taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
First time use :) EmptyMon Oct 15, 2018 12:50 pm by Fqrid

» nak tanyo pasal tayar..
First time use :) EmptyTue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
First time use :) EmptyWed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
First time use :) EmptyTue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
First time use :) EmptyThu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
First time use :) EmptyThu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
First time use :) EmptyThu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
First time use :) EmptyFri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
First time use :) EmptyTue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


First time use :) Empty
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
May 2019
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar


First time use :)

Go down

First time use :) Empty First time use :)

Post by fslfnd on Thu Dec 22, 2011 9:42 pm

okay. so, saya akan dapat FZ baru saya dalam minggu ni. of course, semua org nak jaga enjin dia kan.so, nak mintak bros/sifus/mahagurus/otais sekalian, ape cara nak jaga enjin ni semua.saya tgk kat forum ade masuk bab 'fuel injector maxoil' la, yg 20km kena servis minyak hitam la. 1000km baru boleh pecut. tak paham lah semua tu. maklum lah, budak baruu . trimas atas tunjuk ajar afro

fslfnd

Posts : 6
Join date : 2011-12-08
Location : Setiawangsa,Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

First time use :) Empty Re: First time use :)

Post by fslfnd on Thu Dec 22, 2011 9:43 pm

lagi satu, saya rasa ade org sebut pasal break in.saya rase nk tau lebih lanjut lah pasal tu. Smile

fslfnd

Posts : 6
Join date : 2011-12-08
Location : Setiawangsa,Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

First time use :) Empty Re: First time use :)

Post by irfanhalim on Fri Dec 23, 2011 2:44 am

paling basic, sbelum 500km pertama pastikan rpm untuk setiap gear under 5k. lepas 500km tu, sbelum 1000km, rpm under 7.5k untuk setiap gear. ni je la yang penting. ni soft break-in (kalau tak silap la) nama dia. yang kata tuka EO 20km 1st tu hard break-in. aku taktau sangat yang tu. sila refer pada otai2.
ha, 1 lagi jangan lupa, baca bismillah stiap kali nak mula ride.

irfanhalim

Posts : 11
Join date : 2011-11-28

View user profile

Back to top Go down

First time use :) Empty Re: First time use :)

Post by fslfnd on Fri Dec 23, 2011 3:35 am

irfanhalim wrote:paling basic, sbelum 500km pertama pastikan rpm untuk setiap gear under 5k. lepas 500km tu, sbelum 1000km, rpm under 7.5k untuk setiap gear. ni je la yang penting. ni soft break-in (kalau tak silap la) nama dia. yang kata tuka EO 20km 1st tu hard break-in. aku taktau sangat yang tu. sila refer pada otai2.
ha, 1 lagi jangan lupa, baca bismillah stiap kali nak mula ride.

betul tu, bismillah tu penting. so, saya ikut soft break in la Smile terima kasih

fslfnd

Posts : 6
Join date : 2011-12-08
Location : Setiawangsa,Kuala Lumpur

View user profile

Back to top Go down

First time use :) Empty Re: First time use :)

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum