taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


Modifikasi Semasa Masih dalam Tempoh waranti...

View previous topic View next topic Go down

Modifikasi Semasa Masih dalam Tempoh waranti...

Post by Juploful on Sat Dec 04, 2010 7:37 pm

Salam bro taj dan kawan2 yg lain... saya baru je pakai fz ni dalam dua minggu. nak tanya pendapat bro taj n kawan2 yg len....
bersalahkah saya kalau sya membuat apa2 modifikasi semasa masih dalam tempoh waranti ni...? yang memungkin kan saya hilang jaminan tu...
avatar
Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 29
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: Modifikasi Semasa Masih dalam Tempoh waranti...

Post by adib2311 on Sun Dec 05, 2010 2:15 am

Kalau setakat tukar tayar besar & pasang accessories tu xpe...jangan kacau enjin dah r...cth tukar block racing,tukar letak high cam racing & lain2 lagi berkaitan ngan komponen enjin. Tapi kalau bab wat wire-ring lain...tu aku xpasti la kacau ke tak warranty...
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Modifikasi Semasa Masih dalam Tempoh waranti...

Post by Juploful on Sun Dec 05, 2010 4:48 pm

ooo.. pasal, masa aku mintak kedai yg aku beli moto ni rendahkan sikit fork depan dalam seinci masa aku memula amik tu, dia cakap tak boleh. masih under warranty kata dia... haha.. pastu aku cuak la jgk nak buat ape2 modi. tapi dek kerana exhaust standard yg membosankan.. aku terpaksa la jgk tukar ke turboR. exhaust boleh ke dib?
avatar
Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 29
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: Modifikasi Semasa Masih dalam Tempoh waranti...

Post by adib2311 on Sun Dec 05, 2010 7:34 pm

Laaa turun fork boleh la...Bukan nak kena welding @ tebuk pape pun...Just longgarkan nat fork,pastu rendahkan fork,pastu ketatkan balik nat....tu jew. Tukar ekzos aku rasa xpa...sebab just Plug n Play ja....bukan cina kedai tu nak welding+ketuk+tebuk pape pun....Jangan sesekali kacau enjin/komponen enjin dah le...
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Modifikasi Semasa Masih dalam Tempoh waranti...

Post by Juploful on Sun Dec 05, 2010 9:06 pm

ceh... agaknya dia malas la nak buat tu agknya kan? owh.. anyway.. tq adib kerana perhatian anda...
avatar
Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 29
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: Modifikasi Semasa Masih dalam Tempoh waranti...

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum