taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


starter eletrik x leh start

View previous topic View next topic Go down

starter eletrik x leh start

Post by redzuanzone on Mon Mar 29, 2010 12:09 am

aku bru tggal seminggu motor nie blik kg pastu bile blk nk start engin x leh ke pakai manual guna kaki ler d...naper erk muskil? motor bru pakai 6 bulan bateri ker atau ader masalah lain...sila kekwn bg pendapat

redzuanzone

Posts : 8
Join date : 2010-03-15
Age : 40
Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by taj on Mon Mar 29, 2010 12:26 am

kadang2 kat starter tu macam berkarat sikit, then bro spray wd40 ka kat celah starter tu...

maybe jugak bateri ada weak sikit, then bro boleh recaj

ataupun lepas start bro boleh riding jauh2 sikit untuk recaj batteri masa riding...

kalau motor baru dan jarang bawak susah nak rosak starter coil..

by the way motor bro standard dan parking motor kat area terbuka atau berbumbung?

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by wrc3554 on Wed Mar 31, 2010 2:04 am

Salam..nak cite xperience sikit pasal xleh stat ni..penah kene aritu.sbelum kene aku paking kt basement ok aje, tapi lepas paking open jadi mcm 2. igt bteri, dah tuka dah..tp jadi balik...tp skang da ok pulak.betul2 xpham..puas cek moto..tapi xjmpe jawapan..kot2 taj bole xplain..tq

wrc3554

Posts : 1
Join date : 2010-02-09

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by taj on Wed Mar 31, 2010 2:28 am

selalunya kat starter tu di naik karat sikit atau teroksida..so contact maybe tak cun..

caranya sama ada bukak panel kat starter tangan tu then cuci dgn kertas pasir atau kain atau cara nak senang spray ja wd40 kat area starter bagi cun balik contact point...

selalunya ok la..

betul selalunya penyakit ni kalau parking kat open area atau kena hujan...

lama2 naik karat la..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by muhammedhafiezd on Mon Apr 12, 2010 7:13 pm

ah ah la...moto aku pon jdi mcm tu...jarang sgt pkai,aritu dkt 2 bulan tk jln aku duk johor jap.tk taula,try tnye pomen cina tu dia ckp suh ganti benda dlm kt suis,bile tnye ape dia, pomen ckp tk tau...skang nie aku pkai kick start je.nk tryla ape yg bro Taj ckp.mane tau bekesan ke... bounce

muhammedhafiezd

Posts : 2
Join date : 2010-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by fz8852 on Tue May 18, 2010 4:00 pm

ATAUPUN BOLEH SERVICE STATER..
SERVICE DALAM 20INGGET JER..
WAT SNDR PN BOLEH.. Mad

fz8852

Posts : 13
Join date : 2010-05-16

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by aiman1109 on Sat May 29, 2010 12:41 am

ataupun paling snang kick stater je la

aiman1109

Posts : 187
Join date : 2010-05-19
Age : 40
Location : Kuching

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by PJB1498 on Sat Aug 07, 2010 9:46 pm

salam.. aku dah kena dah benda ni...
puncanyer yg aku dapat detect, enjin n moto tak run lama sangat.. beteri tak sempat charge. mana nak sempat tempat keja kat depan umah. start n jalan dalam 4 minit dah sampai tempat keja..
tapi kalau ride jauh2 sikit... okey plak starter.

PJB1498

Posts : 84
Join date : 2010-05-09
Age : 36
Location : Serdang, kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by aiman1109 on Sat Aug 07, 2010 10:00 pm

gear tak neutral kot coz neutral switch assy rosak,

aiman1109

Posts : 187
Join date : 2010-05-19
Age : 40
Location : Kuching

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by 3231 on Sat Dec 17, 2011 1:29 pm

salam bro n kawan2....nk tnya nie pasai starter....saye beru basuh tetibe x boleh dh gune starter..haha Very Happy lawak pon ade gak...demam ke ape motor tu? tlg ek bro2 n kwn2..hehe

3231

Posts : 32
Join date : 2011-07-27

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by ameer5443 on Sat Dec 17, 2011 3:32 pm

cube check fius n bateri.. kadang2 bende nie yang tak jejak.. hehe

ameer5443

Posts : 10
Join date : 2011-08-09
Age : 23
Location : cheras,kuala lumpur

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by 3231 on Tue Dec 20, 2011 7:22 pm

ok2...thanx bro... Very Happy

3231

Posts : 32
Join date : 2011-07-27

View user profile

Back to top Go down

Re: starter eletrik x leh start

Post by Sponsored content Today at 9:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum