taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


ex5 n fz150i

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

ex5 n fz150i

Post by black.zaku on Mon Mar 14, 2011 1:06 pm

nk tya member2 semua...

ex5 n fz...
kn jimat...
ex5 pki crb
fz pki Fuel Injection.


y mane 1 plg jimat..

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by adamkitaro on Mon Mar 14, 2011 1:13 pm

ni pengalaman..tp bukan ex5..tp kris 110
2 tahun lepas..guna kriss ulang alik putrajaya - UIA gombak = rm5 (perday) = (kematu buntut)
tukar FZ pun lebih kurang sama putrajaya - Greenwood (gombak)(sbb tukar tmpat kj) = rm5 perday = (comfortable)

mmg terbaik & berbaloi-baloi.....

adamkitaro

Posts : 65
Join date : 2009-12-23
Age : 36
Location : Putrajaya

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by adib2311 on Mon Mar 14, 2011 1:42 pm

EX5? Nak compare ngan FZ? Jom konvoi pi Penang. Starting point dari KL sampai Penang. Tengok sapa yang sakit bontot, sapa yang kena stop isi minyak, sape yang kena stop kat R&R untuk restkan enjin sebab running lama sangat (Enjin Panas). My Answer : EX5 xlayak nak dicompare ngan FZ. Dari segi penjimatan minyak, keselesaan, ketahanan enjin kita dah tau FZ lah pemenangnya...Hehehehe cheers

adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by black.zaku on Mon Mar 14, 2011 2:50 pm

ala bro relx la....
maksud aq ex5 n fz stendt isi miyak ful
pas 2 jalan...
sampai 1 destinasi isi balik miyak ful...
sape pengunaan minyak (LITeR) paling sikit....

bawak kelajuan same...
ex5 pki crb
fz pki Fuel Injection... bro adib2311 ni x relx ni.. x bik ckp cam 2.. keh3

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by black.zaku on Mon Mar 14, 2011 2:53 pm

aq pilih ex5 sebab moto y masih de pengeluaran n cc plg kecil n plg ramai pki...

cube la wat isi miyak ful
pas 2 jalan...
sampai 1 destinasi isi balik miyak ful...
sape pengunaan minyak (LITeR) paling sikit....

aq dah tes ss2, 125zr n cbr semua stendt... plg skt guna miyak=cbr
member aq wat LC135 n wavex 125.. plg skt guna miyak=LC135

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by RoachJMP7850 on Mon Mar 14, 2011 4:08 pm

aku rase mmang fz r lgi jimat dri ex5..aku dulu kai ex5 x smpai sminggu dah kene isi lagi..pkai fz trus sminggu lebih takyah isi pon xpe..wakaka..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by adib2311 on Mon Mar 14, 2011 4:11 pm

Kih3~Tu aku xtau...xpernah test lagi Ujian EX5 vs FZ. Yang aku tau, FZ memang save minyak, bila bawak dekat @ jauh, lenjan top speed @ bawak slow. Hmm EX5 memang moto terbaik, sebab dari aku kecik sampai lani duk ada lagi. Production EX5 never stop. Dari dulu design dia xpernah berubah. EX5 memang save minyak jugak. Oit...panggil Adib udah ler...2311 xpayah la...huhuhu

adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by RoachJMP7850 on Mon Mar 14, 2011 4:21 pm

adib2311 wrote:Kih3~Tu aku xtau...xpernah test lagi Ujian EX5 vs FZ. Yang aku tau, FZ memang save minyak, bila bawak dekat @ jauh, lenjan top speed @ bawak slow. Hmm EX5 memang moto terbaik, sebab dari aku kecik sampai lani duk ada lagi. Production EX5 never stop. Dari dulu design dia xpernah berubah. EX5 memang save minyak jugak. Oit...panggil Adib udah ler...2311 xpayah la...huhuhu
aku dulu kai ex5 "HIGHPOWER" dulu..moto ni kalu enjinnye lagi panas,lagi laju..memang best r tpi mnyak plak mlarat..memang tol ex5 masih kuar smpai skang..tpi aku heran..knape rxz da xde kuar lgi skang ni?sbab motor ni da dicap motor buat maut ke atas ridernye?or moto ni laju sgt?

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by adib2311 on Mon Mar 14, 2011 4:25 pm

Ye ke RXZ dah stop production? Tengok masih ada dijual kat kedai moto...RXZ yang warna Hitam Oren tu...

adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by zulfika on Mon Mar 14, 2011 4:28 pm

RoachJMP7850 wrote:
adib2311 wrote:Kih3~Tu aku xtau...xpernah test lagi Ujian EX5 vs FZ. Yang aku tau, FZ memang save minyak, bila bawak dekat @ jauh, lenjan top speed @ bawak slow. Hmm EX5 memang moto terbaik, sebab dari aku kecik sampai lani duk ada lagi. Production EX5 never stop. Dari dulu design dia xpernah berubah. EX5 memang save minyak jugak. Oit...panggil Adib udah ler...2311 xpayah la...huhuhu
aku dulu kai ex5 "HIGHPOWER" dulu..moto ni kalu enjinnye lagi panas,lagi laju..memang best r tpi mnyak plak mlarat..memang tol ex5 masih kuar smpai skang..tpi aku heran..knape rxz da xde kuar lgi skang ni?sbab motor ni da dicap motor buat maut ke atas ridernye?or moto ni laju sgt?

npe xkuar?mudh je jwpn dy,yamaha dh xnk kuar 2t lg da sbb roskkn alam,tu je,len,insurans mtor hilg nk cover besr beb,production compeny slruh dunia dh xnk kuar 2t except kawa,dy je yg de lg kuar 2t

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by RoachJMP7850 on Mon Mar 14, 2011 4:46 pm

tpi bgus gak diorg bt mcm tu..mengurangkn penipisan lapisan ozon..huhu..bro,125 pon da x kuar r ek?tpi aku ada pasan 125 design baru,no plat baru..tpi apa yg aku pasan yg agak janggal kat 125 ni,asap moto tu da kurang..n bunyi pon mcm tersumbat je..hihi..rxz yg model terkini pon same je..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by zulfika on Mon Mar 14, 2011 4:52 pm

yup,125zr dh xkuar,yg de stok lme2,bnyk lg yg xhbis,de 1 kdy kt p.gudg ni aq pi de dlm 30bjik lg xterjual,yeke asap dy kurg?mbe2 aq yg pky 125 cme 5owg je,tu pon palg bwu flat JJM,yg JLR dh kne sapu thun lpas,huhuhuhu

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by RoachJMP7850 on Mon Mar 14, 2011 5:11 pm

maknenye memang diorg nak clear stock tol ek..aku rse sebab tu die create fz ni bg mnggntikan motor2 2t ni..memndangkan mnyak pon da nak "pupus" kat dunia ni sbab tu diorg bt motor yg jimat mnyak plak..

skang ni kalu kau trun tman bukit prdana,rmai membe2 aku da kai 2stroke sjak kbelakngan ni..memang ramai2 r beli motor rxz n 125z sjak akhir2 ni..

skang ni boleh diorg ckap rxz n 125z diorg laju..nnti kalu da lame2 pakai,memang asik merungut je r mnyak asik abis,2t lagi..aku tgh tggu je diorg ckap mcm tu..haha

aku bawak rxz aku pon bt jalan2 taman n bawak gi futsal kekadang..huhu..egt nak tolak rxz ni,nak beli kancil r..hehe..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by black.zaku on Tue Mar 15, 2011 1:39 am

hahaha.....
berbalik pada tajuk besa.....

de sape2 de pengalaman or penah cuba aqsi ini??
keh3

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by RoachJMP7850 on Tue Mar 15, 2011 1:46 pm

belum lagi..mak x bagi..hahaha Laughing

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by black.zaku on Tue Mar 15, 2011 10:46 pm

hahahah.....
nape mak mrh??

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by wewe on Tue Mar 15, 2011 11:16 pm

rxz mmg dh stop, 125z masih lg dibuat cuma x byk dan ikut permintaan, klu kite gi kawasan lain lain, ada yg kdi penuh ex5, ada yg penuh lc, dan ada yg penuh 125z, gi jln kuching, masih berlambak 125z n lc, lgpn cth ex5 n lc lbh byk untung, org lbh minat, sparepart dah makin byk.... etc etc

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by RoachJMP7850 on Wed Mar 16, 2011 12:54 am

black.zaku wrote:hahahah.....
nape mak mrh??
alah aku gurau jela..huhu

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by RoachJMP7850 on Wed Mar 16, 2011 12:57 am

wewe wrote:rxz mmg dh stop, 125z masih lg dibuat cuma x byk dan ikut permintaan, klu kite gi kawasan lain lain, ada yg kdi penuh ex5, ada yg penuh lc, dan ada yg penuh 125z, gi jln kuching, masih berlambak 125z n lc, lgpn cth ex5 n lc lbh byk untung, org lbh minat, sparepart dah makin byk.... etc etc
tol gak..lgpun lc n ex5 pon sesuai tok org tua..snang nak bwak gi pasar ke hape ke..aku xpnah plak nmpak mak cik-mak cik/pak cik-pak cik bwak rxz or 125z bwak gi psar ke hape ke..hehe..memang terkial2 r kalu bwak moto clutch nnti..huhuhu..rxz n 125z ni sesuai tok glongan muda r..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by black.zaku on Wed Mar 16, 2011 1:29 am

hahahhaaa..
moto org tua..
panas 2..

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by RoachJMP7850 on Wed Mar 16, 2011 1:43 am

fuhh..sgtlah panas..bagaikan pisang goreng baru kuar dari kuali yg minyaknye tgh mendidih..huhu

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by zulfika on Wed Mar 16, 2011 10:24 am

RoachJMP7850 wrote:
wewe wrote:rxz mmg dh stop, 125z masih lg dibuat cuma x byk dan ikut permintaan, klu kite gi kawasan lain lain, ada yg kdi penuh ex5, ada yg penuh lc, dan ada yg penuh 125z, gi jln kuching, masih berlambak 125z n lc, lgpn cth ex5 n lc lbh byk untung, org lbh minat, sparepart dah makin byk.... etc etc
tol gak..lgpun lc n ex5 pon sesuai tok org tua..snang nak bwak gi pasar ke hape ke..aku xpnah plak nmpak mak cik-mak cik/pak cik-pak cik bwak rxz or 125z bwak gi psar ke hape ke..hehe..memang terkial2 r kalu bwak moto clutch nnti..huhuhu..rxz n 125z ni sesuai tok glongan muda r..

tmpt ko je kot,kg aq pkck umor 50 ke atas rmy pky 125z beb,sowg uh de 2 bijik 125z,jhh n jlr,hahahaha

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by black.zaku on Wed Mar 16, 2011 8:16 pm

aq penah jumpa awek, makcik pki 125zr
makcik pki rxz pn penah ku jumpa

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by RoachJMP7850 on Wed Mar 16, 2011 8:35 pm

zulfika wrote:
RoachJMP7850 wrote:
wewe wrote:rxz mmg dh stop, 125z masih lg dibuat cuma x byk dan ikut permintaan, klu kite gi kawasan lain lain, ada yg kdi penuh ex5, ada yg penuh lc, dan ada yg penuh 125z, gi jln kuching, masih berlambak 125z n lc, lgpn cth ex5 n lc lbh byk untung, org lbh minat, sparepart dah makin byk.... etc etc
tol gak..lgpun lc n ex5 pon sesuai tok org tua..snang nak bwak gi pasar ke hape ke..aku xpnah plak nmpak mak cik-mak cik/pak cik-pak cik bwak rxz or 125z bwak gi psar ke hape ke..hehe..memang terkial2 r kalu bwak moto clutch nnti..huhuhu..rxz n 125z ni sesuai tok glongan muda r..

tmpt ko je kot,kg aq pkck umor 50 ke atas rmy pky 125z beb,sowg uh de 2 bijik 125z,jhh n jlr,hahahaha
kau memang zulfika..kau ni kan lain dari yg lain skit..kan2?haha

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by wewe on Wed Mar 16, 2011 8:50 pm

hahaha tapi klu tmpt anda byk yg pakai TZM? maknanyer? ....... hehehehe Smile

wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: ex5 n fz150i

Post by Sponsored content Today at 4:30 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum