taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Masalah Speed tak capai tapi RPM tinggi

View previous topic View next topic Go down

Masalah Speed tak capai tapi RPM tinggi

Post by gneo on Fri Apr 22, 2011 11:45 am

Salam semua,
Saya ada masalah dgn FZ saya. Selepas saya tukar tayar depan saya ke michelin pilot jenis 90/80, saya tidak dapat lagi kecapi speed saya yang dahulu. Biassanya kalau saya travel 100 km/hr, rpm saya dalam 7500. Tapi sekarang udah jadi 8500-9000. Ingat kan clutche sudah slip, tapi motor baru jalan 19k km. RPM boleh tinggi, speed tak dapat:( harap harap ada saudara yang boleh tolong. Sekarang jalan highway baru 80km/hr..malunya
P.S Waktu start motor hari ini, saya perasan RPM kat idling 3000+. Ok tak? Saya ingat dahulu idling lebih kurang 2500+- jeh

gneo

Posts : 1
Join date : 2009-10-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Masalah Speed tak capai tapi RPM tinggi

Post by x-wave100 on Fri Apr 22, 2011 12:51 pm

ader cuber cek pakai fid x...?? adjust CO dier..... pastu fid tu leh cek klu ader rosak len..... cuber la...

x-wave100

Posts : 101
Join date : 2010-07-29
Age : 30
Location : greenwood GBK, nilai

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum