taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


fz baru 2011 tak laju kenape

Page 8 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by zulfika on Fri Aug 05, 2011 1:34 pm

setakat ni di johor,rxz n 125z kami dh tgglkn,kr150 xprnh wt lg

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by amyadagio on Fri Aug 05, 2011 3:11 pm

kat johor rmai motor msk toyol mr atok,mamud crcs tu ntah brp top dia kt highway,mau 160++,standard beb huhu

amyadagio

Posts : 26
Join date : 2011-06-30
Age : 29
Location : BATU PAHAT

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by zulfika on Sat Aug 06, 2011 12:39 am

mamud 165,tp law dy 165,aq kt blkg dy 175 sbb mter dy lg bert dr aq,aq cme mampu sblh dy je skrg ni,msih kekurangan tork kt speed maksimum,tmbh lak skrg dy dh xleh dpt top cm dulu lg,mmgla aq leh ikut,law x "bye bye"

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by muhammad_zfy on Sat Aug 06, 2011 8:12 am

hu3 laju btul la moto brother kite ne. kalo aku ikut konvoi ngan korang pasti sayup2 je aku. Smile

muhammad_zfy

Posts : 22
Join date : 2011-05-17

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by amyadagio on Sat Aug 06, 2011 9:24 am

rasailah penangan toyol atok huhu tp same2 k kte mndoakn ksjahteraan atok,mudahan2 cepat sedar n sembuh aminnnnnnnn

amyadagio

Posts : 26
Join date : 2011-06-30
Age : 29
Location : BATU PAHAT

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by monkeybomb13 on Sun Aug 07, 2011 3:49 am

Agak nya engin oil apa yg paling seswai utk FZ ni ye???

monkeybomb13

Posts : 2
Join date : 2011-07-19
Age : 24
Location : tawau, sabah

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by muhammad_zfy on Sun Aug 07, 2011 8:22 am

aku guna rimula 3x sekarang. performance boleh la mase change gear tuh rasa ringan siket sebelom aku guna castrol gold tuh. engine pon rasa senyap siket. sebelom ne aku dah trai kat moto modenas aku, performance memang mantop 130 manjang. tu yg nak trai kat fz plak.

muhammad_zfy

Posts : 22
Join date : 2011-05-17

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by taj on Sun Aug 07, 2011 9:32 am

cuma kena cek level minyak jugak la kalau nak jalan jauh...takut nanti minyak kurang, salah minyak pulak

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by zulfika on Sun Aug 07, 2011 1:35 pm

muhammad_zfy wrote:hu3 laju btul la moto brother kite ne. kalo aku ikut konvoi ngan korang pasti sayup2 je aku. Smile


jgnkn sayup.law standet,bayg pon dh xnmpk,law mlm kt highway lmpu mrah uh dh xde lgsg,anyway,tu sume dulu,skrg mgkin dh xde pertmbhn ahli pd kelajuan tu,mne yg dh de,gne je la mlenkn setting sndiri,syarat kami jgn bkn enjin,huhu

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by payik on Mon Aug 08, 2011 11:57 am

aku malas doh nk modi muto...naik yg standard udah...pakai minyak enjin yang mahal skit..pastu pkai ron99...syok je naikk...nak laju lagi...upgrade moto jer...amik 600..xpun 1000 trus... Cool

payik

Posts : 5
Join date : 2010-04-13

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by ameer5443 on Thu Aug 18, 2011 6:30 am

bro.. ekor bagi cantas laa.. sebab ekor tuh jadi berat..
rintangan angin banyak..
*btol tak geng?hehehe pirat

ameer5443

Posts : 10
Join date : 2011-08-09
Age : 23
Location : cheras,kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by taj on Thu Aug 18, 2011 7:18 am

tapi kalau hujan mai ingat la...jadi spray tayar belakang tu..heheh

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by SH89 on Thu Aug 18, 2011 11:56 pm

sebelum tambah aksesori aka stended:
top speed 130km/h

lepas tambah:
-dragotec air suction surbo
-racing air filter
-zaptor volt stabilizer
-NGK platinum sparkplug
-tayar duro racing 90/80 front,100/80 rear
-sprocket 15-40

top speed pernah dapat 141km/h at 9.5k rpm

SH89

Posts : 40
Join date : 2011-04-10
Location : shah alam/puncak alam

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by rosli123 on Sat Mar 03, 2012 12:42 pm

Maaf nak komen sikit tapi tak larat nak baca sampai 13 page pasal tajuk ni..
saya pun dulu fz kuar kedai boleh pegi max 110km/h jer..abis pantang just tukar sproket 15-40,spark plug ngk G-power dan buang sarang besi kat air filter std dah boleh cecah 145km/h kesas hiway..ini pun dah cukup mantap utk kelas 4 lejang..

rosli123

Posts : 9
Join date : 2011-12-02
Age : 38
Location : Banting Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by spoket80 on Mon Mar 05, 2012 4:24 pm

owh...mcm tu rupernyer...

spoket80

Posts : 87
Join date : 2010-09-02

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by endy3997 on Tue Jul 10, 2012 12:49 pm

aku nyer kes.. mileage dh 15k. enjen & spoket suma stock, top 120.. x ley naik dh... selesa mmg selesa tp lmbt smpai opis..hehe.. ape yg boleh diejas ye brader2 sekalian.. ades...

endy3997

Posts : 3
Join date : 2012-02-21

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by aidiel93 on Tue Jul 10, 2012 11:18 pm

rosli123 wrote:Maaf nak komen sikit tapi tak larat nak baca sampai 13 page pasal tajuk ni..
saya pun dulu fz kuar kedai boleh pegi max 110km/h jer..abis pantang just tukar sproket 15-40,spark plug ngk G-power dan buang sarang besi kat air filter std dah boleh cecah 145km/h kesas hiway..ini pun dah cukup mantap utk kelas 4 lejang..


Buang sarang besi ape erk.??

aidiel93

Posts : 20
Join date : 2012-07-09

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by capix on Tue Jul 31, 2012 2:12 pm

yang penapis dalam kotak angin tu kot Very Happy
aq pon penah terfikir mcm tu..
tpy takot x penah ade org buat..
lepasni bleh buat arh..msti rasa mcm expai bukak angin Twisted Evil
hahaha

capix

Posts : 100
Join date : 2012-06-30

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by Appo on Thu Aug 02, 2012 7:25 am

mybe rezeki tp fz ku standet mandet (model 2011)...
rpm 5.5 - 80kmh.. (speed santai)
top dpt 145kmh(menegak) - rpm 9.0..(jarang main top sbb minyak cepat kering+klu ade LC nk mnganjing kt hiway bru men top. Razz)
xpernah meroket sbb sayang enjin.
minyak itam delvac mx..
sporket 15-42
tayar standet lg(bru nk tuko 110-130 dpn/blkg..mgu dpn)

selalu gak bwk mmbe berat dlm 90kg++. speed cme kurang dln 5kmh je kot.
aq sendiri berat dlm 80kg. Suspect

sekadar berkongsi~
bawak moto santai~
xperlu laju2.. asal selamat sampai.. igt yg tersayang~
jgn tungang langang~

Appo

Posts : 22
Join date : 2012-05-06
Location : Batu Pahat, Johor

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by mr aky on Thu Sep 27, 2012 2:11 am

salam,sy newbie sal moto nie...nak tau grind valve tu ape??ley explain x??
yg set balik valve clearance tu mcam mane??kedai ley buat ke??
nak tau yg myak 10w-40 tu mcam mane??n 15w-40 mcam mane??sy mmg xtau sgt pasal moto nie..
plz help me..




mr aky

Posts : 7
Join date : 2012-09-27
Age : 28
Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by mr aky on Sun Sep 30, 2012 1:00 am

aloo..senyap je...xde yg sudi tlg ke??

mr aky

Posts : 7
Join date : 2012-09-27
Age : 28
Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by Juploful on Mon Oct 08, 2012 1:47 am

grind valve tu ko suh je la kedai buat kalau ko x tau buat. minyak 10w/40 tu, kalau x silap aku dua digit kat depan tu menunjukkan tahap kelikatan minyak hitam tu.. biasa kat kedai ada 10, 15 dan 20. 20 tu kira minyak tu mmg likat dan pekat la... kalau ko jenis jalan jauh, elok pakai gred 20 tu. kalau setakat town2 je, 15 pon da cantik...

Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 28
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by taj on Mon Oct 08, 2012 10:09 am

depan tu tahap minyak tu boleh tahan dalam keadaan cuaca....lagi rendah nombor bahagian depan tu lagi tahan la minyak tu dalam keadaan sejuk...jadi minyak tak berketul...

no belakang tu kelikatan...lagi tinggi lagi pekat...fz ni lebih elok likat sikit sebab rpm tinggi dan single cam... kalau nak ringan sikit ambik 10/40

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by Juploful on Tue Oct 09, 2012 1:27 am

haha.. dah salah pulak aku.... anyway.. tq taj...

Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 28
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by mr aky on Tue Oct 09, 2012 11:39 am

oo..mcam tu...
tq all for the info...
so tuk rider jlan jauh dlm 35kilo n ride2 town,
myak 15w-50 ok x??
bese tuk servis eo elok 3000 km??

mr aky

Posts : 7
Join date : 2012-09-27
Age : 28
Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by Sponsored content Today at 8:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 8 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum