taj motoshop: fz150i services and accessories
Welcome to taj motoshop! A place where fz's tuned and defined.

Register yourself for full access in this forum. Product on sale dedicated to the fazer fans especially for fz150i.
Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» step by step to order product from taj motoshop
Tue Jan 24, 2017 12:03 pm by ihsanecan

» nak tanyo pasal tayar..
Tue Oct 18, 2016 4:27 pm by Rozella1517

» DESIGN A: HUMP REAR AND FLAT RIDER SEATING RM80
Wed Oct 12, 2016 8:29 pm by Rozella1517

» RPM 0, lampu engine menyala
Tue Aug 09, 2016 3:55 pm by Black leafs

» Your FZ Top Speed
Thu Jun 30, 2016 12:02 pm by charles

» HAZARD LIGHT RM20
Thu Oct 15, 2015 11:04 pm by suhbah

» Motor semput, enjin mati, susah nak hidup
Thu Oct 08, 2015 8:08 pm by shonen

» Cuci Moto - Bangi - Kajang
Fri Sep 25, 2015 1:49 pm by Foxtrot150

» Minta pandangan otai-otai fz sekalian,nak beli fz second
Tue Sep 22, 2015 3:00 pm by omarba

Shopmotion


Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Affiliates
free forum
 
December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Calendar Calendar


korang bca je la comment pasal FZ kita

Page 3 of 13 Previous  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Tue Feb 15, 2011 10:40 pm

Walaupun x selaju mana,tp feel tu,haish....ssh nk explain ngn kata2,tul x?
Nikmatnya pkai fz...hahaha~~~ Very Happy
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Wed Feb 16, 2011 12:29 am

betol betol, arini layan 95km lg.... so skang dah 890km.... hahahahahaha
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by bkr on Tue Feb 22, 2011 8:36 pm

ahahaha..btol2..len j aseny..bapak ak pn da xnk nek kete die jln2 kampung..tau2 bgn tgk moto da ilang..ayah bwk round kampung..hihi..la n nk tny cki..tyr blakang sdp pki saiz brape?n ap jenis?
avatar
bkr

Posts : 8
Join date : 2011-02-08

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by taj on Tue Feb 22, 2011 8:54 pm

duro 110/80 atau 100/80..maxxis pun ok

_________________
Any inquiries on fz150i products and quotation of prices, please send Private Message (PM) or SMS @ 0182477492
avatar
taj
Admin

Posts : 6398
Join date : 2009-10-19
Age : 39
Location : Alor Setar, Kedah

View user profile http://fz150i.forumotion.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by bkr on Tue Feb 22, 2011 9:05 pm

oo..yeke..sbb tyr skrg n ble laju die buang la blakang..goyang j nk amik corner..kalo 110/80,nmpk besar sgt x?
avatar
bkr

Posts : 8
Join date : 2011-02-08

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by fzchip on Tue Mar 01, 2011 1:16 pm

as salam & hello semua... aku baru jer angkat fz nie 2 miinggu lepas, amat puashati aku pakai. tapi ape yg wat aku moraldown skang nie. pasal harga die. aku bli by loan 4 taun, rm225 sbln. muke rm1870..=rm12670...adakah harga tersebut berbaloi2 Crying or Very sad

fzchip

Posts : 4
Join date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by AfiqZ on Tue Mar 01, 2011 1:44 pm

mak aiiiii....apehal ko kene cekik sgt ni? ni bkn tercekik tulang ni..ni cekik ape tah tak tau ni. baek angkat sbk je camtu..hoho. beli katne?
avatar
AfiqZ

Posts : 13
Join date : 2011-02-13
Age : 30
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by fzchip on Tue Mar 01, 2011 2:12 pm

kat kuantan.. Ritu die ade promotion kat kuantan parade. Aku pun apply ler.. Coz aku ske trus, skali tgk fz nie. Tup2 aku jumpe forum nie yg ckp bole pasang firing, lagila aku ske. Pg td member aku cakap harga fz ni 8k lbh jer... Waaaaaaaaa moral down trus aku.. Please help me. 4k lbh tu aku nak wat transform..

fzchip

Posts : 4
Join date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by cikgu nas on Tue Mar 01, 2011 2:50 pm

Mmg la... U beli hutang xsama dgn harga cash... 8k tu kira mahal tu... Saya dulu beli 7.5k jek... Cash price plus roadtax first party... Klau total interest 12 k plus2 tu kira standard la....sabo ye bro

cikgu nas

Posts : 23
Join date : 2011-02-26

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by mior siput on Tue Mar 01, 2011 3:06 pm

aku antara pembeli fz tahun 2008 sampai sekarang puas hati sangat2 dah pakai fz,nak pakai superbike mana mampu..hmm pakai je la fz...minyak full tank 300km/12liter...itu pon dah save banyak 2...19 hari dapat bertahan dalam sekali isi fulltank ajer...zaman nak konvoi masa dengan abang taj ni dah jadi kenangan...dah lama x ride..hmmm...by the way,fz dah bawak aku merantau ke kedah,penang,pahang dan hampir2 ke thailand....KL masa mengcongak.....dah berabuk helmet fullface aku...hmmm masih larat kah aku nak ride jauh2 lagik...

mior siput

Posts : 4
Join date : 2009-11-03
Age : 30
Location : georgetown,penang

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by fzchip on Tue Mar 01, 2011 4:14 pm

btul ke standard?.. Huhu

fzchip

Posts : 4
Join date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by zulfika on Tue Mar 01, 2011 4:47 pm

tol lauh kate cg nas,standart la law bli ansurn mhal,lg lme hutg lg mhal hrge dy
avatar
zulfika

Posts : 172
Join date : 2011-02-07
Age : 25
Location : pontian

View user profile http://zulapy@ymal.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by fzchip on Tue Mar 01, 2011 5:47 pm

owh kalau gitu okla.. Legala ckit... Berangan2 nak tangkap firing lam 2 3 bln nie.hehe

fzchip

Posts : 4
Join date : 2011-02-27

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by AfiqZ on Wed Mar 02, 2011 9:11 pm

uih, tuan mior tggal di pualau pinang ke? boleh la mengeteh sekali. aku duk kt jelutong jaa..asal kuale kangso...
avatar
AfiqZ

Posts : 13
Join date : 2011-02-13
Age : 30
Location : Penang

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by bartshah on Thu Mar 03, 2011 11:10 am

bro nak taye la...para penggemar FZ ni tak de wat perjumpaan ke....
avatar
bartshah

Posts : 8
Join date : 2010-06-18

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Sun Mar 06, 2011 9:49 pm

tp lau nk ikut kn aq pn xsuka fz 150i
tp suke fz16
tp lagi suke R15
2 semua salah org y bwk masuk yamaha kt malaysia...
lau x aq dah beli R15 kt malaysia...
huu...
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Sun Mar 06, 2011 10:07 pm

suka or tak, citarasa masing2.. Very Happy
cuma jgn meng "kondem" jer..hehe...
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Sun Mar 06, 2011 10:46 pm

opppp...aq ke...
sori,...
cume geram sgt kt Hong Leong Yamaha..
x bwk msk r15, r125, fz15, R4...
sori2...
heeee
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Mon Mar 07, 2011 12:34 am

hahahahaah wat ap recon sudey.......
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by toytoy fird on Fri Mar 11, 2011 3:14 pm

hahaha..hidup fz..maju fz untuk belia dan negara..haaha
avatar
toytoy fird

Posts : 15
Join date : 2011-03-10
Age : 28
Location : ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by ejam on Wed Mar 16, 2011 1:37 pm

salam bro smua.. pasal org dok "kondem" fz ni aku dh ltih dngaq dh.. mcm2 org ckap tp fz tetap dihati..thanks kt bro taj sbb psg fairing r15 kt fz aku.. bg aku fz mmg puas ht.. aku bgga sbb skrg ni kt kwsn aku ni.. hnya aku sorg ja yg pkai fairing r15.. rmai jgk yg dok tnya "ni moto apa?" hehehe tp aku boring jgk sbb dok ride sorg2, hr cuti pun xtau nk p mana..
avatar
ejam

Posts : 29
Join date : 2010-08-29
Location : pendang, kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Wed Mar 16, 2011 8:15 pm

hahaha...
kasi bukak skt mata org kt mlysia ni..
byk lg moto kt lua y kta x thu...
tp aq gla sgt ngan design yamaha typ R
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by wewe on Wed Mar 16, 2011 8:52 pm

ejam wrote:salam bro smua.. pasal org dok "kondem" fz ni aku dh ltih dngaq dh.. mcm2 org ckap tp fz tetap dihati..thanks kt bro taj sbb psg fairing r15 kt fz aku.. bg aku fz mmg puas ht.. aku bgga sbb skrg ni kt kwsn aku ni.. hnya aku sorg ja yg pkai fairing r15.. rmai jgk yg dok tnya "ni moto apa?" hehehe tp aku boring jgk sbb dok ride sorg2, hr cuti pun xtau nk p mana..



hehehehe ko turun shah alam ada dah geng r15.... huahuahua
avatar
wewe

Posts : 578
Join date : 2011-02-07
Age : 36
Location : shah alam/ 014 3646492

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by shinji88 on Wed Mar 16, 2011 9:20 pm

Jgn perli plz.....pedih telinge dengor ni....huhuhu Sleep
avatar
shinji88

Posts : 868
Join date : 2010-10-10
Age : 29
Location : shah alam n taiping

View user profile http://shinjiizac.blogspot.com

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by black.zaku on Wed Mar 16, 2011 9:58 pm

???
aq ke bro...
avatar
black.zaku

Posts : 296
Join date : 2011-03-06

View user profile

Back to top Go down

Re: korang bca je la comment pasal FZ kita

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 13 Previous  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum