taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


Salah ke naik FZ pakai fullface?

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by adi.putera on Thu Jun 02, 2011 4:50 pm

Malas nak cite panjang². Sedang aku panaskan enjin lepas mkn di Ampang Point, tiba² ada satu group bebudak naik moto tutttttt...(model moto terpaksa dirahsiakan bagi menjaga hubungan baik dgn ahli lain dari model yg sama) sound aku:

"Bro, apa barang naik FZ pakai fullface. Klau lu roket 250 baru cun"

Bengkek lak aku rasa.

Klau korang kat tmpt aku, apa korang rasa? Salah ke pakai fullface naik FZ? Klau salah, bg sebab. Klau tak salah pun, bagi sebab.

adi.putera

Posts : 6
Join date : 2010-11-29
Age : 32
Location : Taman Melawati

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by RoachJMP7850 on Thu Jun 02, 2011 5:04 pm

kalau aku jawab balik..aku beli fullface pakai duit aku ke duit bapak kau..suka ati akulah duit aku..

apa salah pakai fullface..keselamatan lebih terjamin dari helmet biasa..bkn tok bergaya..selama aku kai fullface,semua orang respek..begitu gak rider2 lain...kelajuan x penting..keselamtan penting..

duit kite suka ati kite ar nak pakai helmet apa..betul?
[i][b]

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by adib2311 on Thu Jun 02, 2011 5:43 pm

Ni mesti ayat budak2 MOPED Rempit ni. Bro2 SBK xkan kata camtu kat Rider FZ. Abaikan je...wat bodo je. Xpayah layan org sampah camtu.

adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by johhny_perk on Thu Jun 02, 2011 6:59 pm

soalan yg same penah aku tanye kt diri sendri... tp... ade aku kesah ape dorg nk ckp.... hape aku pedulik...ape aku nk pkai aku bli pkai duet aku.... so if ada yg nk nk provok ngan soalan cm2 biar kan saje ...... start motor n blah dr tempat kejadian.. sebelom............

johhny_perk

Posts : 98
Join date : 2011-04-04
Age : 30
Location : kajang/shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by zulf on Thu Jun 02, 2011 7:01 pm

Helmet fullface tercipta dan dicipta adalah untuk menghindari kecedaran muka dan kepala yg serius...so kalau mamat2 camtu yg cakap kat rider yg menggunakan FULLFACE baik biarkan sahaja...

Yang penting DRESS FOR THE CRASH NOT FOR THE BIKE! Wink

zulf

Posts : 585
Join date : 2010-12-28
Age : 38
Location : Bandar Tun Hussein Onn, Cheras

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by johhny_perk on Thu Jun 02, 2011 7:05 pm

zulf wrote:Helmet fullface tercipta dan dicipta adalah untuk menghindari kecedaran muka dan kepala yg serius...so kalau mamat2 camtu yg cakap kat rider yg menggunakan FULLFACE baik biarkan sahaja...

Yang penting DRESS FOR THE CRASH NOT FOR THE BIKE! Wink

thumbs up... bro zulf... cheers

johhny_perk

Posts : 98
Join date : 2011-04-04
Age : 30
Location : kajang/shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by Kepci on Thu Jun 02, 2011 7:23 pm

betul ckp bro zulf tu.. lagi pun pd pendapat sy, lebih baek kita berjaga2, kalau da accident tu, dpt mengurangkan lagi risiko kecederaan. n 1 lagi, law pakai helmet ms la katakan , rasa x selesa sebab moto kita tinggi, so bila angin masuk kt dagu, pergghh.. bingit rasenya.. tu pendapat peribadi saya shj.

Kepci

Posts : 66
Join date : 2011-04-23
Age : 38
Location : kelana jaya - tanah merah - mana2 nak pergi

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by ~b0c3T~ on Thu Jun 02, 2011 7:24 pm

>..tak tahan ayat ni "Bro, apa barang naik FZ pakai fullface. Klau lu roket 250 baru cun"
klu aku jawab balik, " haa la aku pakai full face sbb motor aku ley cecah sampai 250 la der, lu punya motor baru 140 pun dh ketuk meter sbb tu lu pakai Mah Seng 88 je mmmuuuaaahaahaa..

>..actually motor under bone la ni pn dh mula pakai full face, bukan atas sebab mau bergaya tapi sebab mau safety maa..lagi satu maybe sebab dia jeles kt hg ley pakai full face dan dia x mampu sbb tu ley jd gak gamaknye..

>..pedulikan semua tu, duit hg ikot suka hg nak pakai apa pun..safety 1st ok Cool ..

~b0c3T~

Posts : 279
Join date : 2009-10-23
Age : 28
Location : Kangar, Perlis

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by Kepci on Thu Jun 02, 2011 7:26 pm

ala bocet, mamat yg ckp camtu pun xde sen nk beli fz, inikan plak nk roket 250.. haha.. lawak2 Laughing

Kepci

Posts : 66
Join date : 2011-04-23
Age : 38
Location : kelana jaya - tanah merah - mana2 nak pergi

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by lurhaysR15 on Thu Jun 02, 2011 9:03 pm

sume komen2 korg dh bg.. aku nk bg tambah nasi pun, rasenye dh cukup ayat2 korg. aku wt dek jer.. ADA AKU KESAH? ayat aku klu dorg ckp kt aku cmtu.
FULLFACE, GLOVE, PADDING, semua tu utk safety... bdk lc, ex5 pun ade yg pakai fullface n sbgnye. x heran pun.. ish.. kang aku.. ishh dia ni kang... ishhh.. zulf... tarik tangan aku nii.. ringan je rase.. Evil or Very Mad Twisted Evil

lurhaysR15

Posts : 595
Join date : 2011-04-19
Age : 37
Location : kuale kangsor/ shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by zulfika on Thu Jun 02, 2011 9:13 pm

dy xtaw risiko kt jlan raye,klau aq mmg akn wt xtaw lgkn xdgar,law x mmg jd la bdak yg aq dh knekn mse tu,anyway xsalah n lg bgos pky,sbb sorg kwn aq dh ninggal sbb kple dy terhantuk kt tiang besi n dagu dy patah,kate kwn aq yg tgk mse nk kebumikn,dagu dy jatuh n tetap nmpk jatuh bile dh ikat gune kain(pham2 je la law dh ptah an)

zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 24
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by shinji88 on Thu Jun 02, 2011 11:54 pm

otak sempit budak2 tu...spm pon fail gamaknya....tu jer yg mampu aku cakap....


shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 28
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by bye5070 on Fri Jun 03, 2011 2:13 am

ahaha..mamat tu belum ase langgar haiwan lg kor..baru die tau fullface tak fullface la pastu..ak pki KHI pn tandukny tercabut..kalo pki MS88,xtau r pe yg tercabut..hahaha

bye5070

Posts : 45
Join date : 2011-05-05
Location : sg buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by RoachJMP7850 on Fri Jun 03, 2011 2:18 am

bye5070 wrote:ahaha..mamat tu belum ase langgar haiwan lg kor..baru die tau fullface tak fullface la pastu..ak pki KHI pn tandukny tercabut..kalo pki MS88,xtau r pe yg tercabut..hahaha
kepala dia ar tercabut..

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by Juploful on Fri Jun 03, 2011 2:33 am

hahaha.. tu la manusia.. gayat la bro orang camtu.. pedulikkan jek.. banyak org camtu di sekeliling.. kat tempat keje aku pon, ramai yang pelik tengok aku pakai glove... adoi2.. ape daa.... gayat! aku dress for crash.... bukan nak nyemat jek.. buruk sangka tul manusia cam tu...

Juploful

Posts : 75
Join date : 2010-11-23
Age : 28
Location : Seremban, N9

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by Gundamrider46 on Fri Jun 03, 2011 2:35 am

aku penah pkai fullface time booking fz aku...pastu ader la otai kt kedai tu tanye.."ko pkai helmet nie naik moto aper"...aku jwb naik kapcai jer...tgh booking fz bru...lps tu die ckp, "owh moto besar ok la tu...kalo kapcai nnt nmpk mcm masuk cubprix plak"...
tp aku respek kt otai nie...sbb die lg suke kalo sume rider kt msia nie pkai fullface...safety katenye...

Gundamrider46

Posts : 173
Join date : 2010-01-17
Age : 32
Location : shah alam

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by bye5070 on Fri Jun 03, 2011 2:40 am

g mam la depa tu..ap pn xbley..wat letih j lyn diorg..mcm kanak2 bru dpt basikal..kelam kbt j..hihi
btol tu roach..memg kepala r trcabut..tp time tu die da xleh pk la..duk pk nk jwb soalan kat dlm j..(phm2 la y)

bye5070

Posts : 45
Join date : 2011-05-05
Location : sg buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by topeqkun on Fri Jun 03, 2011 2:42 am

pagi td aku balik keje ade sorg rider ni bawak 125z pakai fullface. dan cara tunggangannya mmg aku menyampah sebab suka hati cilok menyilok tgh2 jam dan di antara kete2 tu, pastu bawak motor plak terkinja2 cam beruk, laju plak tu... katekan kalau tiba2 mamat ni terlanggar side mirror and tergolek dog, klau dia pakai MS88 kompem telinga dia hilang sebelah.. tp mamat ni pakai fullface sbb mmg dia tau dia bwak motor cam haram dan klau dia jatuh pon mmg selamat la muka dia yg xhensem tu.. so pikir2 la sendri...

topeqkun

Posts : 206
Join date : 2011-01-24
Age : 32
Location : Shah Alam

View user profile http://www.guaemas.com/

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by topeqkun on Fri Jun 03, 2011 2:43 am

bye5070 wrote:g mam la depa tu..ap pn xbley..wat letih j lyn diorg..mcm kanak2 bru dpt basikal..kelam kbt j..hihi
btol tu roach..memg kepala r trcabut..tp time tu die da xleh pk la..duk pk nk jwb soalan kat dlm j..(phm2 la y)

bole tuju lagu? Razz

topeqkun

Posts : 206
Join date : 2011-01-24
Age : 32
Location : Shah Alam

View user profile http://www.guaemas.com/

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by PlateStandard on Fri Jun 03, 2011 8:20 am

adi.putera wrote:Malas nak cite panjang². Sedang aku panaskan enjin lepas mkn di Ampang Point, tiba² ada satu group bebudak naik moto tutttttt...(model moto terpaksa dirahsiakan bagi menjaga hubungan baik dgn ahli lain dari model yg sama) sound aku:

"Bro, apa barang naik FZ pakai fullface. Klau lu roket 250 baru cun"

Bengkek lak aku rasa.

Klau korang kat tmpt aku, apa korang rasa? Salah ke pakai fullface naik FZ? Klau salah, bg sebab. Klau tak salah pun, bagi sebab.


naik fz pkai fullface x salah.. org yg ckp tu yg salah.. dia nk pk cun x cun ja.. kalo dia terbasbas msa pkai ms, then cemey muka, cun ke x?

PlateStandard

Posts : 44
Join date : 2011-04-08
Age : 24
Location : Penang / Arau

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by RoachJMP7850 on Fri Jun 03, 2011 3:03 pm

topeqkun wrote:
bye5070 wrote:g mam la depa tu..ap pn xbley..wat letih j lyn diorg..mcm kanak2 bru dpt basikal..kelam kbt j..hihi
btol tu roach..memg kepala r trcabut..tp time tu die da xleh pk la..duk pk nk jwb soalan kat dlm j..(phm2 la y)

bole tuju lagu? Razz
tak payah!

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by topeqkun on Fri Jun 03, 2011 5:09 pm

RoachJMP7850 wrote:
topeqkun wrote:bole tuju lagu? Razz
tak payah!

apa pon xbole.. Very Happy

topeqkun

Posts : 206
Join date : 2011-01-24
Age : 32
Location : Shah Alam

View user profile http://www.guaemas.com/

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by RoachJMP7850 on Fri Jun 03, 2011 6:09 pm

topeqkun wrote:
RoachJMP7850 wrote:
topeqkun wrote:bole tuju lagu? Razz
tak payah!

apa pon xbole.. Very Happy
mala kulu kala...mala kulu kala...(apa pon x boleh..)

RoachJMP7850

Posts : 793
Join date : 2011-02-25
Age : 96
Location : bee pee

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by fadhfuad on Tue Jun 07, 2011 12:20 am

"helmet RM10, kepala pon RM10"

fadhfuad

Posts : 8
Join date : 2010-11-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by bye5070 on Tue Jun 07, 2011 2:44 am

RoachJMP7850 wrote:
topeqkun wrote:
RoachJMP7850 wrote:
topeqkun wrote:bole tuju lagu? Razz
tak payah!

apa pon xbole.. Very Happy
mala kulu kala...mala kulu kala...(apa pon x boleh..)

ahahaha..mulamulaakurakurabangla ( tuju spanar j)
hahaha

bye5070

Posts : 45
Join date : 2011-05-05
Location : sg buloh

View user profile

Back to top Go down

Re: Salah ke naik FZ pakai fullface?

Post by Sponsored content Today at 9:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum