taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
October 2017
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


korang bca je la comment pasal FZ kita

Page 2 of 13 Previous  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Sun Feb 13, 2011 8:11 pm

aku dah tanye kedai arituh, kedai leh bagi harga cantik klu nk angkat, tp la kan, aku mana ada duit n b full, hahahaha
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Sun Feb 13, 2011 8:13 pm

tp kate mmbe aq yg dh amik b full,hrge kate mhal seratus je dr yg biase,tol kew?aq nk caye mmg xcaye,huhuhuhu
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Sun Feb 13, 2011 8:18 pm

mmg btol, kt tmpt aku nk kompem lulus tambah ckit lagi kot, yg aku dgr la......tp pakai moto lg besar, kertas macam macam kalaer kene bykla, heheheh bwk pon weekend jew.
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Guest on Sun Feb 13, 2011 10:04 pm

LC memang laju kalo dah modi...tadi masa balik ada LC ekzos pom pom berdesup je pi masa aku kelajuan 127kmj.Tapi kalo standard sama standard belum tentu lagi...

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Sun Feb 13, 2011 10:25 pm

yes, lc dah modi mmg laju, tp slalu kuar masuk bengkel... huhuhuhu seksa nyer.
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Guest on Sun Feb 13, 2011 10:40 pm

By the way petang tadi kelihatan 2 biji R15 merah dan hitam kt Jitra menuju ke utara..siapakah geranganya??

Guest
Guest


Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sun Feb 13, 2011 11:45 pm

wewe wrote:yes, lc dah modi mmg laju, tp slalu kuar masuk bengkel... huhuhuhu seksa nyer.

seksa gak dompet nye kn...hahaha~` Very Happy
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by ryman on Mon Feb 14, 2011 6:22 am

fritz_dust wrote:hahaha..pengalaman serupa ms aku dok tukar EO kt bengkel tmpt aku...dgn selambe nye sorang mamat LC tu dok cakap ngan pomen tu "FZ ni bukan laju sangat pon, ngan LC aku pon bwk 150km/h tak bleh blah" dan aku pon menjawab " bang, kalu saya nk laju, saya beli R6 atau R1, nk laju2 pon nk ke mana? lagi cepat ke kubur ader la"..haha

Ahah.. Setuju.. Xpon bro angkat R6 atau R1, pastuh jumpa dgn mamat LC tuh balik, habaq kt dia, LC xlaju mana pon.. Vrroomm... Vrroomm.. Sambil memulas2 throttle.. Baru Puas..
avatar
ryman

Posts : 42
Join date : 2010-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Mon Feb 14, 2011 1:54 pm

yg uh jgnkn lc,rxz pon xpe,hahaha
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Tom89 on Mon Feb 14, 2011 4:07 pm

fz gak la terbaik!berbaloi la ngan modal...bru standard dah nmpak big bike kan..2 blm modi lg..hahaha..fz tetap style!
avatar
Tom89

Posts : 20
Join date : 2010-10-15

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by fritz_dust on Mon Feb 14, 2011 5:45 pm

ryman wrote:
fritz_dust wrote:hahaha..pengalaman serupa ms aku dok tukar EO kt bengkel tmpt aku...dgn selambe nye sorang mamat LC tu dok cakap ngan pomen tu "FZ ni bukan laju sangat pon, ngan LC aku pon bwk 150km/h tak bleh blah" dan aku pon menjawab " bang, kalu saya nk laju, saya beli R6 atau R1, nk laju2 pon nk ke mana? lagi cepat ke kubur ader la"..haha

Ahah.. Setuju.. Xpon bro angkat R6 atau R1, pastuh jumpa dgn mamat LC tuh balik, habaq kt dia, LC xlaju mana pon.. Vrroomm... Vrroomm.. Sambil memulas2 throttle.. Baru Puas..

kahkah...kalau ade R6 atau R1, jangan kan jumpe...LC die nak lalu sebelah pon naik segan...hahaha
avatar
fritz_dust

Posts : 286
Join date : 2011-01-03
Age : 32

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Mon Feb 14, 2011 7:11 pm

Tom89 wrote:fz gak la terbaik!berbaloi la ngan modal...bru standard dah nmpak big bike kan..2 blm modi lg..hahaha..fz tetap style!

taw xpe..aku beli pon coz nmpk besar..padan ngn harga..nk mekap pon senang,coz dh mmg naked...
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Mon Feb 14, 2011 7:53 pm

tu la, btol, cheapest naked bike... lalalala
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Mon Feb 14, 2011 9:20 pm

taw xpe,aq tgh kumpul barg2 untk pasg kt fz aq n jd model naked yg laju kt jlnan,hahahaha
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Mon Feb 14, 2011 10:54 pm

aku pon ngah wat list,tp pasang nanti, ontahla.... tangan keras cam kayu... camno.
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 35
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by yan on Tue Feb 15, 2011 1:47 am

aku da kena stop make up motor aku skang..huhu..kena ikat perot plak nih..kalu gi kdai moto nampak ekzos nobi kew,tgk barang2 taj ni kew,aku terasa cam nak kena sawan..huhuhu...
avatar
yan

Posts : 45
Join date : 2010-09-25
Age : 33
Location : johor bahru

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Tue Feb 15, 2011 4:27 am

sawan ae der,hahaha,aq pakkal kne kumpul duit,law de bnyk duit,xde nye nk than2 ni,hahahaha
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Tue Feb 15, 2011 9:27 am

yan wrote:aku da kena stop make up motor aku skang..huhu..kena ikat perot plak nih..kalu gi kdai moto nampak ekzos nobi kew,tgk barang2 taj ni kew,aku terasa cam nak kena sawan..huhuhu...
tgk tu..yan sampai kene sawan tgk brg fz...
aku ni...lagi la..beli fz semata2 kne racun dlm forum ni...bukan sawan dh,koma terus....hahaha Very Happy

kesimpulannye,jgn kutuk fz selagi x pkai n x beli... cheers cheers cheers
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Tue Feb 15, 2011 12:12 pm

Ahahaha~Project baru akan ku laksanakan bulan March ni...huhuhu...Shinji...Teman kan I....hehehe Very Happy
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Tue Feb 15, 2011 12:22 pm

cpt ko nk wt adib,aq jew target buln 9 bawu projek msukkn bnde alah sume uh(gear6,ecu r15,digital spedometer,undertail,handle swictlamp,disk brake rear,lampu fz16,block 61mm,highcam bawu gn nob1),tgh kumpul duit,hahaha
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Tue Feb 15, 2011 12:43 pm

zulfika wrote:cpt ko nk wt adib,aq jew target buln 9 bawu projek msukkn bnde alah sume uh(gear6,ecu r15,digital spedometer,undertail,handle swictlamp,disk brake rear,lampu fz16,block 61mm,highcam bawu gn nob1),tgh kumpul duit,hahaha

Project aku berskala kecil je...Hamboi2! Project ko ni dah dikira Project Mega nih!~ Fuh! Tip Top r moto ko pasni~ Project aku ni Rear Disc Brake, Rear Hugger, Ekzos AHM CF & Sampan Set Shark je (Kalau sampan xkena Piping AHM, aku beli r). Total semua kos ni bergantung kepada peruntukan KEMENTERIAN KEWANGAN (Poket aku daaa...) Very Happy
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Tue Feb 15, 2011 12:51 pm

adib2311 wrote:Ahahaha~Project baru akan ku laksanakan bulan March ni...huhuhu...Shinji...Teman kan I....hehehe Very Happy

no hal la...cettt...berskala kecik penye...total tu sume ko nk wat bulan depan gak kn...aku calarkn tank ko nnt...haha~
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by adib2311 on Tue Feb 15, 2011 1:02 pm

Dengki @ Cemburu bunyinye nih...Ahahaha!
avatar
adib2311

Posts : 566
Join date : 2010-08-12
Age : 30
Location : Alor Star---->Shah Alam

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Tue Feb 15, 2011 3:10 pm

adib2311 wrote:Dengki @ Cemburu bunyinye nih...Ahahaha!

rilex der,ikut kemampuan dulu,xmampu ushela smpy mampu,hehehehe
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by bkr on Tue Feb 15, 2011 8:25 pm

perghh..memg gmpk kalo sume da modi fz..n parking sblh r1 xd segan sgt..by da way,smlm ak folow blkg kawasaki ape tah..tp 600cc k atas la..feel gle siot..dlu pki kris bkn kn nk folow,baru nk masuk gear da kne mkn asap..chait!..puas ati la pki fz..congrate yamaha!!
avatar
bkr

Posts : 8
Join date : 2011-02-08

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 13 Previous  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum