taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


korang bca je la comment pasal FZ kita

Page 1 of 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by yan on Fri Feb 11, 2011 5:48 pm

aku tak tau kenapa ramai sgt xpuas ati dengan moto FZ nih..senang2 la membaca komen kat url yang aku letak nih..apa pendapat korang?

http://hubpages.com/hub/Yamaha-FZ150i-Review
avatar
yan

Posts : 45
Join date : 2010-09-25
Age : 33
Location : johor bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by yan on Fri Feb 11, 2011 6:03 pm

tapi tuh forum org lain la yer..aku lagi prefer forum si taj nih..siap bookmark lagi..hahaha..
avatar
yan

Posts : 45
Join date : 2010-09-25
Age : 33
Location : johor bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by taj on Fri Feb 11, 2011 6:47 pm

masing2 ada citarasa masing2...sohormat jer la pandangan orang...cari la yg satu kepala supaya kita puas hati dan boleh share ilmu...

kang sembang dgn orang kondem sure kena kutuk ja

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Fri Feb 11, 2011 7:46 pm

"FZakutaklaju 2 years ago

sbb budak fz kebanyakannye maleh nak kejo budak2 lc yang suke ajak2 racing nih..besenye fz ride ni nak race kat trek kat Elite ke, sepang ke..ntah2 moto yg ko kejar tu tgh dalam pantang kot..hurm..lagipon mat rempit je yg ajak2 race kat jalan biasa nih...ko heboh le dlu kat kwn2 ko ko potong moto efjek nih...msti bes kan moto ko laju..wakakakak"


hehehehe aku copy dr forum tersebut... klakar tol statement dier... hahahaha
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Fri Feb 11, 2011 10:33 pm

Diorg ni jenis bg pndapat,tp nk kondem jer...x bg fair...aku pun kdang2 pelik gak ngn budak2 yg kutuk2 fz ni...tp tu la...biar je diorg ngn pmikiran cetek cengitu...kita yg ada ni,cube improve ngn pngetahuan bbanding ngn nk kondem jer,tul x... Very Happy
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Fri Feb 11, 2011 10:42 pm

tp realiti,mesin jenis kte pnye meng,msuk gear 6,lg trok pnye kne,hehehehe
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Fri Feb 11, 2011 11:28 pm

Yang penting,ride ngn hemah....haha...gear 6 mmg la laju...minyak pon lg jimat kn...
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Sat Feb 12, 2011 12:28 am

Masing2 ada pendapat tersendiri...Tapi cara nak sampaikan pendapat tu r ada macam2 cara...Ada yang kondem, ada yang cakap main hentam xfikir...Ada yang guna fakta. Biarkan la diorg nak kata apa kat FZ. Apa2 pun, kita sebagai Owner FZ, Kita tahu tahap kemampuan mesin kita ni dijalan raya. Yang penting..."Safety 1st" Very Happy
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 31
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by ryman on Sat Feb 12, 2011 2:42 am

Haha.. Lawak tol.. Sama mcm kes aku g megamall mlm td. Aku nak g park moto, adala lalu dua org brader nih yg dok sembang atas motor kt tpt parking tuh. Asalnya aku x tau la diaorg sembang pasal apa sbb bunyi Fz kn brgema skit(ala2 sbk la katakn).. Bila aku off engin, rupanya dia org sembang pasal moto, Ada la trdgr skit2 yg depa sembang ttg perbandingan lc ngan FZ(mngata FZ aku ler tuh). Ada jer x best pasal FZ.. Ingat aku dah pekak ker x dgr. Tp yg syoknya, aku tgk moto yg depa pakai kapcai jer pon.. Pikir2kn lah.
avatar
ryman

Posts : 42
Join date : 2010-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by yan on Sat Feb 12, 2011 9:53 am

hahaha..ntah la yob..yang penting aku puas pakai fz nih..aku ukan jenis mengaruk nak bawak laju2 sampai nak berembat ngan moto lain..kadang2 ada moto yg rem kat aku pon,aku buat bodo jek..ko nak cakap apa cakap la..mampus aku xlayan..
avatar
yan

Posts : 45
Join date : 2010-09-25
Age : 33
Location : johor bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sat Feb 12, 2011 12:26 pm

haaa...cmtu bgus yan...biar je siorg syok sndri...n kite improve lg ilmu ngn tuan punya tanah ni,lg bgus...hehe~~
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by aiman1109 on Sat Feb 12, 2011 6:14 pm

Laa biar diaorang tu. Dah takde modal kot, yg penting 3s, smart.sempoi.selamat.hehehe
avatar
aiman1109

Posts : 187
Join date : 2010-05-19
Age : 41
Location : Kuching

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sat Feb 12, 2011 8:48 pm

hahaha...tgk tu...aiman hardcore r15 dh bsuara...tul tu...yg penting selamat...hehehe~~ Very Happy
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by fritz_dust on Sat Feb 12, 2011 9:05 pm

hahaha..pengalaman serupa ms aku dok tukar EO kt bengkel tmpt aku...dgn selambe nye sorang mamat LC tu dok cakap ngan pomen tu "FZ ni bukan laju sangat pon, ngan LC aku pon bwk 150km/h tak bleh blah" dan aku pon menjawab " bang, kalu saya nk laju, saya beli R6 atau R1, nk laju2 pon nk ke mana? lagi cepat ke kubur ader la"..haha
avatar
fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sat Feb 12, 2011 9:19 pm

fritz_dust wrote:hahaha..pengalaman serupa ms aku dok tukar EO kt bengkel tmpt aku...dgn selambe nye sorang mamat LC tu dok cakap ngan pomen tu "FZ ni bukan laju sangat pon, ngan LC aku pon bwk 150km/h tak bleh blah" dan aku pon menjawab " bang, kalu saya nk laju, saya beli R6 atau R1, nk laju2 pon nk ke mana? lagi cepat ke kubur ader la"..haha

aku suke cara ko counter tu...bijak n makan dalam...hehehe
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by fritz_dust on Sat Feb 12, 2011 9:56 pm

bro shinji88,
ntah la..kadang2 aku pelik ngan ngan rider2 LC ni..aku beli fz ni sebab sedap ride jauh. dulu aku pakai LC pon ride biase2 je...xde la press sampai blh terbang...Err..boleh terbang ker kalu laju2? rasanya sampai gak tempat yang nk di tuju tu kan...hahaha
avatar
fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Sat Feb 12, 2011 9:59 pm

hahahahaa setuju, tp bengkel tmpt aku backup aku tukar fz, sbb dulu lc aku plg laju kt bengkel tu, so dorang expect aku bikin fz aku laju2 gak, tp aku xnak, aku nk bersantai ngan fz ni....... nk laju tukar er6 naked yg baru tuh... hahahah
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sat Feb 12, 2011 11:29 pm

fritz_dust wrote:bro shinji88,
ntah la..kadang2 aku pelik ngan ngan rider2 LC ni..aku beli fz ni sebab sedap ride jauh. dulu aku pakai LC pon ride biase2 je...xde la press sampai blh terbang...Err..boleh terbang ker kalu laju2? rasanya sampai gak tempat yang nk di tuju tu kan...hahaha

taw xpe...ni la mind set bdk2 skng,nk laju jer...ni la beza antara rider ngn mat rempit..
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Sun Feb 13, 2011 12:29 am

btol, harap transformasi utk semua jadi rider yg berhemah, cuma jgn di cucuk je la kot..... kekekeke
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by dramang on Sun Feb 13, 2011 7:19 am

lantak la sapa sapa nak kutuk ke kondem ke yang penting aku syok pakai,happy, tak menyusahkan dia orang dan yang paling best sekali untuk semua pengutuk2 fz diluar sana ni jawapannya...aku beli pakai duit aku suka hati aku la nak buat camana pun apa ada hal ....
avatar
dramang

Posts : 19
Join date : 2010-09-23
Age : 43
Location : semenyih,selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by amin on Sun Feb 13, 2011 9:04 am

tu wa sokong 110%

amin

Posts : 56
Join date : 2010-04-07

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Sun Feb 13, 2011 12:01 pm

hhahahahahaha terbaek
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Sun Feb 13, 2011 7:12 pm

anyway,law nk bli er6-n uh,mnela mmpu sgt nk jge maintanen,bli fz bikin jd fz150i-naked pon jd la,hahahaha
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Sun Feb 13, 2011 7:44 pm

lgpon kene up lesen... huhuhu
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Sun Feb 13, 2011 7:54 pm

tu pn stu hl gak,hahahaha
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 13 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum