 11, 2011 3:35 pm

ntah..yang aku tau xsumer barang2 fz bley masuk lc..xgeng langsung..LC 135 5 gear?menarik..pasni pikir 2 3 kali la kalu aku nak potong LC baru tue..huhuhu..

yan

Posts : 45
Join date : 2010-09-25
Age : 32
Location : johor bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by muzamir88 on Fri Feb 11, 2011 7:41 pm

ni kisah bnr.td pagi aku blk kampung aku dr cheras ke kuala pilah lalu hiway plus.so otw aku blk tu rmai jgk mat2 laici ni kene tapaw dgn aku.al kisah nye ade 1 lc ni siap roket lg kt lane kanan.so aku dr blkg pon folow jela mamat tu.last2 aku menyampah tengok bontot die yg tgh roket tu Embarassed aku pon full trotle lah.meter fz aku 140 aku dpt potong mamat lc yg tgh roket tu.tgk moto die standard mcm aku jgk.hehe.pastu aku berhenti kt rnr seremban isi minyak,then lepak minum.mamat lc yg kene tapaw td pon dtg kt aku.die ckp laju fz abg,aku pon selamba tny die meter lc die berapa.die ckp 170 lebih.aku pon heran aku ckp la meter aku 140 je.dgn muke malu budak tu pon abeskan rokok die then blah.so kesimpulan kt sini LAICI 135 standard main dgn FZ standard.FZ akn mng.so belilah mot0 FZ yg bogel ni.hahaha

muzamir88

Posts : 10
Join date : 2010-04-03
Location : Cheras,KL

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by wewe on Fri Feb 11, 2011 7:48 pm

hahahaha syabas.... aku semakin yakin dgn fz, statement ko nih menaikkan semangat fz aku.

btol yan, tp aku korek sampai 60mm blok fz tu, jahanam terus, bersepah minyak... hahahahaha padan muka.

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by muzamir88 on Fri Feb 11, 2011 7:58 pm

LAICI 135 standard main pick up dgn FZ standard fz mesti akn mng.yg penting korg pandai main rpm.sebab fz ni lg berat dr lc.PERCAYALAH...hahaha..ni bukan aku nk tipu.sbb sblom aku beli fz aku tgk lc ni mcm best.aku try bwk try pick up n long skali.xblh blah lgsg (kalau da modi lain cite la ) hehehe

muzamir88

Posts : 10
Join date : 2010-04-03
Location : Cheras,KL

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by zulfika on Fri Feb 11, 2011 10:34 pm

yup,tol uh muzamir,aq bwk mbe aq,mbe aq nek lc sowg,mle2 uh dy men2 gn aq,mter aq bwu 100km/j,aq bosn trus full trotle,lgsg xnmpk bayg kt blkg aq,dh smpy lbeh 10mnt tgu,bawu mncul,dgn slmbe aq tnye(la,kate mto leh nek 170,aq bawu 140,xkn xleh follow kot,)dgn mke dy yg mrh,soknye trus tukr rim alloy,hahaha

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by muzamir88 on Fri Feb 11, 2011 10:53 pm

kesimpulannye..jgn caye ngan kekarutan meter moto YAMAHA LAICI 135..kui3.. lol!

muzamir88

Posts : 10
Join date : 2010-04-03
Location : Cheras,KL

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by zulfika on Fri Feb 11, 2011 11:01 pm

tp srnok pe men2 gn dyorg,tgk lagak dyorg bwk n aq follow blkg,hehehehe

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by muzamir88 on Fri Feb 11, 2011 11:04 pm

klo ko nk taw bdk2 laici kt kl ni bongok sket..cagiva mito aku pon diorg nk cucuk2..xsdr diri agaknye moto diorg tu 4 stroke nk main ngan moto 2 stroke itali aku..hah ape lg mkn asap + 2t busuk aku la.. cheers

muzamir88

Posts : 10
Join date : 2010-04-03
Location : Cheras,KL

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by shinji88 on Fri Feb 11, 2011 11:34 pm

Tunggang ngn cermat,ingat org tsyg....haha
Aku pkai ayat tu mase ride...si LC potong,aku trus slow kn moto...mls nk melayan kerenah budak2..yg penting,same2 rider,hormat lg bgus,tul kn.. Very Happy

shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 28
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by adib2311 on Sat Feb 12, 2011 12:42 am

Meter LC memang berbeza ngan Meter FZ. Meter LC ringan, Meter FZ berat. Contoh :

FZ150i : Speed 140km/h (Meter Berat=Hampir sama dengan meter kereta)
135LC : Speed 160km/h (Meter LC Ringan)

Rider2 LC jadi Poyo dijalan raya lani sebab Meter diorg r. Diorg percaya kononnya LC diorg memang top 160-170km/h. Kononnya boleh BERSAING ngan RXZ & FZ...Padahal xsedar Ralat Meter depa tu sebenarnya ringan sangat2. So korang jangan r layan sangat Rider LC...biarkan depa Syok Sendiri.

Pssst : Sekali sekala tunjukan la Power FZ...Jangan la merendah diri sangat...Hehehe yang penting Hati2 Dijalan Raya...Jangan ikot nafsu sangat okay~ Very Happy

adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by zulfika on Sat Feb 12, 2011 12:41 pm

tu psal men2 dulu gn mreka,tgu mcm dh bosn,line pon clear,jln mcm biasela,hehehehe,tp jgn amalkn wktu jln sesak,huhuhu

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by wewe on Sat Feb 12, 2011 10:16 pm

hehehehe aku paham sbb aku pon dah alaminyer, tp memandangkan aku dah lepas pantang 500 km, so leh la tarik ckit, so mana2 kapacai yg potong aku kt jalan motor fed highway, dgn senang hati aku potong balik.hahahaha dgn alasan takut lambat sampai opis. :p

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by shinji88 on Sat Feb 12, 2011 11:30 pm

tp yang penting,sayangi nyawa dan moto anda... cheers

shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 28
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: yamaha 135LaiCi vs yamaha fz150i

Post by Sponsored content Today at 8:11 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum