taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


salam perkenalan.. orang melaka di sini.. pin pin..

View previous topic View next topic Go down

salam perkenalan.. orang melaka di sini.. pin pin..

Post by ahmad achapp on Sat Jun 29, 2013 12:21 am

Nama: ahmad asyraf
Nickname: achapp.. nak lg pendek chap.. pun boleh..
Negeri: melaka area kawasan jerebu tahap bahaya bukit rambai
Profesyen: tukang repair
Status: single
Umur: 24
No plate: belum ada.. loan baru lulus ptg td.. nnt sy update.. 4thn nk hadap ni..
Hobi: membaiki, mengubahsuai, dan menambah baik sesuatu barang..

Nak mencari sahabat di kalangan geng fz150i nnt boleh dating tepi pantai..

Kenapa beli fz150i?

1) maintenence sistem bahan api yg mudah.. dah malas nk pusing2 carb..
2) kalau nak modi pun sistem efi ni straight foward..
3) saya ni ketegori tinggi orgnye.. so nampak tak patut kalau ride ex5, wave, dsbgainya..
4) dah tua.. tak main moto yg lajunya bertahan sekejap sahaja..
5) nak beli sbk pun nampak tak patut.. tak mampu satu hal..
6) moto nk jimat minyak sbb motor mencari rezeki.. kalau boleh sebulan sekali dua je tuang lepas pakai fz ni.. sebelum ni pakai lc gear5.. full tank tahan 3 hari je klu ride average 90kmj..
7) fz ni kalau modi pun tak nampak kerempitannya.. tp lebih kpd kematangannya..
Cool klu bwk g kje, parking, org malas nak pinjam buat motor runner.. mane ade runner pakai fz..
9) aku minat r15..
10) dah penat layan lc modi..

Senarai barang2 dan idea nak modi lepas motor keluar nanti

1) tukar sport rim.. masuk sport rim enkei lc gear 5.. rim belakang dia dah semamangnye lebar.. dan tak lupa disc brakenya sekali.. caliper depan dua piston dr yamaha lagenda ori nissin pasang kat disc brake belakang fz tu nanti..
2) tukar atau swap tayar.. tayar belakang ori fz pasang kat depan.. tngok kena ke tak..
3) belly pan dan fork protector
4) clip on handle tngk la yg mne cun, berkualiti dan harga yg kompetitif dgn barang..
5) leo vince carbon.. kalau dpt 2nd hand leo vince carbon modi jd mcm ekzos ktm duke.. layan naked.. kalau tak ada layan leo vince panjang dan full fairing r15..
6) nk cri swing arm alloy.. nak kurangkan berat keseluruhan motor..
7) nak buang terus fungsi cable plug.. nak try rnd guna coil on plug.. sila google..
Cool k&n ori air filter untuk fz + cold air intake.. sila google..
9) nak maksimumkan operasi enjin std..
10) convert habis r15..

Semua yang di atas adalah idea saya sahaja.. nak merealisasikannya perlukan modal yg besar..

So step by step..

Sekian terima kasih sebab sudi baca.. idea tu nak copy pun boleh.. amik laa..




ahmad achapp

Posts : 1
Join date : 2013-06-28

View user profile

Back to top Go down

Re: salam perkenalan.. orang melaka di sini.. pin pin..

Post by mindbreakurz on Wed Jul 03, 2013 10:30 pm

welcome2..... XD

mindbreakurz

Posts : 143
Join date : 2012-10-08
Age : 25
Location : Skudai, Johor

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum