taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Ahlan wasahlan

View previous topic View next topic Go down

Ahlan wasahlan

Post by farcruise on Thu Jun 30, 2011 3:41 pm

Salam perkenalan buat semua.

Nama: Fakhruz Zaem (FZ)
Nama Samaran: farcruise
Alamat: Semenyih, Selangor
Kerjaya: Jurutera elektronik
Status: Berkahwin (Alhamdulillah dah ada seorang anak)
Umur: 30
Kenderaan/No plet: InsyaAllah nanti
Hobi: Berforum, berkongsi ilmu, bersiar-siar

Lain-lain:
Dalam perancangan nak memiliki sebuah FZ150. Sangat minat dengan rekabentuk & komen berkenaan motor ni, terutamanya pasal penjimatan minyak. Takde plan nak bawak laju sangat, mungkin kerap digunakan untuk ulang-alik kerja (satu hala 55km).

Sebenarnya kami dah ada seorang sebuah kereta. Bila tereksiden isnin lepas, kami bergantung kepada satu kereta je buat masa ni.
Rasanya amat baik jika ada sebuah motor yang bagus untuk jadi kenderaan kami.

Saya dah lama tak menunggang motor, sejak 2005. Zaman belajar di ipt 1999-2004, dah menunggang motor lebih 5 tahun.
Dari motor Kriss II ke motor NSR 150 (milik abang) kepada Elit 150. Berhenti bawak motor lepas insiden jatuh dari skuter tu.

Tujuan utama sertai forum, nak tahu kedai mana terbaik untuk beli motor ni.
Cadang nak beli dari kedai di sekitar kajang, bangi, cheras atau petaling jaya.
Sebab tak mampu nak bayar tunai, nak cari bayaran ansuran yang bagus.

Tujuan lain, bila dah dapat motor tu, nak belajar sebaik mungkin berkaitan penjagaan & penambahbaikan motor tu.
Dan jika ada rezeki, nak ubahsuai jadikannya lebih best. Harap semua sudi berkongsi ilmu.

*Nama model motor ni pun amat sesuai dengan akronim nama sebenar saya Smile

farcruise

Posts : 1
Join date : 2011-06-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Ahlan wasahlan

Post by zulf on Thu Jun 30, 2011 5:39 pm

Welcome aboard...FZ sesuai dengan distance ulang-alik hang...
minyak jimat... Wink

zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 38
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Ahlan wasahlan

Post by J3batDerhaka on Thu Jun 30, 2011 5:47 pm

welcome2.. lebih kurang cam aku dah alam x bawak motor. mula2 dulu memang plan nk bawak gi keje je, bukan nk laju2. bila dah naik, lain dah citernye.. hehehe.. pape pon, welcome2..

J3batDerhaka

Posts : 107
Join date : 2011-05-04
Age : 34
Location : Seri Kembangan/Melaka/Alor Setar/Kota Bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: Ahlan wasahlan

Post by Kepci on Sun Jul 03, 2011 1:53 am

slamat dtg.. em.. g la survey dlu harganya psl stiap kedai laen harga taw. de yg beli dalam berbelas ribu walhal harganya cuma 8k lebih je. rajin2la survey ek.

Kepci

Posts : 66
Join date : 2011-04-23
Age : 38
Location : kelana jaya - tanah merah - mana2 nak pergi

View user profile

Back to top Go down

Re: Ahlan wasahlan

Post by Sponsored content Today at 1:58 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum