taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


korang bca je la comment pasal FZ kita

Page 13 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13

View previous topic View next topic Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Sun Apr 24, 2011 11:24 pm

erm macam2 dah...mak pak jadi pak turut jer
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by x-wave100 on Sun Apr 24, 2011 11:59 pm

klu mak bpk dok kat depan, maner nak nmpk anok2 dier wat mender kat blakang nuunnnn.... aku dah jadi bapak... tau ler.... mmg ghuper itu ler anak2...

x-wave100

Posts : 101
Join date : 2010-07-29
Age : 31
Location : greenwood GBK, nilai

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Mon Apr 25, 2011 3:39 pm

ade kebenaran tuh
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Mon Apr 25, 2011 3:40 pm

..


Last edited by freezodeedo on Mon Apr 25, 2011 5:20 pm; edited 1 time in total
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by burgerking on Mon Apr 25, 2011 4:50 pm

saya pernah gak jd mcm tu..senang2 hati petik rokok kluar.klu ye pn tknk jd 1st class minded pikirla org kt blakng.nasib bek smpat ttup visor.klu tk ngn ayaq lior,ngn abu rokok.aku benci tgk org mcm tu.klu bro2 yg merokok kt sni harap2 jgn ada mcm tu.ludah lg sial la.mmg dapat jd rendang tok la jwapnya.
avatar
burgerking

Posts : 159
Join date : 2011-02-03
Age : 29
Location : Parit Buntar

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by che noh on Tue Apr 26, 2011 1:00 pm

kalau kat mukah,blm byk lg org guna fz,bila lalu je,tk lekang mata nengok.tertarik agaknya,he he
avatar
che noh

Posts : 6
Join date : 2010-06-30
Age : 36
Location : mukah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by freezodeedo on Tue Apr 26, 2011 1:07 pm

jakun le gamaknye hihihi
avatar
freezodeedo

Posts : 388
Join date : 2011-03-12
Age : 28
Location : penang-selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by danauRXfz on Mon May 09, 2011 11:03 am

malule aku baca link page 1 kutuk mengutuk pasal moto.........orang melayu islamkot majoriti sumetu.....xda satupun yang highlight alhamdulillah Allah berikan aku moto untuk memudahkan kegunaan harian.......dah bertahun2 aku belek2 forum2 moto dalam malaysiani.......musti ader benda2ni.....dari bisnes, politik, hiburan..........pon ader bendani melayu vs melayu.........aku yang dah jadi bapakni kadang2 termenung ape agaknya yang berlaku pada anak aku pada zaman hadapan sekiranya sekarangni dari semua segi melayu islam malaysia x bersatu padu....ISLAM,MELAYU patutnya dah sedar akan peranan dan tanggungjawab.........tolak semua benda2 tak berfaedah ni ketepi,utamakan persaudaraan.............

maafla kengkawan aku emo ckit.......aku yang dah bertukar2 moto pon (kecuali supop bike) xpenah hentam moto org lain sbab aku tau itu semua dari Allah S.W.T.kalu dia tarik balik nikmat rider tu sekelip mataje......

Ayoh bersatu Umat Islam Melayu Malaysia................jadilah komuniti masyarakat contoh di negara ini......

p/s lega aku dapat luah isi hati yang terbuku sekian lama melihatkan perpaduan negara yang kian meruncing......heheheheh tq sumer.
avatar
danauRXfz

Posts : 9
Join date : 2011-05-07
Location : Meru,Puncak Alam Klang.Skyn 18 S.Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by spoket80 on Tue May 10, 2011 2:28 pm

135lc 5 speed dh ada eh??

spoket80

Posts : 87
Join date : 2010-09-02

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by e-one on Sun May 29, 2011 5:12 pm

fz aku dah melebihi 25000km milege,so kna overhaul tak? mana nak cari clutch plate? aku dok area lunas..

e-one

Posts : 8
Join date : 2010-04-30

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Dzeeky on Wed Aug 10, 2011 12:25 pm

... aku beli FZ bukan nak race... Smile
avatar
Dzeeky

Posts : 27
Join date : 2011-08-09
Age : 41
Location : Cheras, KL

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Luvt on Thu Nov 17, 2011 5:51 pm

shinji88 wrote:
yan wrote:aku da kena stop make up motor aku skang..huhu..kena ikat perot plak nih..kalu gi kdai moto nampak ekzos nobi kew,tgk barang2 taj ni kew,aku terasa cam nak kena sawan..huhuhu...
tgk tu..yan sampai kene sawan tgk brg fz...
aku ni...lagi la..beli fz semata2 kne racun dlm forum ni...bukan sawan dh,koma terus....hahaha Very Happy

kesimpulannye,jgn kutuk fz selagi x pkai n x beli... cheers cheers cheers

sama la bro...forum ni byk gak racun pasal fz kat gua..hahahahahhaha...tp x pe..sebab mmg terbaikkkkk
avatar
Luvt

Posts : 18
Join date : 2011-11-17
Age : 28
Location : Kajang

View user profile

Back to top Go down

ak sokong...~!

Post by nasir fz on Wed Nov 30, 2011 3:36 am

fritz_dust wrote:hahaha..pengalaman serupa ms aku dok tukar EO kt bengkel tmpt aku...dgn selambe nye sorang mamat LC tu dok cakap ngan pomen tu "FZ ni bukan laju sangat pon, ngan LC aku pon bwk 150km/h tak bleh blah" dan aku pon menjawab " bang, kalu saya nk laju, saya beli R6 atau R1, nk laju2 pon nk ke mana? lagi cepat ke kubur ader la"..haha
avatar
nasir fz

Posts : 15
Join date : 2011-11-30
Age : 28
Location : teluk intan

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by amin on Sat Jul 21, 2012 7:28 am

danauRXfz wrote:malule aku baca link page 1 kutuk mengutuk pasal moto.........orang melayu islamkot majoriti sumetu.....xda satupun yang highlight alhamdulillah Allah berikan aku moto untuk memudahkan kegunaan harian.......dah bertahun2 aku belek2 forum2 moto dalam malaysiani.......musti ader benda2ni.....dari bisnes, politik, hiburan..........pon ader bendani melayu vs melayu.........aku yang dah jadi bapakni kadang2 termenung ape agaknya yang berlaku pada anak aku pada zaman hadapan sekiranya sekarangni dari semua segi melayu islam malaysia x bersatu padu....ISLAM,MELAYU patutnya dah sedar akan peranan dan tanggungjawab.........tolak semua benda2 tak berfaedah ni ketepi,utamakan persaudaraan.............

maafla kengkawan aku emo ckit.......aku yang dah bertukar2 moto pon (kecuali supop bike) xpenah hentam moto org lain sbab aku tau itu semua dari Allah S.W.T.kalu dia tarik balik nikmat rider tu sekelip mataje......

Ayoh bersatu Umat Islam Melayu Malaysia................jadilah komuniti masyarakat contoh di negara ini......

p/s lega aku dapat luah isi hati yang terbuku sekian lama melihatkan perpaduan negara yang kian meruncing......heheheheh tq sumer.

sokong 1000%

amin

Posts : 56
Join date : 2010-04-07

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by apis din on Tue Nov 27, 2012 2:32 am

insyaALLAH..bln 12 nnti akan ku pinang fz black kt area seksyen 18..=)

apis din

Posts : 29
Join date : 2012-11-25
Age : 28
Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by hyezackhazreal on Tue Nov 27, 2012 5:06 am

saye pnah kene org naik kete buang puntung rokok masuk celah enjin moto saye... nasib baik x terbako... kalo x jadi ghost rider la jawabnye...
avatar
hyezackhazreal

Posts : 2
Join date : 2012-10-17
Age : 28
Location : Rantau Panjang, 42100 Klang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by apis din on Tue Nov 27, 2012 5:15 pm

klau jd ghost rider tu masih ok lg la..klau jadik rider panggang je..kan ke naya

apis din

Posts : 29
Join date : 2012-11-25
Age : 28
Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by taj on Thu Nov 29, 2012 1:09 pm

kalau puntung masuk bawah enjin tu mustahil nak meletup atau terbakar..lain la cerita kalau masuk tank minyak tu..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by hyezackhazreal on Fri Nov 30, 2012 4:53 am

oh... lega... saye tak tau sangat pasal enjin ni... ingat kalau puntung rokok masuk celah enjin bole terbakar. thanks for the info... tapi tu la, sesetengah org bila naik kereta suka buang benda dari kereta... membahayakan org lain, terutama penunggang motosikal...
avatar
hyezackhazreal

Posts : 2
Join date : 2012-10-17
Age : 28
Location : Rantau Panjang, 42100 Klang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by lunafz150 on Sat Jan 26, 2013 8:19 pm

senang cite... kte beli pakai duit kte & buat apa yg kte suka sbb motor tu kte punya... mrk nak kutuk motor fz lantak mulut mrk... yg penting kte x minta duit mrk utk beli motor... lain lah mrk ada bayar share ckit... Razz
avatar
lunafz150

Posts : 21
Join date : 2011-09-21
Age : 33
Location : SELANGOR

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by DZLIER_NI on Wed Jan 30, 2013 12:42 pm

sALAM..SEMUA..SY NEW kat sini..hope tunjuk ajar....baru minggu lepas sy wat ride solo dgn FZ saya..takde masalah pon ..jimat minyak lagi...just ambik masa dua hari je dpt keliling semenanjung malaysia...huhuhu

DZLIER_NI

Posts : 2
Join date : 2013-01-15

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 13 of 13 Previous  1, 2, 3 ... 11, 12, 13

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum