taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

View previous topic View next topic Go down

modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by toman88 on Mon Nov 15, 2010 8:22 am

product= review/price
contoh:
exzos AHM=puasati sbb bunyi mcm superbike/rm 400
tayar COMET= depn;80/90,blkg;100/80../dpn/bklg;rm90/rm120


jom kita kongsi info,wat inspirasi fzian laen...hehe

toman88

Posts : 11
Join date : 2010-09-14

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by viper096 on Mon Nov 15, 2010 12:55 pm

good2...xterpk sblum ni...

viper096

Posts : 91
Join date : 2009-12-29
Location : sungai buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by fathul on Mon Nov 15, 2010 11:32 pm

toman88 wrote:product= review/price
contoh:
exzos AHM=puasati sbb bunyi mcm superbike/rm 400
tayar COMET= depn;80/90,blkg;100/80../dpn/bklg;rm90/rm120


jom kita kongsi info,wat inspirasi fzian laen...hehe

bro..exzos AHM 2 y CF nye kew or y biase?

fathul

Posts : 137
Join date : 2010-01-02

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by taj on Tue Nov 16, 2010 12:00 am

biasa la tu harga tu...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by viper096 on Sun Nov 28, 2010 1:28 pm

bro toman..sila kasi tau exos yg maner??

ngah cari2 exos gak ni....

taj...unk fz ni kan, exos yg boleh "macm" superbike aper ek??yg paling terbaek la...

viper096

Posts : 91
Join date : 2009-12-29
Location : sungai buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by nik2121 on Sun Nov 28, 2010 1:53 pm

viper096 wrote:bro toman..sila kasi tau exos yg maner??

ngah cari2 exos gak ni....

taj...unk fz ni kan, exos yg boleh "macm" superbike aper ek??yg paling terbaek la...

bagi pendapat den,
ekzos yg macam superbike yg paling terbaik, adalah jenama yg geng2 sbk slalu pakai
cam leo vince, termignoni, dll Twisted Evil
harga, paling koman rm2k Laughing

tp yg ni utk r125, tak tau leh sumbat kat fz ke tak... Razz

nik2121

Posts : 60
Join date : 2009-10-20

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by viper096 on Sun Nov 28, 2010 2:26 pm

ni nk msuk kat fz la..

viper096

Posts : 91
Join date : 2009-12-29
Location : sungai buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by Juploful on Sun Dec 05, 2010 12:30 am

salam. haku baru 2 minggu pakai moto ni. kalau aku ade tukar ekzos.. ade pape masalah ke dgn warranty aku??

Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 28
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by fathul on Sun Dec 05, 2010 4:16 am

Juploful wrote:salam. haku baru 2 minggu pakai moto ni. kalau aku ade tukar ekzos.. ade pape masalah ke dgn warranty aku??

xde..jgn kacau enjin je..klu dah 2kar ekzos..p setting balik..br umm!!!!

fathul

Posts : 137
Join date : 2010-01-02

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by Juploful on Sun Dec 05, 2010 5:06 pm

alamak bro.. masa aku tukar ekzos.. aku dah cakap dah ngan kedai tu suruh setting.. dia cakap dah ok dah. x payah setting. tapi tima aku start enjin mmg timing ok pon. Bila bawak pon aku rasa ok je.. cuma bila lepas throttle tu, kadang2 meletup skit bunyi ea. mmg x payah setting ke kalau camtu? untuk makluman, aku pakai turboR exhaust murah je dalam rm145 je..


Last edited by Juploful on Sun Dec 05, 2010 5:08 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : tertinggal perkataan)

Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 28
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by fathul on Tue Dec 07, 2010 1:19 am

aku pn pki turbor gk..xpew..janji sedap..ko g je setting..tp dye cas r..aku ary 2 dye caj rm50.. hoho..tp sedap r..dye buka minyk skit..sambil2 2 dye cek skali pebende y rosak..sbb aku jatuh moto ary 2..2 y mtk dye seting skit,. klu ekzos letop 2 setting balik..pas 2 bli la plug y lebih api..br ummm!!!!

fathul

Posts : 137
Join date : 2010-01-02

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by Juploful on Wed Dec 08, 2010 3:02 am

ohooo... orait2... aku cuba geng.. hehe... tq geng... sunny

Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 28
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by taj on Wed Dec 08, 2010 9:00 am

tukar ekzos boleh void warranti...

ekzos yg ada ni setakat aksesori tak tambah hp...cuma pickup akan rasa ringan dan top tak dak beza sgt...

kalau suka letup2 tu backfire sebab tgh laju tiba2 slow...disebabkan ekzos ni free flow , angin terus keluar tanpa back pressure so dia letup...dan kalau rasa semput atau letup2 banyak kena bagi rich sikit fuel untuk dapat combustion yg cantik dan kurang letup

pakai free flow ni mmg bunyi besar tapi kesan jangkapanjang adalah takut effect piston ring...lama2 akan longgar sebab chamber takdak backpressure yg cukup...

tu la yg boleh bagitau..

satu lagi jgn harap nak bunyi sbk 4 inline sebab fz single silinder..yg mungkin boleh dapat adalah bunyi pompompom yg sedap/bass yg syahduu...

ekzos yg mcm sbk kalau yg betul2 untuk 150cc ada...tapi harga mmg mahal sebab diorang dah rnd untuk tambah hp...selalunya rm2000 ke atas...

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by Juploful on Wed Dec 08, 2010 5:49 pm

la... warranty batal ke? adoi.... effect kat enjin la pulak... baru jek beli exhaust ni... rugi plak duit rasanya..... adoi adoi adoi.... Crying or Very sad

Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 28
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by taj on Wed Dec 08, 2010 6:08 pm

Nak pakai boleh tapi kalau nalk pi servis center nak claim waranty tukar la ke asal

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by Juploful on Sun Dec 12, 2010 3:05 am

cadang camtula tu.... haha... oleh kerana bro cakap boleh effect kat enjin.. aku nak tukar ke standard baliklah... sayang ni moto ni.. ape2 pon... tq bro..
sunny

Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 28
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by taj on Sun Dec 12, 2010 7:45 am

bukan pakai terus rosak...tapi mengikut cara pemanduan dan kesan jangkamasa panjang..

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492

taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 38
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: modi yg anda buat dkt fz dan review productnya..

Post by Sponsored content Today at 4:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum