taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


korang bca je la comment pasal FZ kita

Page 11 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by samad07 on Wed Apr 13, 2011 9:57 am

kawn2 yg dah expert ngan fz, adk nak tumpang tanya. ada beza ka antara fz first edition ngan fz yg fz yang latest ni dari sudut kelaujuan. Ada member cakap. Model baru dia dah cut bagi x laju sangat. ada betul ka?

samad07

Posts : 17
Join date : 2011-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by ejam on Wed Apr 13, 2011 11:44 am

aku nk ckap pun xtau la samad,.. slalunya mcm 2 la.. aku punya 1st model lampu bulat.. tp mmber aku gna yg 2nd model wrna biru.. aku tngok ok ja.. tp x pnah test pun dng dia.. tp dia pnah bgtau kt aku pling lju dia bwa cma 120kmh ja.. xblh nk lbih dh.. xtau la samada dia takut nk lju2 @ dia xcekap bwa mtor..harap bro2 fz len blh bantu samad dlm hal ni...
avatar
ejam

Posts : 29
Join date : 2010-08-29
Location : pendang, kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by johafatly on Wed Apr 13, 2011 1:25 pm

samad-
suh membe ko pky myk petrol 97.xpun isi 95shell 5ringgit pastu isi 95caltex 5ringgit.
myk itam pky yg semi atau full.
masuk gear biar lambat ckit,kasi dpt momentum dulu.tggu smpy bunyi enjin mengerang baru tukar gear.
kalo xdpat lebih 120...xtau la aku...
avatar
johafatly

Posts : 28
Join date : 2009-10-21
Location : subang jaya

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by MatSX on Wed Apr 13, 2011 1:34 pm

aku rasa sma jaa fz lama n baru...~~ cma tkaq lampu ja kot.. Very Happy Very Happy Very Happy aku bleh ja dpt 130km/j @9.5k rpm... mto baru agkat bulan 2 ari tu.. =pp mile age baru 6k..
avatar
MatSX

Posts : 29
Join date : 2011-02-23
Age : 25
Location : Serdang, Kedah - Kangar, Perlis

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by samad07 on Thu Apr 14, 2011 10:24 am

Tq.... pantang x abih lg nie.... baru sangat lagi.... heheh.. bukan apa... kalau betoi x leh leju... nak cr jalan la leh bg laju skit.... tp lepas 1000km dah leh speed lebih kan?

samad07

Posts : 17
Join date : 2011-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Thu Apr 14, 2011 1:28 pm

wat apa laju2...bile eksiden,moto jahanam,bdn pon sakit,ape pon x dpt...
Very Happy
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by burgerking on Thu Apr 14, 2011 3:26 pm

dapat sakit la jwapnya..

saya nye PJY pn just hit 120kmh tu pn tnduk skit.cucuk angin tk cecah 130kmh lagi dah nk sodok blkng..so kdng2 byk factor.120kmh tu laju.150kmh LC pn gua tapau
avatar
burgerking

Posts : 159
Join date : 2011-02-03
Age : 29
Location : Parit Buntar

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by MatSX on Thu Apr 14, 2011 9:21 pm

tgok cara rider jugak kalu nk laju2 nii.. Very Happy Very Happy Very Happy byk faktor yg pngaruh klajuan...~~ Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
MatSX

Posts : 29
Join date : 2011-02-23
Age : 25
Location : Serdang, Kedah - Kangar, Perlis

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by kurb on Thu Apr 14, 2011 10:23 pm

shinji88 wrote:Tul tu burgerking...mase beli fz,asyik kne kutuk,kne bahan,macam2 lg ar..
Hati ni sabo je tahan kerenah manusia pelik ni...

Kesimpulannye,kite beli la moto ape pon,still kene kutuk..even beli r6 sekalipon,ade je mulut sumbang akn cakap,bek beli r1...

Fz byk kelebihan,tp ade je yg nk burukkan..haishhhh. Suspect


Bro Shinji,

Biaser lh 2, nama pn manusia...
Wlau pe pn yg kita wat msti ada jerk manusia lain yg nk mengata, wlau baik @ buruk...
Dh klu bkn manusia yg mengata, x kn monyet lak yg nk mengata manusia kn, haha...
Even klu bro bli R1 pn, msti ada gak yg kutuk, bazir je bli muto hrga cm kete, tpi leh naik 2 org jerk, haha...
Suka ati kite lh kn, duit kite yg byr bli muto 2, bkn duit diaorg pn...

Hm, klu ada rezeki, nk bli FZ yg lg bsr gak, FZ1000, hehe...
Yamaha tetap di hati, wakaka....
avatar
kurb

Posts : 44
Join date : 2011-03-15
Age : 33
Location : JB

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by fritz_dust on Thu Apr 14, 2011 11:08 pm

shinji88 wrote:wat apa laju2...bile eksiden,moto jahanam,bdn pon sakit,ape pon x dpt...
Very Happy

jangan la ckp cam tu...terasa i tawww....haha Laughing
avatar
fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Thu Apr 14, 2011 11:18 pm

kurb wrote:
shinji88 wrote:Tul tu burgerking...mase beli fz,asyik kne kutuk,kne bahan,macam2 lg ar..
Hati ni sabo je tahan kerenah manusia pelik ni...

Kesimpulannye,kite beli la moto ape pon,still kene kutuk..even beli r6 sekalipon,ade je mulut sumbang akn cakap,bek beli r1...

Fz byk kelebihan,tp ade je yg nk burukkan..haishhhh. Suspect


Bro Shinji,

Biaser lh 2, nama pn manusia...
Wlau pe pn yg kita wat msti ada jerk manusia lain yg nk mengata, wlau baik @ buruk...
Dh klu bkn manusia yg mengata, x kn monyet lak yg nk mengata manusia kn, haha...
Even klu bro bli R1 pn, msti ada gak yg kutuk, bazir je bli muto hrga cm kete, tpi leh naik 2 org jerk, haha...
Suka ati kite lh kn, duit kite yg byr bli muto 2, bkn duit diaorg pn...

Hm, klu ada rezeki, nk bli FZ yg lg bsr gak, FZ1000, hehe...
Yamaha tetap di hati, wakaka....

memang betol benar pernyataan di atas, plik kan manusia neh
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Thu Apr 14, 2011 11:54 pm

betol betol , la ni aku dah buat keputusan xnk bg moto tuh laju, aku nk makeup je, so kpd bro adib, td tghari aku gi cuci moto hahahaha
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Fri Apr 15, 2011 12:05 am

dh pkai ecu racing,br nk wat kputusan x nk laju...cettt.... Razz
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Fri Apr 15, 2011 12:13 am

yes, sbb ramai tanya mana aku dapat scoop yg dh x kuar lagi tuh... hehehehe
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by 6p on Fri Apr 22, 2011 6:07 pm

burgerking wrote:dapat sakit la jwapnya..

saya nye PJY pn just hit 120kmh tu pn tnduk skit.cucuk angin tk cecah 130kmh lagi dah nk sodok blkng..so kdng2 byk factor.120kmh tu laju.150kmh LC pn gua tapau

aduss,knpa bro....nk kata motor lama xd la sgt.plat pjy bru kot kat penang.ak pkai PKA.....skun ni meter 4o0o...leyla hit 130-140.... Rolling Eyes
sumer standat lgi....nti tuka spoket,tayar,xtwla hit bape lak.....
avatar
6p

Posts : 52
Join date : 2011-03-24
Age : 28
Location : penang & terengganu

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Sat Apr 23, 2011 12:43 pm

tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! fjek aku kemalangan!! ne le akibat bagi mmber pnjam...adus
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by RoachJMP7850 on Sat Apr 23, 2011 1:27 pm

takziah...wait2..kau jgn down sgt..cube kau pkir yg positif..kalu kau yg bawa,mgkin kau yg kena..ada hikmah di sbalik stiap bnda yg brlaku..abes moto kau apa yg rosak?bersepah x?
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Sat Apr 23, 2011 1:53 pm

x tawu lagi baru 40 min td xcident aku tunggu dya balik neh, katanya xdak pape,tp x confident r,tp syukur gak mmber aku slamat agy la
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by RoachJMP7850 on Sat Apr 23, 2011 2:04 pm

xpe bro..sabo jela..claim insurans..aku sbgai membe,turut simpati..sori bro..
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by burgerking on Sat Apr 23, 2011 2:19 pm

isk...bkn kdg2 tk nk bg pnjam tp takut.sbb FZ ni drive style lain bkn mcm moped..tkpe2.wat bapa byaq insuran mahai2.claim je..tp tgk la mcm reportnya dulu Smile

btw aku berat 120kgs..so leh p 120 je lah..klu berat lebey lagi..200kg ke leh g 200kmh..haha!tkder sbb berat skit..nk cecah 110 senang je.tp nk hit 120 tu susah skit
avatar
burgerking

Posts : 159
Join date : 2011-02-03
Age : 29
Location : Parit Buntar

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by x-wave100 on Sat Apr 23, 2011 2:55 pm

kekadang tu bg membe pinjam, pastu dia bg jatuh, kita yg sakit hati.... klu mcm aku, klu jatuh sendiri tu xder la sakit hati sgt pon... mgkn sbb kita yg perabih duit kat dier... ader skali tu, membe aku yg keje pomen pinjam motor aku, pastu jatuh.... pastu dia say sorry jer... aku jugak yg kena bela motor tu balik.... lepas pd kejadian tu, aku say no to org yg nak pinjam..... bior ler motor aku seburuk maner pon melainkan klu dah emergency sgt ler....

just my 2 cents

x-wave100

Posts : 101
Join date : 2010-07-29
Age : 31
Location : greenwood GBK, nilai

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Sat Apr 23, 2011 2:57 pm

fuh...fjek da sampai....minor scratch only,tp signal smua da out x nyale,mudgard depan calar,balancing habis out,lever bengkok skit,cover set calar habis huhuhu motoku
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by x-wave100 on Sat Apr 23, 2011 3:01 pm

sabor jer la.... byk tu..... nmpk cam sket.... nak wat cam baru mau beratus gak tu....

x-wave100

Posts : 101
Join date : 2010-07-29
Age : 31
Location : greenwood GBK, nilai

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Sat Apr 23, 2011 3:06 pm

tu r nmpak mcm sket...mmm xpe dye kte nak bayar pembaikan... aduh kalo jatuh sendri x trase sgt hmmmmm
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by RoachJMP7850 on Sat Apr 23, 2011 3:28 pm

freezodeedo wrote:tu r nmpak mcm sket...mmm xpe dye kte nak bayar pembaikan... aduh kalo jatuh sendri x trase sgt hmmmmm
kirenye sangguplah terasa sakit di bhgian luar bdan kalu jatuh brbnding dgn skit ati?hehe same r kite..
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 11 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum