taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Signal lamp

View previous topic View next topic Go down

Signal lamp

Post by sai6353 on Fri Sep 02, 2011 8:14 am

Salam sume fzian, selamat ari raya maaf zahir dan batin.. nk minta tlg ni, sape2 ajar sy, cmner nk ganti signal blkg? kalu dpn nmpk sbb signal mmg btul2 sblh front lamp, yg blkg x reti sbb bwh seat, nk kna buka seat ke? tlg ye bro2 sume, ajar detail skt cmner nk ganti signal standard, kawan nyer signal patah dikerjakn org, huhu.. sian raya ngan signal patah, huhu..

sai6353

Posts : 4
Join date : 2011-03-07
Age : 25
Location : Johor Bahru

View user profile http://sai6353@gmail.com

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by taj on Sat Sep 03, 2011 10:54 am

signal belakang bro kena unscrew dari bahagian dalam signal bawah fender...bila dah bukak satu skru tu bro kena tarik mcm plug getah dari bahagian tempat skru ..then tarikh perlahan la...sama jugak mcm bukak signal depan cuma yg belakang kena bukak dari bawah fender

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by kahmadi on Wed Feb 15, 2012 6:50 pm

salam.. nak tanye brape harga signal lamp FZ belakang belah kiri yer? saya punye dah patah.. kena pegi ke Hong Leong ke untuk dapatkan barang tu?

kahmadi

Posts : 1
Join date : 2012-02-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by Zidane Speed on Sat Mar 24, 2012 1:13 pm

Salam.. FZ saya pun patah gak signal dia.. Memula signal depan, pastu berjangkit signal blakang lakk. Adakah ini masalah common FZ nih?

Zidane Speed

Posts : 3
Join date : 2012-02-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by standard_gaban on Tue May 08, 2012 12:42 pm

Zidane Speed wrote:Salam.. FZ saya pun patah gak signal dia.. Memula signal depan, pastu berjangkit signal blakang lakk. Adakah ini masalah common FZ nih?

aah.. saya punya keempat2 signal dah patah.. casing getah low quality.. lagi2 kalau moto kamu dok selalu berjemur panas sejuk panas sejuk.. dah la signal tak jual sepasang.. dah servey kedai2 area kajang

YNE bikers - rm 48
CK bikers - 35
Ren Hup - 38

kalau 4 bijik dah rm140 (35 sebijik) perghh.. meleleh nak tukar.. nanti patah balik
solution? pakai undertail siap signal kat dalam.. kalau kat depan pulak.. tukar headlamp yg siap signal kat dalam..

standard_gaban

Posts : 5
Join date : 2012-05-08

View user profile

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by taj on Mon Jun 18, 2012 1:39 pm

betul kos agak mahal mungkin boleh tunggu yg 3rd party lebih murah..tujuan rubber tu untuk kurangkan gegaran motor dan rubeer tu tak tahan lama kalau dah jemur panas sejuk

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by along_hisyam on Mon Apr 01, 2013 5:40 pm

bro taj xde ke sparepart signal tu?..dah setahun layu signal tak tukar2 lg..ikat dawai jer....hahahah

along_hisyam

Posts : 9
Join date : 2010-07-19
Age : 35
Location : Sg Ramal, Kajang

View user profile http://www.webkl.net

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by irfarkayne86 on Wed Apr 03, 2013 11:12 am

salam.

just tukar getah holder tu jer.. beli jer memana signal local rm18-22 sebiji..

cabut getah, pasang balik kat original signal kt motor tu.. mudah dan murah..

getah tu mmg jangka hayat die taklama bila terdedah kat cuaca panas..

irfarkayne86

Posts : 9
Join date : 2011-11-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by along_hisyam on Wed Apr 03, 2013 5:57 pm

irfarkayne86 wrote:salam.

just tukar getah holder tu jer.. beli jer memana signal local rm18-22 sebiji..

cabut getah, pasang balik kat original signal kt motor tu.. mudah dan murah..

getah tu mmg jangka hayat die taklama bila terdedah kat cuaca panas..

sebiji 18-22?? jk sepasang mau 40...tp, signal motor apa tu?

kat komen atas kata ada kat kajang dpt 35- 40..sepasang tu, kat kedai mana kajang?..leh kasi spesifik lokasi??..g tanya kat bangi td dio nk rm 55 sepasang,yg local...


along_hisyam

Posts : 9
Join date : 2010-07-19
Age : 35
Location : Sg Ramal, Kajang

View user profile http://www.webkl.net

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by irfarkayne86 on Wed Apr 03, 2013 6:16 pm

signal fz jugak.. kire sama la harga tu..

kat sini dapat rm18 sebiji, sepasang kire rm36

irfarkayne86

Posts : 9
Join date : 2011-11-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by omarba on Tue Sep 22, 2015 10:45 am

aku beli signal kecik murah2 cap ayam... janji bole berkelip... sepasang rm15. pandai2 la pasang washer masa nak skru signal tu.... hehehee

omarba

Posts : 5
Join date : 2015-09-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Signal lamp

Post by Sponsored content Today at 4:28 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum