taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


...camne nk dptkn best handling ekk??motor ni??...

View previous topic View next topic Go down

...camne nk dptkn best handling ekk??motor ni??...

Post by azmi ibrahim on Fri Aug 19, 2011 1:01 am

...Salam semua,hr ni cukupla 3 hari aku ride Fazer hitam aku ni,setelah aku trade in kn WaveRS aku yg x smpai setahun tu! maklumla motor underbone,tangkap pinggang woohh bg aku yg dah 35ring ni!...Pagi td adalah 1st long riding aku ke Melaka, ada hal kematian.So dpt lah test ride motor ni.Setelah disesah dlm kelajuan 120kmh ke atas,didapati kestabilannya ada kureng skt.Motor terasa berbuai2 ketika mencelah disisi lori2 dan bas2 dan yg ketara skali apabila meluncur atas line putih. Adakah disbbkn faktor tayar(michelin pilot 100/80R-DURO 80/90F)?...Ataupun fork dpn nk kena turun skt...atau nk kena pakai damper?...Ada x petua nk dptkn suspension dan handling yg terbaek?...mintak share gang...TQ..

azmi ibrahim

Posts : 12
Join date : 2011-08-15
Age : 40

View user profile

Back to top Go down

Re: ...camne nk dptkn best handling ekk??motor ni??...

Post by arre19 on Fri Aug 19, 2011 1:35 am

standedla kalau lalu sblah lori2 bas2 tu mmg akan terbuai sbab angin..lgpon fz ni x berfairing so dye x potong angin cantik cm moto yg ade fairing..klau turunkan fork dpan pon,x bnyk yg boleh diturunkn..damper plak besenye utk moto2 yg cc besa..kalau fz ni x pkai pon xpe rasenye..petua sy,knali moto anda sebaiknye..dgn itu anda bleh mengawal moto anda dgn baik.. Very Happy

arre19

Posts : 11
Join date : 2011-06-04
Age : 24
Location : seremban..

View user profile

Back to top Go down

Re: ...camne nk dptkn best handling ekk??motor ni??...

Post by black.zaku on Fri Aug 19, 2011 9:51 am

arre19 wrote:standedla kalau lalu sblah lori2 bas2 tu mmg akan terbuai sbab angin..lgpon fz ni x berfairing so dye x potong angin cantik cm moto yg ade fairing..klau turunkan fork dpan pon,x bnyk yg boleh diturunkn..damper plak besenye utk moto2 yg cc besa..kalau fz ni x pkai pon xpe rasenye..petua sy,knali moto anda sebaiknye..dgn itu anda bleh mengawal moto anda dgn baik.. Very Happy

tol2..
aq setuju... aq pki cbr 150 pn bukn main buai lg... trus angn lintang dia bg... moto fz ni lg ringan dri cbr.. so... memg adat cam 2....

black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: ...camne nk dptkn best handling ekk??motor ni??...

Post by Dzeeky on Fri Aug 19, 2011 10:10 am

arre19 wrote:standedla kalau lalu sblah lori2 bas2 tu mmg akan terbuai sbab angin..lgpon fz ni x berfairing so dye x potong angin cantik cm moto yg ade fairing..klau turunkan fork dpan pon,x bnyk yg boleh diturunkn..damper plak besenye utk moto2 yg cc besa..kalau fz ni x pkai pon xpe rasenye..petua sy,knali moto anda sebaiknye..dgn itu anda bleh mengawal moto anda dgn baik.. Very Happy

aku pun setuju.... cheers

Dzeeky

Posts : 27
Join date : 2011-08-09
Age : 40
Location : Cheras, KL

View user profile

Back to top Go down

Re: ...camne nk dptkn best handling ekk??motor ni??...

Post by azmi ibrahim on Sun Aug 21, 2011 2:13 am

...Tq gang atas pendapat korang.... bukan apa fren, aku cuma compare dgn motor2 yg aku pernah pakai dulu mcm rxz 5peed,TZR,TZM..... motor ni agak stabil kondisi nya, walaupun lari 180kmh..... lg satu nk tanya kt korang ekk, fz ni tyr belakang yg paling besar dan lebar (rim std) saiz berapa boleh masuk? Ada sapa2 yg berpengalaman pakai tyr besar2 x?...

azmi ibrahim

Posts : 12
Join date : 2011-08-15
Age : 40

View user profile

Back to top Go down

Re: ...camne nk dptkn best handling ekk??motor ni??...

Post by Sponsored content Today at 9:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum