taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Sun Mar 06, 2011 2:27 pm

membe baik aku meninggal dunia kerana kemalangan jalan raya pada hari ini,ahad bersamaan dgn 6 mac 2011 pada jam 0400 lebih kurang..umur die sebaye dgn aku,17,tgh tunggu keputusan spm..aku x sangka die tinggalkan membe2 n kuarge die buat slame2nye..


kisahnya mcm ni..malam semalam ,aku lepak dgn membe2 aku kat warung burger kat tongkang pechah,batu pahat..dalam pukul 10 lebih,arwah membe aku ni,azim,call membe aku lagi sorang n die tanyalah kitorang lepak mana sebab die pon nak join..kitorg cakap yg ktorg da nak gerak balik da..tu yg die x jadi dtg..pastu ktorg pon balik r umah..


dalam pukol 5.30 pagi,membe aku,hapiz,call aku tp aku x angkat sebab blum bangkit lgi..pastu die anta mesej yg arwah da meninggal..mana x trperanjat aku..aku dgn lincah kaduk x gosok gigi trus pegi hspital..tpi dalam kol 7 aku balik umah balik sebab polis masih tgh siasat kat unit forensik,bilik mayat hospital batu pahat..

dalam kol 8.30pagi ktorg konvoi ramai2 dari taman bukit perdana dtg ke hspital balik..aku tanyelah sorg membe aku ni,dak2 panggil die pak din..die ni r satu2nye saksi awl kejadian eksiden ni sebab die pun ada skali mase arwah eksiden tp nsib bek die bawak motor die sndiri..

die citer lah asalnya dalam kol 2 lebih pagi,diorg dua orang ni baru balik ngeteh kat bandar n jalan prjalanan balik ke umah pak din ni..si arwah bwk moto ex5 n die jalan depan n pak din follow blakang die..tibe2 datang mamat india bawk motor dri arah bertntangan dgn die..aku agak india ni mabuk tody kot..arwah pon mcm tergamamlah sebab die da tgh laju n mamat india pon tgh laju,so,die mengelaklah ke kiri sikit n kebetolan mamat india tu pon ngelak ke arah yg sama dgn arwah..apa lgi..terbabas lah diorang..

pak din cakap,yg motor arwahnye terpelanting n melambung ke atas dgn arwahnye skali..n india tu motornye trus terlajak ke dpan..dua-dua da terbaring pastu..yg pak din pon trus dtg kat arwah..bile die bukak helmet ms88 arwah,darah kat blakang kpale da byk keluar..muka arwah lebam2..pak din tenangkan arwah yg mcm nak nazak..aku paling sebak dgar die cite msa die tgh tnangkan arwah,arwah tetibe tarik nafas pnjang n mulutnya trus kuar darah byk..yg india tu pon da trbaring tgh nak mati..tadi pagi aku lalu r kat tmpat kjadian..aku nmpak tulang india tu trcabut kat tgh jalan..mngkin ada bhgian tulangnye trcabut n aku x pasti tulang bahagian mana..tpi memang jelas bnda tu tulang india tu..sebab ada darah2 n sisa2 daging kat tulang tu..aku nmpak jugak helmet arwah ada lagi kat tepi jalan pnuh dgn darah2..visornye pulak pecah n coverset motor smua berterabur kat jalan tu..

nseb bek masa kjadian ada keta lalu n trus tolong hantarkan arwah ke hspital..tapi bile smpai kat hspital,doktor kata arwah smakin kritikal sbab pndarahan byk kat kpale..dalam kol 4 pagi,arwah telah mnghembuskan nafasnya yg terakhir..ada 2,3 org membe aku dpt saksikan sndiri dgn mata kpale diorg jasad arwah sbelum dimandikan..tlinga,hidung,mulut arwah kluar darah smuanya..mknanya pndarahan kat kpale arwah mmg kritikal sgt..ada sorg kakitangan hspital tu ckap,mase saat2 akhir arwah mnghmbuskan nafas,sluruh tubuh arwah mngigil bgai kesejukan yg amat sangat..bertmbah sebak kitorg dgar ble die cakap mcm tu..ktorg mnunggu r smpai kol 9lebih barulah jnazah arwah da siap dimndikan n dikapankn masa kat hspital tu..n then jnazahnya dibawa ke rumah arwah untuk disolati..


sesudah ktorg solati jnaazahnya,tok imam bagi r kite mnatap wajah akhir arwah..aku sebak sgt bile tgk kpale arwah trpksa dibngkus dgn plastik bagi mngelakkan darah kat kpalanya kluar..mukanya penuh dgn kesan2 lebam n dahinya ditutup kapas/kain(aku x nmpak sgt mse tu)..membe2 ckp dahinya terkopak x silap..sayu hati aku bile aku tgk wajah arwah tuk last skali dalm hdup aku..aku tgk mak ayahnye sedih bile cium arwah..diorg kcup arwah lama smbil mnangis..adik bradik die pon same jugak..aku x dapat bayangkan btape sedihnye diorg sbagai ahli kuarga arwah..aku plak rse x smpai hati nak tgk n aku trus kuar lepak dpan umah arwah..n then,ktorg dak2 taman bukit perdana konvoi rmai2 mngiringi jnazah arwah ke tnah prkuburan di jalan tanjong laboh..arwah selamat dikebumikan pada jam lebih kurang 11.30 pagi tadi..

untuk pngetgahuan pmbaca,pada malam kjadian, arwah call smua membe2 die n bole dikatakan arwah bertanya bnda yg sama..mcm "kau kat mana?","bile kau nak balik ni?"..tadi mase aku berbual dgn membe2 aku,baru aku tau yg die buat pnggilan untuk smua membe2 die mase aku tgh lepak kat warung burger tulah,sebab die call gak membe yg lepak dgn aku skali mlm tu..die nak lepak skali tpi hajatnye x smpai sbab ktorg pon da nak grak..rupenye arwah nak lepak skali dgn ktorg sebab arwah nak ucapkan slamat tinggal kat ktorang n da nak pegi tuk slama-lamanye..tulah rupanya tanda2 orang yg da nak pergi dari kite..aku masih mcm x prcaya lagi yg arwah da pon pergi..kalu ktorg tau,memang ktorg tnggu tuk arwah malam tu..aku x sngka boleh jadi mcm ni..


ni adalah 1 pngajaran tok kite smua,x kire motor jnis kapcai atau superbike,x guna kalu kite bawak motor laju2 sbab makin laju kite bawak motor,makin cepatlah ajal kite smpai..n pas pngebumian,ktorang smua konvoi balik masing2 bawak motor dlm 60-70 kmj je..x brani nak bawak laju2..lagi2 kat jalan tanjung laboh tu..tanjung maut nmenye..tp aku tau,kte sbagai manusia memang kbiasaanya insaf sesaat dua je..hari ni insaf,len kali buat lagi..n sebab tulah aku critekan kat korg wlaupon aku x spatotnye cite pasal kjadian ni..aku kongsi cerita ni spya kte x brani nak bwk laju2 sgt n ini juga supaye kte sntiasa beringat untuk bawak motor dgn lebih cermat n kte x ride motor seolah2 mcm kite ni lost of our minds..semoga roh arwah ditempatkan brsama orang2 yg beriman dan rohnya dicucuri rahmat..AL-FATIHAH..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by shinji88 on Sun Mar 06, 2011 2:52 pm

hampir nk nangis aku...
sedey..... Sad Sad
Al-Fatihah kepada arwah...

shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 28
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by nikkoabas on Sun Mar 06, 2011 2:57 pm

Al-Fatihah kpd arwah.

nikkoabas

Posts : 13
Join date : 2010-11-05
Age : 26
Location : Puchong, Selangor

View user profile http://nikko_abas@hotmail.com

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by taj on Sun Mar 06, 2011 2:59 pm

innalillah

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by zulfika on Sun Mar 06, 2011 3:40 pm

innalillah
n sbb ni la aq gn group aq stop lmbe hram 4thun dulu smpyla skrg

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Sun Mar 06, 2011 8:31 pm

tulah..aku pon da serik da nak bawak laju2 ni..minggu lepas baru je aku terserempak dgn arwah..aku tguhlah arwah yg tgh lepak depan umah..aku angkat tangan n senyum kat arwah..aku masih ingat lagi mse arwah senyum kat aku..rupenye tulah tnda perpisahan arwah kat aku..lpas tu aku da x jumpe die lagi da n tau2 die da meninggal dah..aku x sempat nak mntak ampun pon dgan arwah..sayu btol ati aku bile aku teringat kat die mase2 ktorg sekelas dulu..aku x sangka die pegi dulu..arwah ni mse hidupnye,baik..kena buli pon die snyap je..aku kekadang kesian tgk die..sbab die dgn membe2 mmg jenis x suke malawan..so,die snyap jelah kalu kene ape2..tabah arwah ni mase hayatnye..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by AfiqZ on Sun Mar 06, 2011 10:24 pm

innalillah..jom sedekahkan al-fatihah kt arwah..

AfiqZ

Posts : 13
Join date : 2011-02-13
Age : 29
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Sun Mar 06, 2011 11:55 pm


RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by wewe on Mon Mar 07, 2011 12:33 am

innalillah..... harap jadi pengajaran utk semua, lebih berhati hati, utamakan keselamatan n tolong sampaikan ucap takziah kt keluarga arwah... walaupon aku x knal, still sedara seislam n sedara sekampung gak... ...

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Mon Mar 07, 2011 12:41 am

insya'Allah..aku hilang lg sorg membe aku..aku x sgke tol die da pegi..aku xleh tdo ni teringat die..aku nak upload pic motor die berkecai tp x reti..wakaka tol r..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Mon Mar 07, 2011 12:47 am

https://i65.servimg.com/u/f65/16/25/40/49/06032014.jpg

ni pic motor arwah..pak din r yg ambik gamba motonye ni..habis berkecai..aku simpati tol kat kuarga arwah..maknye ckp kalu arwah ade hutg ape2 mak die bayarkan..tpi ktorg ckp ktorg halalkan r ape2 yg arwah da pnjam..menangis mak ayahnye dpan ktorg mase pas tahlil lepas isyak smalam..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by wewe on Mon Mar 07, 2011 1:51 am

la, teruk btol motor tuh hancurnyer.... ish........

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Mon Mar 07, 2011 11:15 am

tapi blakang mtonye xde pape sgt..yg depan r hancur trok..bygkan mase collision tu motonye melambung ke atas dgn arwahnye skali..dak2 ckap,kalu kpalenye tu x terhantuk smpai berdarah,mungkin arwah slamat lgi..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by zulf on Mon Mar 07, 2011 12:03 pm

Al-Fatihah...

zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 38
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Mon Mar 07, 2011 12:21 pm

thank bro2 semua sebab ambik berat pasal kes2 macm ni..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Mon Mar 07, 2011 12:30 pm

kalu korang ade bace surat khabar metro hari ni,ada tajuk eksiden kepala pecah..mangsanye saddam..aku knal dak ni..dak ni kturunan arab x silap aku..die lagi truk eksiden kat machap mase tgh konvoi..dak2 cite mate die terkeluar n badannye dah tertiarap kat jalan smbil kpalanye terkulai pandang ke langit..sbelum ni ade membe aku cite si arwah ni nak let go moto rxz die..tp membe aku cakap,nanti dulu sebab tgh xde sen..aku rase arwah eksiden dgn moto rxz die tulah..arwah meninggal hari yg sama dgn arwah azim ni..patutlah kat bilik mayat ramai org smalam..Innalillah..Al-Fatihah kpd semua magsa kmalangan..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by adamkitaro on Tue Mar 08, 2011 8:18 am

Innalillah...Al-fatihah buat kawan Roach..
kekadang ngeri nk laju2 ni....120-130 pun dah rasa barapi pegi, time laju pun pikir..kalau lah pecah tayar ke, rantai putus then sangkut kat mn2 ke....... aduii, malang sememangnya x berbau...
yg sebaiknya, nak turun rumah dan nk ride...baca doa, minta selamat dlm perjalanan pegi & balik, dijauhkan kesulitan & mara bahya..insyaAllah selamat hendaknya...

adamkitaro

Posts : 65
Join date : 2009-12-23
Age : 36
Location : Putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by AmirN on Tue Mar 08, 2011 12:48 pm

satu yg menjadi amalan sy sblum start ride...bce doa nek kenderaan of coz,pstu mngucap syahadah.yela kite bkn tau bile allah nk amek nyawa kn??pstu bce surah al insyirah supaya dipermudahkn urusan n ditenangkn fkiran msa ride..pstu spnjang jalan tu doa kt allah,kalau prjalanan ni bkl mmbawa masalah kt kita,buatlah supaya kita tngguhkn prjalanan ni dgn cara yg baik...

huhu...ni mak sy yang aja(mak mana nak ank die eksiden kn??)..so sblm start ride tu mmg lama duduk ats moto dlu bace sgala bagai...xpe la org nk kutuk pngecut ke hape ke...yg penting kite jadi hmba allah yg brsyukur n takut pd die..

kalau bole jum la kite amalkn sama2...slain jdi pelindung,kite jgk dpt phala sbb ingt kt allah

AmirN

Posts : 74
Join date : 2011-03-04
Age : 23
Location : Putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Tue Mar 08, 2011 12:54 pm

thanks bro2 smua..sbab ambik berat..aku pair dgn mamat keling yg langgar arwah azim ni..naseb bek die mati..kalu hidup lg,dak2 ni memang carilah mamat keling ni..last2 mati kene pukul gak kang..dah tau mabuk,pegi lumbe haram pulak dgn membe die lagi sorang..yg jadi mangsa,membe aku..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by adib2311 on Tue Mar 08, 2011 3:11 pm

INALILLAH WA INALILLAHIRAJIUN...Al-Fatihah~

adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by elenkeyz on Wed Mar 09, 2011 11:10 pm

inalillah, alfatihah....salam takziah kepada keluarga arwah

elenkeyz

Posts : 2
Join date : 2010-11-08
Location : rawang

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by RoachJMP7850 on Wed Mar 09, 2011 11:12 pm

thanks kpd smua yg mngmbil berat trhadap isu ini..hrap jdi pngajaran kpd kte smua..Insya'Allah..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by Abgzii_fz150ipohride on Wed Mar 09, 2011 11:43 pm

Salam..dah sampai ajal,semoga sahabat kita rohnya dicucuri rahmat...bg kita yg hidup pula,sebelum memulakan perjalanan bacalah apa yg dianjurkan,time ride laju2 tu selalulah mengucap shahadah..jika ditakdirkan ajal kita,moga2 kematian kita diakhiri shahadah..Insyaallah.

Abgzii_fz150ipohride

Posts : 22
Join date : 2011-03-08
Location : Ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by yob vip on Thu Mar 24, 2011 10:50 pm

al fatihah.. Sad

yob vip

Posts : 17
Join date : 2011-03-06
Age : 25
Location : KLEBANG PRIMA,CHEMOR,PERAK

View user profile http://haffedz.12345yob@yahoo.com(fb>haffedz yusof)

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by adamzafuan on Fri Mar 25, 2011 12:04 am

innalillah...sayu hati ni bace... takziah di ucapkan utk kluarga arwah...dihrp bro Roach brsabar n bnykkn sedekah doa utk arwah..smua cerita ni mngingatkn kte tntg pngalaman spnjg kte ade lesen nk bwk moto ni.. xkira ape jenis motor pn.. kdg2 slow kdg2 laju..slow xbrmkna xaccident, laju xbrmakna nk race..ape yg penting berwaspada.. kdg2, kte da berhati, risiko org nk langgar kte pn still ade..kdg2, bwk slow, tetibe jln xelok pn jd mslh gak klo kte trgelincir..kn.. bnyk punca.. slalu brtawakal n brdoa bak kate bro AmirN.. ape2 pun terima kasih bro roach utk brkongsi cerita n bg pringatan utk kte smua..

adamzafuan

Posts : 222
Join date : 2010-11-28
Age : 27
Location : MuO

View user profile

Back to top Go down

Re: SAHABAT RAPATKU MENINGGAL DUNIA.....................

Post by Sponsored content Today at 9:47 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum