taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

» odometer dah lebih 99999 km
Tue Sep 22, 2015 10:52 am by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Calendar Calendar


meter aku rosak ke ni?

View previous topic View next topic Go down

meter aku rosak ke ni?

Post by lokman91 on Sun Mar 25, 2012 2:36 am

nak tanya pendapat semua.
saya punye meter ni rosak ke ye..
kisahnya tadi cable odometer tu putus..

terus tuka kat kedai..lepas tu try balik mmg meter tu naik turun naik turun...
kalau bwk dalam 100kmh mula2 naik ke 40-turun ke 20-naik 60- turun ke 40..menari2 pulak dia..tapi yg milage tu ok je jalan...
kalo bwk bwh 20kmh langsung tak naik...
aku suspek pomen kedai tu buat tak betul...sebab sebelum cable tu putus ok je meter tu jalan..

dan tadi x puas hati try bwk lenjan lagi..
tgk2 meter lampu speedo tu pun tak menyala..tapi sekejap je..pastu nyala balik..
dan jarum meter macam biasa menari2...yang jarum minyak dan rpm sume molek lagi..
pendapat? Crying or Very sad

lokman91

Posts : 3
Join date : 2012-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: meter aku rosak ke ni?

Post by ryman on Sun Mar 25, 2012 8:43 am

try buka cabel speedo meter pastu cucuk masuk balik. Mungkin ada yg pasang x kemas kot.

ryman

Posts : 42
Join date : 2010-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: meter aku rosak ke ni?

Post by lokman91 on Sun Mar 25, 2012 12:16 pm

dah try..mmg dia pasang tak betul pun..
tapi macam pelik..kenapa cable tu mcm x sampai je..
ade sape2 tau tak ade besi kecik kat dlm cable tu...
patutnya benda tu kat belah atas ke bwh eh

lokman91

Posts : 3
Join date : 2012-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: meter aku rosak ke ni?

Post by lokman91 on Tue Mar 27, 2012 6:14 pm

ade sape2 taw tak harga cable meter ori fz?
kalau pakai local punye cable tu x sampai..tu yg menari2 tu bounce

lokman91

Posts : 3
Join date : 2012-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: meter aku rosak ke ni?

Post by arabtobek on Thu Jan 24, 2013 1:33 am

fz boleh tapau RR ke? saje tanya..! lol!

arabtobek

Posts : 8
Join date : 2012-10-05

View user profile

Back to top Go down

Re: meter aku rosak ke ni?

Post by lunafz150 on Sat Jan 26, 2013 7:47 pm

saya pun pernah rasa mcm tu... kata pomen sbb cable sebelah clutch tu yg effect.. x tau panggil apa nama - effect dia utk kalo motor kte jatuh.. auto engin stop... ble pomen saya check balik cable & baiki cable tu... dah x ada lonjat2 dah...

lunafz150

Posts : 21
Join date : 2011-09-21
Age : 32
Location : SELANGOR

View user profile

Back to top Go down

Re: meter aku rosak ke ni?

Post by farid z on Wed Feb 27, 2013 12:24 am

berapa ongkos nak repairr bro ??

farid z

Posts : 13
Join date : 2013-01-21
Age : 24
Location : Jitra

View user profile

Back to top Go down

Re: meter aku rosak ke ni?

Post by muizz511 on Fri Apr 19, 2013 11:41 am

Kalu jarum speedo goyang2 npe ek? Grk dlm 40 km keatas mla la goyang2 inul..

muizz511

Posts : 29
Join date : 2012-10-07

View user profile

Back to top Go down

Re: meter aku rosak ke ni?

Post by Sponsored content Today at 1:56 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum