taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


ekzos cdi cam

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by afiq afeiqi on Tue Mar 01, 2011 10:41 am

Bro wewe kasi review perfomance sket la dah tuka ecu cam ngn ekzos racing nih...

afiq afeiqi

Posts : 32
Join date : 2010-05-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Wed Mar 02, 2011 10:00 pm

mmg byk beza nyer.....
hp n torque dh berubah walaupon blok n beberapa parts lain masih standard.
respon moto lbh cepat(gear 1-4 cam sambung sambung lak huhuhu)
cuma silencer ekjos ngah custom , sbb xde keje nak buat, klu pakai silencer ori ekjos tuh , angin x lepas.....
rpm limit 11.5, so bila ringan mmg pickup la, aku rasa la , x penah lak test ngan moto lain,
overall mmg berpuas hati kembang kempis idung ku ini.
minyak still save........

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by Hafiz7071 on Thu Mar 03, 2011 2:20 am

brape bole naik bro??
180 ada ka??

Hafiz7071

Posts : 89
Join date : 2010-04-06
Age : 26
Location : Sepang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Thu Mar 03, 2011 7:44 pm

kui kui kui......... aku x test abeh lagi, jalan pendek sgt,slalu ikut nkve so ada 1.5km-2km saja sblm masuk tol damansara, n slalu ada halangan, cam keretea, lori, trelar, 750 n etc..... so gear 4 just 130+ saja n rpm dalam 10k..... nantila, keadaan mengizinkan aku test la. cina kedai tu pon dok sebok ari ari tanya top baper... huhuhu tensen i

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by fritz_dust on Thu Mar 03, 2011 7:55 pm

wewe wrote:kui kui kui......... aku x test abeh lagi, jalan pendek sgt,slalu ikut nkve so ada 1.5km-2km saja sblm masuk tol damansara, n slalu ada halangan, cam keretea, lori, trelar, 750 n etc..... so gear 4 just 130+ saja n rpm dalam 10k..... nantila, keadaan mengizinkan aku test la. cina kedai tu pon dok sebok ari ari tanya top baper... huhuhu tensen i

haha..jalan pendek? ko masuk ikut mane...nak panjang masuk la NKVE dari bukit raja sampai damansara, test malam r...kalau x cukup panjang lagi x tau la, kui kui kui

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by viper096 on Thu Mar 03, 2011 11:53 pm

wewe...jgn tensen2...aku yg blum pasang lagi la tensen..huhu..cpat2..menunggu full review ni..

viper096

Posts : 91
Join date : 2009-12-29
Location : sungai buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by topeqkun on Fri Mar 04, 2011 5:58 am

wewe,

mamat yg angkat motor FZ baru pastu pasang full fairing tu beli kat mane? yamaha sek.16 tu mmg bole tlg pasang ek fairing tu? aku tgh2 carik kedai yg bole pasang fairing skitar shah alam ni... (padahal bendanya xde lagi... hik hik hik)

topeqkun

Posts : 206
Join date : 2011-01-24
Age : 32
Location : Shah Alam

View user profile http://www.guaemas.com/

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by afiq afeiqi on Fri Mar 04, 2011 6:42 am

wewe aku rekomen ko test kat hiway mex KL-putrajaya...jln straight je sejauh 30km so bole test top berape ar...tp hiway tu mencabar seh bukit die ngn angin die...Smile

afiq afeiqi

Posts : 32
Join date : 2010-05-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Fri Mar 04, 2011 11:34 pm

hahahah dak tuh aku ingat dah beli fairing tu dari taj, tp itu ari dia cakap mcm lom lagi, bole pasang atau x tu aku x brani nk komen, klu ada manual ala ala tu boleh la.

gagal lagi, ari ni aku try dr damansara ke bukit raja, rpm 10.5++ n bila masuk jer 140kmh++ tayar blakang aku membuang, maybe sbb aku tukar mono yss n aku x setting tinggi bebetol, so aku blow n tarik minyak lagi n tetap sama, masuk jer 140kmh buang lagi. throttle ada byk lagi tp x brani,smpt gak layan ngan fz sebijik pakai fll face, laju seh.....
n maybe tayar 100/80 aku tuh kecik kot... tahla, sok nk wat mesyuarat ngan pomen kedai n cari jalan penyelesaian.... hahahahahaha skema gile......

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by afiq afeiqi on Sat Mar 05, 2011 6:25 am

wewe ko pakai setting spoket brape? gempak ar tarik 10.5k rpm masih boleh tarik lg...

afiq afeiqi

Posts : 32
Join date : 2010-05-10

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Sat Mar 05, 2011 12:54 pm

limit 11.5k jer, tokey kdi nasihatkan aku, aku dah setting keanjalan fork, wahahaha tukar menyak, setting balik mono, n ketat kan ckit kon, n ptg kang kot br test, la ni aku kene bwk anak bini ku gi jenjalan... wahahahahahaha

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Sat Mar 05, 2011 12:55 pm

owh luper bro, spoket standard je lagi......

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by fritz_dust on Sat Mar 05, 2011 11:17 pm

wewe...ko wat kat kedai mane? ingat nak pegi betulkan fork kat kedai ko tu la...malang sungguh arini bile kete kuar simpang melulu kat taman melawati petang tadi, memang berguling aku hentam viva dalam hujan, tu nasib bwk 30kmj je...adoi sakit2 badan ku Crying or Very sad

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Sat Mar 05, 2011 11:53 pm

kt sek 16 tu la, yamaha maju motor.......ni br 1st time wat fork, aku rasa ok la, ngan campuran minyak fork dia......... teruk sgt ke moto ko tuh? aduhai, kete jenis main kuar ikut sedap hati ni yg aku menyampah, ikut suka jer, tp la ahad kedai tutup.isnin - sabtu je bro.kedai nih lain ckit. kdi lain rasa hari hari bukak kot... haahaha

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by fritz_dust on Sun Mar 06, 2011 12:06 am

owhh..ok bro, tak la truk sangat tapi fork lari skit r,biler brake goyang skit.. aku memang hangin satu badan pas kene tu...tapi nak marah lebih2 pon, cina tua....ingat nk bakar fork kasi lurus n servis minyak fork skali...abeh setting aku sume, baru je fid 2 minggu lepas,arini dah cam haram da tune moto aku...pick up out, top pon semput..(baru test subang-bukit raja tadi) Evil or Very Mad

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Sun Mar 06, 2011 12:29 am

ahahaha cina tua tuh standard, pemandangan x synchronize ngan pergerakan tangan.... hahahhaa........ ko sett fid ktner? ok x dibuatnyer?

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by fritz_dust on Sun Mar 06, 2011 12:36 am

kat GTmax sek25...aku call HLY tanye dealer maner boleh set fid,die ckp gt max ok...bengkel pon nmpak kemas n bersih je, kire ada pomen yang pandai set FZ r situ

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by fritz_dust on Sun Mar 06, 2011 10:13 pm

update: baru pas servis dan bakar fork tgh hari td. petang dah siap. cepat dan kemas keje pomen situ, fork terasa cam baru..motor pon dah reset balik guna fid, takde la lemau cam semalam...plan asal nak g maju motor, tp x buka ahad, kebetulan GTmax buka,antar je trus kat situ coz da kenal pomen situ..

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Mon Mar 07, 2011 12:36 am

dia caj baper kt situ? huhu nak tau gak... aku dulu lepah kt situ gak, ngan cina alex yg dh benti tuh, dr dulu lg dia suh pakai fz, tp aku hentam lc...... tp kt situ mmg kemas la.... siap leh menom kopi... hahahaha

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by fritz_dust on Mon Mar 07, 2011 12:51 am

kena dlam 130, bakar fork dan servis fork sume skali, kalu nk service fork saje 55...aku ingat bakar fork mahal sgt...bulan lepas wat kat taman medan,bakar fork je da 150, memang aku hangin la kene tiau kaw2 pelik r camtu punya harga..huhu

pomen gtmax cina tu ape name tah, luper plak,cakap pelat2 skit tp kerja teliti dan kemas,dekat stengah jam gak perhati dari jauh...hehe

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Mon Mar 07, 2011 1:48 am

rasa aku dah 2 org tukar... klu x silap la..........
setting fid dia caj x? aku rasa kt 16 tuh lebey kurang kot.....
dia servis fork nibah minyak baper? minyak no 5 n campor apa? nk tau gak....sbb aku kira standard fork fz nih 210, n minyak fork no 5 dh campoor pon agak keras la, klu pakai no 10 mau x gerak langsung.... hahahaha

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by fritz_dust on Mon Mar 07, 2011 6:17 pm

kalu ko dtg nk wat fid saje dia caj r 25..mcm aku smlm die x caj, setting lari jauh gak coz hentam kete...

alamak.. bab minyak tu xtau plak die guna minyak ape coz time pas pomen tu bersih2kan fork, aku dh chow balik tido..tau2 je pas 3-4 jam siap dh...arini test mmg sedap r, sedang2 je kekerasan dia..

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Wed Mar 09, 2011 2:28 am

owh.... hehehehehe saja tanye

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by Abgzii_fz150ipohride on Wed Mar 09, 2011 9:47 am

Salam..Mantap betul FZ Mr.Wewe... Very Happy

Abgzii_fz150ipohride

Posts : 22
Join date : 2011-03-08
Location : Ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by wewe on Thu Mar 10, 2011 10:48 pm

salam bang.... macam kenal je lanskap? hehe

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ekzos cdi cam

Post by Sponsored content Today at 3:43 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum