taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


korang bca je la comment pasal FZ kita

Page 4 of 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Wed Mar 16, 2011 10:48 pm

hahahaha . en shinji, bukan perli, kite kasi up moto tuh....... pasnih ramai yg konvert nyer.....
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by x-wave100 on Thu Mar 17, 2011 12:00 pm

racun aper nie...? racun rumpai ka, racun tikus....??? huhuhuhuhuhuhuhu

x-wave100

Posts : 101
Join date : 2010-07-29
Age : 31
Location : greenwood GBK, nilai

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Thu Mar 17, 2011 12:34 pm

hahahaaaa.
aq pn x paham..
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Thu Mar 17, 2011 12:46 pm

ape yg ko x pham nye zaku...
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by RoachJMP7850 on Thu Mar 17, 2011 2:16 pm

bro black ni saje je buat2 x paham..eheks..
avatar
RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 97
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by burgerking on Thu Mar 17, 2011 5:52 pm

sume pkat2 nk jd r15 ni dasyat.tp roadblock tk kacau ke?tk best la moto hebat last2 patah blik.
avatar
burgerking

Posts : 159
Join date : 2011-02-03
Age : 29
Location : Parit Buntar

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Thu Mar 17, 2011 6:25 pm

burgerking wrote:sume pkat2 nk jd r15 ni dasyat.tp roadblock tk kacau ke?tk best la moto hebat last2 patah blik.

tnye yg dh pky,hehehehe
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Fri Mar 18, 2011 1:48 am

???
leh sape2 tlg jelas kn kt aq..tol2 x paham ni...
lau salah tlg tunjukan..
lau terasa bgtau kt aq..
nanti aq mintk maap....
maap lau terkasa bahasa..
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Fri Mar 18, 2011 1:53 am

"racun" maksud dyorg ni menghasut,tu je,huhuhu
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Fri Mar 18, 2011 2:16 am

ooo...
sori..
aq ni lau bahasa kias ni lambt skt...
ades...
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by x-wave100 on Fri Mar 18, 2011 3:15 pm

sori bro.. aku x bermaksud nak berkias2... cuma hati panas jer...huhuhuuh....

x-wave100

Posts : 101
Join date : 2010-07-29
Age : 31
Location : greenwood GBK, nilai

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Fri Mar 18, 2011 6:30 pm

hee....
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Fri Mar 18, 2011 10:07 pm

Jpj xkaco pon...wat hati kering jer...
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Fri Mar 18, 2011 11:32 pm

Jangan risau...Pasang Fairing R15 JPJ benarkan. Aritu aku kena tahan kat KESAS Highway. Ada road block besar-besaran siap ada Truck+Anggota RELA. Masa diorg check Lesen+IC+Road Tax moto aku...Pegawai JPJ tu siap perli aku...dia kata "Kenapa kamu xpasang Fairing? Baru nampak lawa moto kamu ni...". Hahahaha Pegawai JPJ bagi Green Light beb. So aku tanya r..."Leh ke pasang Encik?". Dia jawab "Boleh...apa salahnya...jangan modi enjin/ekzos poom3 dah r...yang penting moto ada cukai jalan & kamu ada lesen". Very Happy
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Sat Mar 19, 2011 12:35 am

hahahaha...
lesen agung...
ni y aq pn terbakar skli ni.... Twisted Evil
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sat Mar 19, 2011 7:24 am

Hah..jpj kasi green light...lagi aku kasi full version r15 trus pasni...hahaha
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by burgerking on Sat Mar 19, 2011 1:19 pm

haa da bg.kita wat ducati streetfighter trus pastu convoy ramai2 cari roadblock...haha.

thx for info!penting tu.baru semngt nk beli.kmpul kumpul kmpul....
avatar
burgerking

Posts : 159
Join date : 2011-02-03
Age : 29
Location : Parit Buntar

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sat Mar 19, 2011 1:56 pm

Cari roadblock penye...parking dlm jpj trus ler...hehe
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Sat Mar 19, 2011 3:38 pm

Aku pun duk tunggu nak jumpa Shinji ni...nak try bawak moto dia nih...nak rasa best ke x...bila FZ dah pasang fairing ni. Kalau best+sedap bawak, aku pun nak beli!!!!! Huh!!!
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sat Mar 19, 2011 3:58 pm

Eh...bkn ke ko nk beli rumah dulu?hahahaha
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Sat Mar 19, 2011 4:58 pm

hahahah..
terkena..
cari harta2
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Sat Mar 19, 2011 7:52 pm

tang fairing tuh sedap gak dgr, tang pom pom pom xleh tuh.... huhuhuhuhu
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Sat Mar 19, 2011 8:08 pm

shinji88 wrote:Eh...bkn ke ko nk beli rumah dulu?hahahaha

Aku dah beli umah...semuanya dah selamat+selesai. So lani leh mula menabung Very Happy
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Sat Mar 19, 2011 8:19 pm

wewe wrote:tang fairing tuh sedap gak dgr, tang pom pom pom xleh tuh.... huhuhuhuhu

Pakai je Wewe...wat ati kering...SBK pakai xpe pun...? JPJ xtahan pun. Masa road block JPJ aritu...sebelum aku blah...aku ada tanya soalan kat pegawai JPJ tu pasal ekzos aftermarket. Aku tanya :

"Encik....Selain ekzos asal yang senyap ni, ekzos lain boleh x pakai? Sebabnya ekzos asal moto saya ni senyap. Time amik lorong kanan kereta xdengar/xsedar saya ada kat lorong kanan...diorg main tukar je lorong xbagi signal. Kalau pakai ekzos bunyinya kuat skit baru pemandu kereta tu tau saya ada dilorong kanan".

Pegawai tu jawab

"Asalnya mengikut undang2. Xboleh pakai ekzos lain selain ekzos asal. Kalau nak pakai jugak boleh...tapi bila ada roadblock...kami akan tahan jugak la. Pasal saman tu kami jarang saman pasal ekzos bising ni. Kami selalunya bagi amaran suruh balik tukar kepada yang asal balik. Yang selalu duk saman tu JABATAN ALAM SEKITAR. Diorg yang selalu duk saman pasal ekzos aftermarket ni. (Ujian Bunyi+Ujian Asap Kenderaan).

*Ini semua cerita betul. Bukan tipu. Aku kena tahan Road Block JPJ di highway KESAS masa balik keje. Siap ada anggota RELA lagi. bounce MEMANG XLEH NAK LARI MANA..KENA KEPUNG KAW2 PUNYA
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Sat Mar 19, 2011 8:25 pm

info bgs ni
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 13 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum