taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Your FZ Top Speed
Thu Oct 08, 2015 8:17 pm by shonen

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

» SERVIS SELEPAS 20,000 KM....BY MAJU MOTOR RACING S16 SHAH ALAM
Tue Sep 22, 2015 10:49 am by omarba

» Signal lamp
Tue Sep 22, 2015 10:45 am by omarba

» Lampu belakang fz
Tue Sep 22, 2015 10:40 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
May 2016
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


TDR RACING BLOK 60MM RM350

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Fri Oct 23, 2009 9:20 am



package include: silinder 60mm, engine cooper gasket, top paper gasket, piston ring, pin piston, piston


Last edited by taj on Thu May 13, 2010 9:45 pm; edited 3 times in total

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by safone88png on Fri Oct 30, 2009 2:59 am

berapa hrga?

safone88png

Posts : 31
Join date : 2009-10-20
Age : 27
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Fri Oct 30, 2009 7:47 am

tak dpat lagi pasal stok masih kosong..

brand ni diakui berkualiti..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by syafiadam on Tue Nov 03, 2009 9:03 pm

kalau pasang ni moto kite kene setting balik ke ecu nye?barang ape lg kene tukar?

syafiadam

Posts : 10
Join date : 2009-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Tue Nov 03, 2009 9:43 pm

selalunya tukar blok ni kena tune balik sikit dari segi idling ngan injecction la..nak support blok besar...selalu tukar set blok ngan gasket la...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by syafiadam on Wed Nov 04, 2009 9:12 am

moto aku da ade bunyik knocking la taj...tu yang start2 nak survey tu...sebab yg ori nye pon mahal lar...alang2 jadi street fighter terus la...aku takot kng anta kedai barai moto aku tp pigi tadak...hmmmm

syafiadam

Posts : 10
Join date : 2009-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Wed Nov 04, 2009 9:41 am

ooo...ori dalam rm500 aku bleh dapat...

kalau yg tdr ni ramai yg rekemen even kat indo brand ni diakui bagus...harga tu aku tak dapat lagi pasal stok payah nak cari...

nanti aku update once dapat..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by syafiadam on Wed Nov 04, 2009 10:46 am

taj..kalau aku masok blok ni...moto boleh hi remp lelame ke?blh bawak jalan jejauh ke?

syafiadam

Posts : 10
Join date : 2009-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Wed Nov 04, 2009 11:01 am

boleh ja..blok besar pickup kuat la..isu yg selalu berbangkit durability la..

tahan tak tahan ja...kalau yg original material diasil dan forged piston..kalau yg aftermarket ni macam2 material...tgk kualiti...

tdr ni ramai yg komen bagus ..kat india pun recognised ketahanan dia dan dah siap ada bikers yg x ray tgk material tdr ni ..huhuhu

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by syafiadam on Wed Nov 04, 2009 11:32 am

agak2 la taj kalau da modi blok ni...brg pe yg kene aku tukar lagi ek?

syafiadam

Posts : 10
Join date : 2009-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Wed Nov 04, 2009 11:55 am

tukar blok jer la...unless nak tambah brg lain macam racing camshaft...dan etc.....cooper gasket recommended dipakai kalau dah tukar blok...tahan sikit..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by syafiadam on Wed Nov 04, 2009 12:20 pm

nanti hang pm aku brape kos sume ni ok....cooper gasket,cam shaft ngan blok ok...bg la hage baik sket...nanti aku pertimg\bangkan...

syafiadam

Posts : 10
Join date : 2009-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by sirfz on Fri Nov 06, 2009 2:04 am

yang ni aku pun minat gak ni. moto comot takpe, janji enjin top.

sirfz

Posts : 8
Join date : 2009-11-06

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by sirfz on Fri Nov 06, 2009 2:05 am

nanti ada info bagitau.

sirfz

Posts : 8
Join date : 2009-11-06

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Fri Nov 06, 2009 5:28 pm

ok..kalau ada aku update..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by mizi on Mon Nov 23, 2009 1:46 am

bro pakej ni sume bpe?leh nyimpan duit skrgni,skali tukar blok n msuk racing cam tu

mizi

Posts : 7
Join date : 2009-11-23

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Mon Nov 23, 2009 4:43 am

ni brg yg diakui material bagus..stok habih..aku pun tgh cari stok ni..

bajet brg saja dalam rm600 la (blok, piston, ring, cam)

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by buana07 on Wed Dec 02, 2009 10:08 pm

nak beli kat temerloh, mahal plak harga, 62mm rm220, tapi utk lc punya... barang x tau camner kualiti dia... baik xyah beli...

buana07

Posts : 424
Join date : 2009-11-23
Age : 35
Location : Temerloh

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Wed Dec 02, 2009 11:07 pm

rm220 tu boleh pakai tapi maybe short term ja..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by afiq on Thu Dec 10, 2009 8:58 am

syafiadam wrote:nanti hang pm aku brape kos sume ni ok....cooper gasket,cam shaft ngan blok ok...bg la hage baik sket...nanti aku pertimg\bangkan...


seperti keterangan diatas, aku juga amat memerlukan maklumat diatas..... nak wat projek baru....

afiq

Posts : 21
Join date : 2009-10-20
Age : 28
Location : Sungai Chua, Kajang, Selangor

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Thu Dec 10, 2009 9:12 am

huhu..aku dok tunggu ada stok ja...bloksaja dalam rm350-400...yg lain2 tu dalam seratus dua la..

benda ni mmg payah dan diakui elok..huhuhu

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by sid on Tue Dec 15, 2009 9:52 pm

kalo nak amik murah masuk je barang lc 135 ke fz korang. aku tau sebab aku punye blok guna lc 60mm faito 200rm. tuka racing camshaft gak n spring racing alang2 nak men street. tapi nak tanya abang taj ni. fz and lc sume same kecuali piston fz lebih besar, tapi tengok sume system 90% same just skit lain la. kalo guna block lc ni hebat tak jalan?

sid

Posts : 16
Join date : 2009-12-15

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Tue Dec 15, 2009 10:07 pm

blok ngan head ja ada sama,,,engine parts lain...

actually mmg ramai yg kawinkan block dan head LC kat fz..cuma persoalannya nak dapatkan blok yg betul2 kualiti,,,,

kalau yg murah tu jaga2 la....tak tahan...kalau nak pakai sat ja okja.,tapi kalau nak pakai lama dan long distance better cari yg berkualiti,..

ikut diagnose dgn dyno test kalau nak top cepat tukar racing cam 280 degree ja..tak payah tukar blok...

dan kalau untuk long distance better tukar 60mm ja...

top speed tak beza sgt cuma nak dapat top cepat sikit la..

ini telah di test dgn dyno sendiri.....

harap maklum...so kalau tukar dua2 perormance wise sama ja sama ada tukar blok dan tukar cam sahaja...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by sid on Thu Dec 17, 2009 3:15 pm

tapi from what i heard lah faito block are of good quality rather than the normal racing block. hmm jadi bro taj skarang cakap walaupun aku tukar block 60mm faito and low cam racing jadi theres no difference to my top speed lah just it reaches top speed faster than normal lah? hmm kalau tu yang bro taj cakap jadi macam mane nak naikkan top speed fz pegi ke 180km and long lasting jugak?

sid

Posts : 16
Join date : 2009-12-15

View user profile

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by taj on Thu Dec 17, 2009 3:20 pm

main sproket dan kena tau gearing dalam enjin la...thats out of my knowedge...

itu base on dyno run saja...

selalunya nak dapat speed lebih turunkan sproket kecik sikit sebab dah power lebih dekat enjin..

actually juga dgn sistem lain sepeti ekzos dan injection untuk dapatkan max output power..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 37
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: TDR RACING BLOK 60MM RM350

Post by Sponsored content Today at 1:18 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum