taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Problemo of my Fz.. :)

View previous topic View next topic Go down

Problemo of my Fz.. :)

Post by muzamir88 on Tue Jan 18, 2011 2:18 am

moto aku ni standard gaban je..make up sket2 ade lah.. Very Happy ,footrest racing boy ngan pipe ahm je..moto pg keje la katekan,moto rempit lain ( cagiva mito ) hehe..aku mls make up lebih2 takut kene samba Rolling Eyes ,mmg la fz ni bkn kegemaran rempit kn..huhuh..tp safety first.. so blk kpd problem moto aku ni,aku bli thn 2008,x igt bln brp,so far ok je..tp baru2 ni,moto aku nye rpm jd gile..naik turun mcm kene rasuk,n lampu kuning kt meter rpm tu manjang nyala je..sampai satu tahap,moto aku batery kong..start pon x blh sbb injection x jalan..dlm bln ni je batery aku 2 kali tukar n dua2 kali pon kong jugak..cek wiring ok xde leakage,tp bile aku bkk mangkuk blah kiri tu,coil magnet aku da putus n terbakar..kesian kn aku?haha..total2 cost aku kene anta kedai repair 400 siap ngan gasket n myk itam motul 3100..so aku ade soalan..

1.sape taw harge kos sebenar coil magnet tu ? ( pomen ckp 350 brg ori )
2.bro taj ang xdak juai spareport motor ka beside brg2 make up ni?
3.sape2 ade kene mcm aku jgk??

sekian shj dr aku

muzamir88

Posts : 10
Join date : 2010-04-03
Location : Cheras,KL

View user profile

Back to top Go down

Re: Problemo of my Fz.. :)

Post by taj on Tue Jan 18, 2011 10:13 am

coil magnet rm150 sahaja..so bro kena kencing....
semua brg spare part aku ada jual..brg ambik masa seminggu untuk deliver

troubleshoot mcm bro dah jadi kebiasaan...selain dari lead connector yg kotor...coil magnet adalah punca bateri cepat kong...supply charging tak bagus dan sebab bateri cepat drain....dan bila putus wayar coil tu lagi la no supply so bateri auto drain...

kalau bro tukar magnet tu sekali gasket tak sampai rm180-200 pun...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Problemo of my Fz.. :)

Post by muzamir88 on Tue Jan 18, 2011 2:03 pm

perrhhhh....180 je bro???kena kencing la aku..igt ang xdak jual spare part..rugi mampuih la cmni.. Embarassed ..kena kencing ngan pomen melayu lak tu.. Evil or Very Mad

muzamir88

Posts : 10
Join date : 2010-04-03
Location : Cheras,KL

View user profile

Back to top Go down

Re: Problemo of my Fz.. :)

Post by taj on Tue Jan 18, 2011 7:13 pm

kalau direct dealer maybe dapat murah..atas kedai dia ambik untung lagi...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Problemo of my Fz.. :)

Post by amad on Wed Jan 19, 2011 11:26 am

aku pon penah kene macam ko,lampu kuning kat rpm nyala padahal baru sehari aku tukar bateri. anta pomen,dia suspect charge coil rosak,kos rm200. aku suruh suruh cas bateri balik je rm3, ongkos kurang, okla 2 minggu. lepas tu macam nak jadi balik rpm turun kat '0' aku anta pomen kat batu caves, dia check fius kaler hijau bawah seat tu,bukak,pasang balik,terus ok sampai skang.save duit aku 200 nak tukar coil charge Very Happy

amad

Posts : 16
Join date : 2011-01-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Problemo of my Fz.. :)

Post by Sponsored content Today at 9:48 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum