taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


korang bca je la comment pasal FZ kita

Page 10 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sat Apr 09, 2011 3:30 am

fz de lampu neutral jer...yang gear laen,suh hafal sndri jer...
mane de lampu top... Very Happy
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by RoachJMP7850 on Sat Apr 09, 2011 3:41 am

kpda bro2 skalian,sori ubah topik sikit..aku rasa motor aku dah lain mcm semenjak 2 menjak 3 menjak ni..dulu masa baru kuar2 kdai,lembab smacam je fz aku ni..rasa nyesal beli pon ada..ni,meter dah 2k lebih aku da rasa sdap dah motor aku..mase ni baru aku rasa x brapa nyesal aku beli..hehe..aku try kat jalan tegak gear 4 dah 120kmh..dulu gear 4 mmg x dapat 120 ni..masa da dapat 120 ni aku ingatkan da top gear dah..aku sajalah tekan2 lagi gear ni..baru masuk gear 5,aku pepah lagi dapatlah dalam 135kmh kot..dah dkat2 140 gak x slap aku..x pasanlah meter..mata pedih lupa nak tutup visor..hehe
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by ejam on Sat Apr 09, 2011 2:06 pm

aku pun mcm 2 jgk... tp aku pnah dpt 140kmh tp bkn dlm jarak yg jauh sngt, lbh kurang 2-3 km la.. time 2 mgkin keadaan permukaan jalan yg landai mmbolehkan mtor aku cecah 140kmh.faktor angin pun menyumbang kpda kelajuan mtor.. aku rsa mgkin blh lbh ckit lg klu cra pemanduan yg betul.. tp lpas xcdnt bln lpas, tba2 ja mtor aku jd lain mcm..nk dpt 120kmh pun seksa je.. tp Alhamdulillah skrg dh ok blik.. aku pun syg jgk mtor aku ni... Very Happy
avatar
ejam

Posts : 29
Join date : 2010-08-29
Location : pendang, kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by kurb on Sat Apr 09, 2011 2:12 pm

hehe, thanx bro adib...
tpi, bla lh nk cukup duit convert R15 nih, huhu...
avatar
kurb

Posts : 44
Join date : 2011-03-15
Age : 33
Location : JB

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by ejam on Sat Apr 09, 2011 2:27 pm

ade je duit nnt trus je tkar.. jng pk lg.. klu dok pk lama2 nnt lari plak duit 2...hehehe..Smile... slow2 insyaAllah ada la rzkinya nnt..
avatar
ejam

Posts : 29
Join date : 2010-08-29
Location : pendang, kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Sat Apr 09, 2011 3:36 pm

haha.. msk ger 5 dulu...
brru leh tuka faring..
]hee..
racun2
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sat Apr 09, 2011 3:37 pm

Tul tu..x kisah ape org kate,bazir duit ker,ape ker..jnji hati kite puas ati ngn moto kite...
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Sat Apr 09, 2011 3:42 pm

Kurb : Slow2 menabung Kurb~Barang xkan habis punye Cool

Roach : Moto aku 140km/h tegak je~Turun bukit 145-150km/h. Rilek je layan ngan Shinji kat Highway masa nak gi carwash~Hehehe Very Happy

Ejam : nak dapat 120km/h senang...masa gear 3-->4-->5 tarik panjang sikit. Dah gear 5...ko peram throttle lama2 sikit...Jangan pulas habis terus. Peram sikit...sikit...sikit...~Nanti ko rasa moto ko luncur sedap je.
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 31
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by fritz_dust on Sat Apr 09, 2011 10:55 pm

adib2311 wrote: Moto aku 140km/h tegak je~Turun bukit 145-150km/h. Rilek je layan ngan Shinji kat Highway masa nak gi carwash~Hehehe Very Happy <-----------(pasangan bahagia..kehkehkeh...mcm 'G').
avatar
fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Sun Apr 10, 2011 3:34 am

Fizi jeles...sebab ari sabtu kena kerja, xleh join aku,Shinji & wewe gi lepak...Bangla+Nepal+Indo pun cuti la ari sabtu wei!~Hahaha!~
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 31
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sun Apr 10, 2011 10:22 am

Die kn nepal..buruh paksa..hahaha...<~~
back to topic plz... Smile
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by RoachJMP7850 on Sun Apr 10, 2011 3:10 pm

fizi,sabar separoh iman..
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by ejam on Sun Apr 10, 2011 5:48 pm

adib2311 wrote:
Ejam : nak dapat 120km/h senang...masa gear 3-->4-->5 tarik panjang sikit. Dah gear 5...ko peram throttle lama2 sikit...Jangan pulas habis terus. Peram sikit...sikit...sikit...~Nanti ko rasa moto ko luncur sedap je.


tq bro..lpas xcdnt ja jd problm ckit, tp skrg dh ok blik dh..hehehe tq skali lg..Smile
avatar
ejam

Posts : 29
Join date : 2010-08-29
Location : pendang, kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by kurb on Sun Apr 10, 2011 10:04 pm

black.zaku wrote:haha.. msk ger 5 dulu...
brru leh tuka faring..
]hee..
racun2

msuk gear 5 ke gear 6?
haha, tpi bak kate En Tajul, better msuk gear 6 ni klu ODO dh lbih 50k, bru puas ati nk turun injin...
Saya nyer ni bru 1700++, x puas bwk lg nih, hehe...
mkin lame rse mkin best jer, x nyesal bli mutu nih, wlau brader kdai 2 ckp muto nih x lajau, haha...
mse nk bli dlu, trade in RX-Z, amik FZ...
Lantak r org nk ckp per kn, jnji puas ati...
skrg ni, mkin x nyesal pn bli FZ nih, hehe...

Bro Adib n ejam, thanks...Insya'Allah, ada rezeki x ke mane kn, hehe...
avatar
kurb

Posts : 44
Join date : 2011-03-15
Age : 33
Location : JB

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Mon Apr 11, 2011 1:25 am

ger 6...
sori..
pehhh..
nk tgu 50000KM...
tebarai engn...
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Mon Apr 11, 2011 1:29 am

jap je tuh round2 kl
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by ejam on Tue Apr 12, 2011 12:50 pm

kurb wrote:
black.zaku wrote:haha.. msk ger 5 dulu...
brru leh tuka faring..
]hee..
racun2

msuk gear 5 ke gear 6?
haha, tpi bak kate En Tajul, better msuk gear 6 ni klu ODO dh lbih 50k, bru puas ati nk turun injin...
Saya nyer ni bru 1700++, x puas bwk lg nih, hehe...
mkin lame rse mkin best jer, x nyesal bli mutu nih, wlau brader kdai 2 ckp muto nih x lajau, haha...
mse nk bli dlu, trade in RX-Z, amik FZ...
Lantak r org nk ckp per kn, jnji puas ati...
skrg ni, mkin x nyesal pn bli FZ nih, hehe...

Bro Adib n ejam, thanks...Insya'Allah, ada rezeki x ke mane kn, hehe...

u r wlcm bro.. btul 2..aku sokong, bli fz ni x rugi pun.. aku bkn nk naik laju2 sngt..Smile
lgpun fz ni jimat.. biar la apa org nk kata pun..aku pekak kan telinga ja..hehehe diaorg yg dok komplen pasal fz ni mgkin jeles kot!!
avatar
ejam

Posts : 29
Join date : 2010-08-29
Location : pendang, kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Tue Apr 12, 2011 1:45 pm

sebab diaorg pikir nk laju je n spoty
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Tue Apr 12, 2011 1:48 pm

sampai aq bli cbr ni pn de org x puas hati.. kate x berbaloi..
dia kta bik bli kawa 150 rr,...
memg la moto 2 leh nik 180km/j...
tp dengan miyak y skg dah nik ni blh ke tahan..
2t lg... dah la moto 2 2 strok..
langsong x goo green
lau nk laju amk 400cc keatas la...
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by ejam on Tue Apr 12, 2011 3:26 pm

betul3.. aku stuju dng bro black.. klu nk laju2 lg bli ja 650cc ke atas...kta guna fz @ cbr ni sbb kemampuan stakat 2 ja.. klu btul2 duit bnyak x bli dh fz ni...bg aku la, kawa rr 150 2 mmg lju, tp aku x suka sbb 2 stroke la.. bunyi sakit telinga.. klu dok kt kwsn kg, org2 kg gelar mat rempit sma mcm bdk2 rxz dng 125z..x syok la dpt gelaran mcm 2.. dh la aku ni dh kawin.. lg 1, naik mtor 2 stroke ni klu ada roadblock cnfrm mmg kna tahan punya walaupun semua lengkap..!!!!
avatar
ejam

Posts : 29
Join date : 2010-08-29
Location : pendang, kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by RoachJMP7850 on Tue Apr 12, 2011 3:49 pm

black.zaku wrote:sampai aq bli cbr ni pn de org x puas hati.. kate x berbaloi..
dia kta bik bli kawa 150 rr,...
memg la moto 2 leh nik 180km/j...
tp dengan miyak y skg dah nik ni blh ke tahan..
2t lg... dah la moto 2 2 strok..
langsong x goo green
lau nk laju amk 400cc keatas la...
kte beli moto msti punye ada org xpuas hati..jgn ikot ckap org..duit die ke duit kite beli motor tu?die sruh beli kawa tu die ada ke moto kawa?kecoh tol..
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Tue Apr 12, 2011 6:17 pm

mak aku suh beli r6...aku xtaw sama ada die perli aku or mmg die suh beli.. Razz Razz Razz
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by burgerking on Tue Apr 12, 2011 8:04 pm

bro shinji nie agk2 la..tu fav tu.. R6.haha
apa2 pun bro2 fz skalian itulah tomahan yg sya dpt bila diorg sya bli FZ.tp now corner pn boleh longpiston pn boleh..diorg buat moto moped habis 2-3k last2 fz baik je rocket tepi..haha

Go green Go better Go Fz!
avatar
burgerking

Posts : 159
Join date : 2011-02-03
Age : 29
Location : Parit Buntar

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Tue Apr 12, 2011 8:44 pm

Tul tu burgerking...mase beli fz,asyik kne kutuk,kne bahan,macam2 lg ar..
Hati ni sabo je tahan kerenah manusia pelik ni...

Kesimpulannye,kite beli la moto ape pon,still kene kutuk..even beli r6 sekalipon,ade je mulut sumbang akn cakap,bek beli r1...

Fz byk kelebihan,tp ade je yg nk burukkan..haishhhh. Suspect
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Wed Apr 13, 2011 12:43 am

relxx bro semua,,
heee
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 10 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum