taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Enjin moto selalu padam semasa slow down

View previous topic View next topic Go down

Enjin moto selalu padam semasa slow down

Post by adi.putera on Fri Feb 04, 2011 9:55 pm

Assalammualaikum & salam sejahtera kepada FZ-ian sume.

nak tanyer pendapat pakar² dalam forum nie.

Aku ada masalah bila aku slow down, enjin moto mesti padam.

Sebagai contoh:

Bayangkan korang tgh bawak moto lebih kurang dlm 100kmj. Lepas tu kat depan ada traffic light. Korang mesti akan perlahankan moto kan. Bila tgh slow down, bila meter cecah jer 40-20km kebawah, enjin moto mesti padam.

Aku nie tak brp pandai sgt bab² mcm nie. Apa yg aku dah buat adalah tukar spark plug, tukar minyak enjin & oil filter.

Buat pengetahuan semua, aku baru pakai FZ selama 2 bulan.

Ada sapa² yang pernah kene masalah mcm aku nie tak?

Ada apa lagi yg patut diperiksa? Harap korang dapat membantu



adi.putera

Posts : 6
Join date : 2010-11-29
Age : 32
Location : Taman Melawati

View user profile

Back to top Go down

Re: Enjin moto selalu padam semasa slow down

Post by burgerking on Fri Feb 04, 2011 10:51 pm

Bg saya..sya prefer antr kt yamaha service cntre.diorg akn diagnos so lg tpat apa pnca msalh..

burgerking

Posts : 159
Join date : 2011-02-03
Age : 28
Location : Parit Buntar

View user profile

Back to top Go down

Re: Enjin moto selalu padam semasa slow down

Post by taj on Sat Feb 05, 2011 7:12 am

timing la tu...naikkan sikit timing idling motor kalau masa slow kerja nak mampus...

rectifier mungkin tak pasal baru lagi motor...bau plastik lagi Smile


_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Enjin moto selalu padam semasa slow down

Post by adi.putera on Wed Mar 02, 2011 9:17 pm

Just utk berkongsi. Masalah moto aku nie adalah pada ECU. Jadi klau ada sapa² yg mempunyai simptom mcm yg aku kene & sekiranya masih dlm warranty, bawak lar moto ke HLY di Sg Buloh.

adi.putera

Posts : 6
Join date : 2010-11-29
Age : 32
Location : Taman Melawati

View user profile

Back to top Go down

Re: Enjin moto selalu padam semasa slow down

Post by wewe on Wed Mar 02, 2011 9:41 pm

bwk pi hly la, rugi je hang anta kt kedai biasa......aku pon kene gak arituh, slow je bila tarik clucth terus mati, rupenyer enjin idle 1000rpm je, so kasi up ckit la, tp kdi tuh setting pakai fid gak.

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: Enjin moto selalu padam semasa slow down

Post by Sponsored content Today at 7:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum