taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


fz baru 2011 tak laju kenape

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by RoachJMP7850 on Thu Mar 10, 2011 7:12 pm

tol tu..dealer yamaha msti tau pnye apa problemnye..kalu die geleng2 pale,kau hempok je pale die.. Smile

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by wewe on Thu Mar 10, 2011 11:00 pm

klu ada tempat leh setting fid, gi la diagnos, klu rasa slalu long distance n nk save minyak, sila la sesuaikan minyak anda, aku pakai -15 limit 120kmh je.... hahahahahahaha tp saving tahap gaban..... short distance mmg pegi, tp long cuma 120 je, so pandai pandai la pilih mana yg sesuai.

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by RoachJMP7850 on Fri Mar 11, 2011 1:29 am

wewe wrote:klu ada tempat leh setting fid, gi la diagnos, klu rasa slalu long distance n nk save minyak, sila la sesuaikan minyak anda, aku pakai -15 limit 120kmh je.... hahahahahahaha tp saving tahap gaban..... short distance mmg pegi, tp long cuma 120 je, so pandai pandai la pilih mana yg sesuai.
kalu diagnose kai fid ni leh setting smpai 140-160 kmj ke bro?brapa limit?

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by zulfika on Fri Mar 11, 2011 12:32 pm

RoachJMP7850 wrote:
wewe wrote:klu ada tempat leh setting fid, gi la diagnos, klu rasa slalu long distance n nk save minyak, sila la sesuaikan minyak anda, aku pakai -15 limit 120kmh je.... hahahahahahaha tp saving tahap gaban..... short distance mmg pegi, tp long cuma 120 je, so pandai pandai la pilih mana yg sesuai.
kalu diagnose kai fid ni leh setting smpai 140-160 kmj ke bro?brapa limit?

fz top standet n law condition bek,140km/j purate la,nk 160km/j,sush mlenkn ko dh modi enjin n spoket ko,nk limit 160km/j,ko ingt ni sbk kew nk laju mcm uh skali,fz for save fuel.

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by black.zaku on Fri Mar 11, 2011 2:13 pm

lau FZ tuk jimat miyak
R15 tuk pe lak..
dia pn de LC gk...
hee

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by RoachJMP7850 on Fri Mar 11, 2011 2:16 pm

zulfika wrote:
RoachJMP7850 wrote:
wewe wrote:klu ada tempat leh setting fid, gi la diagnos, klu rasa slalu long distance n nk save minyak, sila la sesuaikan minyak anda, aku pakai -15 limit 120kmh je.... hahahahahahaha tp saving tahap gaban..... short distance mmg pegi, tp long cuma 120 je, so pandai pandai la pilih mana yg sesuai.
kalu diagnose kai fid ni leh setting smpai 140-160 kmj ke bro?brapa limit?

fz top standet n law condition bek,140km/j purate la,nk 160km/j,sush mlenkn ko dh modi enjin n spoket ko,nk limit 160km/j,ko ingt ni sbk kew nk laju mcm uh skali,fz for save fuel.
ea?bkn sbk ea?aku igt fz ni sbk..hahahahaha

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by wewe on Fri Mar 11, 2011 8:56 pm

nk laju lagi kene modi la, mcm2 wei..... aku dah pening mana satu nk buat, sbb cam aku dari dulu concentrate kt performance motor, n skang dah macam2 setting aku cuba, dan halangan terbesar ialah keadaan semasa, cth jalan , rintangan angin, sbb kn kosong so senang bergoyang.aku wat moto pon just nk tarik sedap cukup rasa n ringan. dan klu nk laju lbh 160kmh aku rasa hahahaha lalalalala mmg susah.so kesimpulan nyer buat la sesedap rasa masing masing.tayar, angin, ekjos, minyak petrol, minyak enjin, ecu, cam, blok, fork, mono n macam2 lagi, so kos tinggi klu nk wat laju laju nih.

klu nk gempak, beli fid sendiri n adjust sendiri, n pomen penah cakap, klu standard, just layan jer, sebenarnyer spoket tuh mmg dah terbaik utk moto standard, aku pon pakai saiz standard lagi, kualiti yg lain aku rasa x sebagus yg ori. sekian.

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by black.zaku on Fri Mar 11, 2011 9:40 pm

tol2...
y ori....
aq ye rantai n spoket ori pn dah cecah RM200++
huu

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by fritz_dust on Fri Mar 11, 2011 11:32 pm

wewe wrote:nk laju lagi kene modi la, mcm2 wei..... aku dah pening mana satu nk buat, sbb cam aku dari dulu concentrate kt performance motor, n skang dah macam2 setting aku cuba, dan halangan terbesar ialah keadaan semasa, cth jalan , rintangan angin, sbb kn kosong so senang bergoyang.aku wat moto pon just nk tarik sedap cukup rasa n ringan. dan klu nk laju lbh 160kmh aku rasa hahahaha lalalalala mmg susah.so kesimpulan nyer buat la sesedap rasa masing masing.tayar, angin, ekjos, minyak petrol, minyak enjin, ecu, cam, blok, fork, mono n macam2 lagi, so kos tinggi klu nk wat laju laju nih.

klu nk gempak, beli fid sendiri n adjust sendiri, n pomen penah cakap, klu standard, just layan jer, sebenarnyer spoket tuh mmg dah terbaik utk moto standard, aku pon pakai saiz standard lagi, kualiti yg lain aku rasa x sebagus yg ori. sekian.

fuhh...tu dia penerangan panjang lebar, bro wewe ni mesti dh tukar racing cam, racing ECU ngan ekjos daytona kan....larikkkkk dan sorok (sbb moto laju) lol!

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by RoachJMP7850 on Sat Mar 12, 2011 2:38 am

ada btol jugak kau ckap tu..membe aku kat sini tman bkit perdana ni da rmai kai moto 2 stroke da sjak kblekagn ni..moto diorg mmg laju r..mmg aku kne tggal..tp kalu jlan kat bndar mmg aku mnang r sbb diorg asik kene isi mnyak je..aku plak nek bsan menunggu diorg isi mnyak..hehe..fz minyak mmg save abih r..moto rxz aku bwak jalan2 taman n bwak gi men futsal r..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by black.zaku on Sat Mar 12, 2011 5:21 am

pehhh...
lau dah tukar racing cam, racing ECU ngan ekjos daytona..
mantab beb...
tp kos mesti besa..
lau cam recing cbr je dah cecah rm1K..
lau fz ye bape total tukar racing cam, racing ECU ngan ekjos daytona??

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by taj on Sat Mar 12, 2011 6:56 am

dalam rm 2500 untuk ecu, hi cam, ekzos daytona...brg ori daytona japan

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by black.zaku on Sat Mar 12, 2011 12:10 pm

wow...
tol2 high cos

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by RoachJMP7850 on Sat Mar 12, 2011 1:36 pm

pergh..kalu mcm ni memang makan maggi je r seumur hidup..wuhuhu

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by zulfika on Sat Mar 12, 2011 6:31 pm

RoachJMP7850 wrote:pergh..kalu mcm ni memang makan maggi je r seumur hidup..wuhuhu

ni bawu ckit,lom yg len2 lg uh taw,hahaha

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by Abgzii_fz150ipohride on Sat Mar 12, 2011 6:46 pm

aidarafi wrote:A"kum...aku ada tips nak bagi fz laju sikit...sikitla tapi sebab aku dah cuba kat fz aku...aku dah pakai 1 taun 4 bulan....140/kmj tu senang2lah nak dapat kalau tunduk sikit dapat 150km/j dalam 9500 rpm. cuma aku nak try high cam untuk dapatkan rpm 10000. block suma standard...apa cuba ko buat ialah
i. bukak block dan buat grind valve balik
ii. set balik valve clearance
iii.tukar spocket 15/40
iv.pakai minyak itam jenis 15w-40 (lagi nipis lagi ringan)
v.check arus yang dihantar kebatteri (mesti ada 12 volt)
yang lain2 tu ko tanya bro taj......ilmu mesti dikongsi bersama....betul tak bro taj?
selamat mencuba.......

Salam.
Pendapat saya-
2.Tak perlu lagi buka block sebab masih dlm jaminan(tunggu hbis jaminan/selepas 2 tahun)~pi bising2 dulu kat Yamaha servis
3.Nak tukar spoket selepas 3000 km.
4.Pakai minyak 15w-40 ok je,cuma takut engine tak tahan..sy pakai 20w-50 (rm15)..brand Yamaha
Apapun minta pandangan kawan2 yg lain pula..Salam


Last edited by Abgzii_fz150ipohride on Tue Mar 15, 2011 1:21 pm; edited 2 times in total

Abgzii_fz150ipohride

Posts : 22
Join date : 2011-03-08
Location : Ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by burgerking on Sat Mar 12, 2011 7:20 pm

Nasib bek je pasiaq tkleh mkn.klu tk tolak maggi mkn pasiaq ja..tp apa yg kita nk,msti usaha dptkn!demi 180kmh!!ya!haha

burgerking

Posts : 159
Join date : 2011-02-03
Age : 28
Location : Parit Buntar

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by wewe on Sat Mar 12, 2011 8:08 pm

yup. slalu harga tuh siap pasang........ hehehe sorok dan lari... hahahaha
n kene pastikan bila tukar cam , tepet disetting ngan betol. sekian

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by fritz_dust on Sat Mar 12, 2011 8:15 pm

wewe wrote:yup. slalu harga tuh siap pasang........ hehehe sorok dan lari... hahahaha
n kene pastikan bila tukar cam , tepet disetting ngan betol. sekian

tu dia...abang hi cam da explain hahaha...ade fulus mcm nk angkat set daytona cam wewe je, fairing r15 pon minat..tp biler tgk kastam lelong R1 2001 bukak harga 8k lagi kacau bilau..haha

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by wewe on Sat Mar 12, 2011 8:19 pm

tau xpe........ cb400 pon ada 2 bijik...... lalalalalala geram pulok........ hehehehe klu dapat tuh.......

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by fritz_dust on Sat Mar 12, 2011 8:23 pm

kahkah...rare tu cb400, perasan gak kat website kdrm tu...2 bijik woo...blh angkat cash kalu xder org bid..haha

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by wewe on Sat Mar 12, 2011 8:26 pm

klu xde org bid... mula mula aku pk nk try masuk, tp xtau asal usul cerita moto tuh, baik layan mudah or biketrader, leh test moto dulu. kan kan

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by RoachJMP7850 on Sat Mar 12, 2011 9:39 pm

bro,mcmane nak tgk barang lelong kat kdrm website ni?help!help!

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by fritz_dust on Sat Mar 12, 2011 10:39 pm

RoachJMP7850 wrote:bro,mcmane nak tgk barang lelong kat kdrm website ni?help!help!
g kat web kastam dan klik kat e-tender

fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 31

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by wewe on Sun Mar 13, 2011 12:40 am

hehehehee cepat cepat ada 3 bijik jer.

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: fz baru 2011 tak laju kenape

Post by Sponsored content Today at 4:29 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum